Tunang 90 Hari bintang Jay Smith telah ditahan oleh Imigresen dan Penguatkuasaan Kastam Amerika Syarikat berikutan penahanan awal minggu ini.

Di tengah-tengah penceraiannya dengan isteri Ashley Martin , WHO membintangi bersamanya dalam siri TLC , Jay, warga Jamaica, telah mendapati dirinya berada di balik penjara selepas didakwa melanggar perintah perlindungan yang dikeluarkan terhadapnya oleh isterinya dengan catatan di media sosial.

Mengikut Jabatan Polis Perbandaran Upper Allen , Jay bertukar menjadi pihak berkuasa pada 3 Julai dan dibawa ke Penjara Daerah Cumberland untuk diproses dan dihadapkan.

Waran penahanannya pada mulanya dikeluarkan pada 2 Julai.

90 Day Tunang Jay Smith Dibawa Ke Dalam Jagaan Oleh IceWalaupun alasan sebenar untuk pemenjaraan Jay tidak dijelaskan, ia diperhatikan bahawa Ashley telah melaporkan salah satu jawatan media sosialnya sebagai melanggar perintah yang telah ditetapkan.

Pertuduhan Jay telah disenaraikan sebagai 'Pelanggaran Perintah Perlindungan daripada Penyalahgunaan.'

Pada satu ketika selepas penangkapan Jay, dia telah dipindahkan ke Penjara York County di Pennsylvania, ke dalam tahanan ICE. Carian oleh Reality Blurb di laman web ICE, yang dilakukan pada 3 Julai, menunjukkan Jay berada dalam tahanan mereka.

Penjara Daerah York di Pennsylvania.

Jurucakap ICE memberitahu Radar Dalam Talian bahawa pengusiran Jay masih belum pasti.

“Dia dalam jagaan kami. Dia baru sahaja dimasukkan ke dalam kemudahan itu,” kata jurucakap Pejabat Penguatkuasaan Imigresen dan Kastam A.S. 'Nampaknya dia akan melalui pergerakan itu. Dia akan berjumpa hakim imigresen untuk melihat sama ada dia akan dihantar pulang.'

Sebagai peminatTunang 90 Harimaklumlah, perkara antara Jay dan Ashley telah menjadi tegang untuk beberapa lama. Perceraian mereka dijangka akan dimuktamadkan tidak lama lagi.

Pada bulan Januari, selepas khabar angin menipu dan godaan Tinder mula berpusing, Ashley memfailkan perceraian daripada Jay selepas hanya lapan bulan berkahwin. Kemudian, kurang daripada dua minggu kemudian, Ashley menarik balik petisyennya dan memilih untuk kekal dalam perkahwinannya dengan Jay.

Walaupun Ashley kemudiannya mengakui bahawa dia memfailkan perceraian dalam usaha untuk mendapatkan jalan cerita yang menarik dalam rancangan itu, dia dan Jay akhirnya berpisah lagi beberapa bulan kemudian apabila dia dituduh mengandungkan wanita lain .

Sekitar masa pemfailan perceraian kedua Ashley, Jabatan Keselamatan Dalam Negeri menghantar surat kepada Jay. Surat itu memerlukan dia hadir di hadapan hakim imigresen pada 8 Mei 2019. Ia juga menuduhnya kekal “di Amerika Syarikat selepas 3 Jun 2018 tanpa kebenaran daripada Perkhidmatan Imigresen dan Naturalisasi atau penggantinya Jabatan Keselamatan Dalam Negeri .”

Walaupun tidak jelas mengapa Jay menghadapi potensi pengusiran, drama undang-undangnya mungkin berpunca daripada kegagalan Ashley untuk memfailkan kertas kerja yang diperlukan untuk Jay mengekalkan kad hijaunya.

Selepas pemenjaraan Jay, Ashley berkongsi mesej dengan peminatnya. Dia bersimpati dengan situasi Jay, memberitahu pengikutnya di Instagram bahawa Selasa adalah 'hari paling sukar dalam hidupnya.'

'Saya tidak percaya ini adalah bagaimana ia berakhir,' tulisnya di Storynya. 'Jumlah kesedihan yang saya rasakan tidak dapat diduga. Tiada perayaan di sini, hanya patah hati murni!”

https://www.instagram.com/p/Bzcb4Bwnsmj/

Ashley dan Jay dijadualkan di mahkamah Selasa depan.

Kredit Foto: Janet Mayer/startraksphoto.com