Jatuh bangun, selamat tinggal dan air mata…perhubungan ini semuanya mengalami masa sukar dalam episod ini. 90 Hari Tunang, Sebelum 90 Hari.

Rachel & Jon :

Perkahwinan hanya beberapa hari lagi, tetapiRacheltidak dapat menggoyahkan perasaannya yang tidak tenang. Sekiranya anda terlupa,Jonmenjemput bekas teman wanita ke majlis makan malam latihan mereka tetapi ternyata Rachel jelas tidak begitu prihatin, kerana pasangan bahagia itu +Lucykeluar untuk memilih cincin perkahwinan mereka.

Ia adalah malam sebelum perkahwinan dan keadaan agak 'tegang' untuk pasangan itu. Mereka bagaimanapun menariknya bersama-sama dan berjalan ke majlis makan malam. Nasib baik, bekas teman wanita itu tidak hadir ke majlis makan malam itu dan hubungan Rachel dengan sepupu Jon dan keluarganya. Ahli keluarga memberitahu Rachel bahawa mereka dapat melihat perbezaan dalam diri Jon dan semua orang boleh memberitahu bahawa mereka benar-benar jatuh cinta.Hari perkahwinan! Jon bersiap dan bermain dengan Lucy manakala Rachel dijadikan pengantin perempuan. Kedua-dua tetamu tiba untuk majlis perkahwinan (ibu dan kakak Jon) dan Rachel keluar bersama Lucy untuk berkahwin dengan lelaki idamannya. Keluarga Jon ialah FaceTiming dengan keluarga Rachel yang tidak hadir, yang merupakan sentuhan yang bagus. Jon memberikan beberapa ikrar emo dan semuanya sangat romantis dan aneh. Pasangan itu adalah suami isteri begitu sahaja dan mereka saling berciuman. #Berkahwin!

Paul & Karine :

Tunang 90 Hari Sebelum Rekap Akhir 90 Hari Selamat Tinggal untuk Sekarang Paul dan Karine

Paulcuba mengambil cebisan selepas pembedahan yang menyayat hati ituKarineterpaksa kerana keguguran. Paul yang malang tidak boleh berada di hospital bersama Karine kerana hanya seorang ahli keluarga wanita boleh bersama pesakit, tetapi nasib baik, prosedur Karine berjalan lancar dan dia dapat dibebaskan. Paul menghiasi pad mereka dengan bunga dan menghujani Karine dengan kasih sayang dan perhatian yang sangat dia perlukan semasa dia sedih. Karine menjelaskan bahawa dia memerlukan begitu banyak sokongan daripada Paul sekarang, tetapi ada masa yang lebih buruk akan datang kepada Karine.

Tidak nampak berita ini datang...Paul terpaksa pulang ke AS kerana dia 'tidak mempunyai wang lagi.' Bukan disini. Bukan sekarang, Paul. Masa bukanlah kepakaran Paul, tetapi kali ini, ia hampir kejam. Maksud saya, bukan salah sesiapa yang kebanyakan wang yang tinggal Paul telah pergi ke bil perubatan Karine, tetapi tidakkah dia dapat menyelesaikan sesuatu?!

EW. KENAPA PAUL HANYA BAU KAKAK SELUAR DALAM UNTUK MEMASTIKAN IANYA BERSIH? Dari mana lelaki ini datang?! Semasa dia sibuk berkemas untuk pulang ke rumah, Karine menangis dan Paul cuba menjelaskan bahawa dia hanya akan pergi untuk sebulan atau dua bulan… cukup lama untuk menjana wang untuk menyokong Karine. Lelaki Paul mengendalikan Karine dan bercakap dengan suara bayi yang paling menyeramkan. Karine tidak memahami bahasa Inggerisnya dan dia membuat jalan keluar yang paling PELIK. Dia pergi sebelum Karine dapat memikirkan keseluruhan situasi dan Paul berikrar bahawa dia akan 'mengambil masa untuk membuatnya berfungsi.' Dia perlu 'berjuang untuk melakukan segala-galanya' yang dia boleh untuk masa depan mereka dan dia pergi ke Amerika.

Darcey & Jesse :

Tunang 90 Hari Sebelum Rekap Akhir 90 Hari Selamat Tinggal untuk Sekarang Jesse dan Darcey Fight

Selepas perpisahan, Darcey menyatakan bahawa dia perlu 'suka, bernafas seketika.' Perkara meningkat dengan cepat antara mereka berdua, terutamanya sejak itu Jesse tidak datang ke sini 'atas nama cinta.' Apakah realiti yang Darcey hidup? Bagaimanakah dia boleh berfikir bahawa 'hubungan' mereka patut disimpan? Dua puluh minit kemudian, Jesse secara santai menghisap cerut (KENAPA) dan memberitahu Darcey bahawa dia membawa begnya ke tingkat atas 'kerana cinta.' Okey. Sekarang saya nampak kenapa Darcey sangat keliru tentang status mereka. Saya keliru. Satu minit Jesse kelihatan seperti dia akan membunuhnya dan kemudian minit seterusnya dia membenarkan Darcey tinggal di bilik hotelnya.

Darcey sudah mati kerana Jesse tidak mengawal perpisahan. Saya tidak akan main-main dengan dia…Maksud saya, seorang wanita yang boleh memukul adik kembarnya sendiri adalah kad liar. Darcey masuk ke dalam bilik hotel dan mula bergaduh dengan Jesse serta-merta. Mereka berulang-alik dan Jesse membangkitkan insiden kasut dan menyatakan bahawa ini semua sangat 'traumatik.' Jesse mengucapkan 'semua yang terbaik' kepada Darcey dan memberitahunya bahawa dia 'tidak marah' kepadanya, tetapi saya perlu mengatakan sebaliknya. Darcey mendakwa dia sudah selesai dengannya...berulang kali dan Jesse hanya 'berjalan pergi….' Ke bilik lain di hotel yang sama. Begitu banyak untuk keluar yang dramatik. Darcey menangis hodoh dan dahinya tidak bergerak kerana Botox yang berlebihan. Semuanya kelihatan sangat menyakitkan.

Keesokan paginya, Darcey bermaksud perniagaan dalam pakaiannya yang diilhamkan oleh Michael Jackson. Dia cuba menyatukan sesuatu dengan melukis pada seluar dan mukanya, tetapi realitinya, dia benar-benar kecewa. Jesse, sebaliknya, sangat peduli tentang keadaan dan dingin apabila membincangkan masa depan dengan Darcey. (Nota sampingan: Saya akan mengatakan bahawa selendang Jesse adalah segala-galanya! Lelaki itu benar-benar mencintai Amerika.)

Saya suka terputus hubungan antara cerita larut malam...seseorang berbohong. Darcey menyatakan bahawa dia memang rapat dengan Jesse malam tadi, TETAPI Jesse menafikannya sekeras-kerasnya. Hmmmm. Jesse berkata dia berasa seperti dia 'boleh bernafas semula' dan meragui bahawa dia akan merinduinya. Dia bahkan berkata dia akan 'berdoa untuk Darcey.' Darcey masih berharap keadaan berubah, tetapi buat masa ini, dia akan pulang…sebagai wanita bujang.

ximena & Ricky :

Tunang 90 Hari Sebelum Rekap Akhir 90 Hari Selamat Tinggal Buat Sekarang Ximena dan Ricky

Pasangan yang baru bertunang itu tersenyum lebar dan sudah pun merancang kehidupan mereka bersama selamanya. Semuanya kelihatan seperti pelangi dan rama-rama...sehingga...Lima jam kemudian, ximena menerima mesej daripada milik Ricky isteri… Masa untuk menunjukkan beberapa tangkapan skrin kepada Ricky. Nampaknya Ricky seolah-olah memberitahu bekasnya tidak lama lagi bahawa dia tidak serius dengan Ximena kerana, menurutnya, dia tidak mahu menyakiti perasaannya. Sungguh malapetaka. Ximena berasa seperti semua yang Ricky katakan adalah pembohongan, kerana ia adalah benar...tetapi selepas menangis dramatik, Ximena telah memutuskan untuk memberi Ricky peluang sekali lagi.

Ricky harus pulang ke rumah dan dia takut akan perpisahan yang akan dia lakukan dengan tunangnya. Keadaan tidak sama sejak Ximena cuba menenggelamkan Ricky/dia mendapat tahu bahawa dia bercakap dengan bekas, tetapi pasangan itu memutuskan untuk memperjuangkan hubungan mereka. Ximena berdiri teguh dan menjadi realistik dalam situasi itu. Dia memberitahu Ricky, 'Saya rasa saya tidak boleh menyediakan apa-apa sehingga awak bercerai.' Pergi Perempuan! Saya akan mengatakan bahawa dia tidak mempunyai penapis dan penting untuk Ricky mengetahui bahawa dia menyukainya dan caranya yang berlendir. Di lapangan terbang, Ricky dan Ximena berpelukan dan nampaknya semua drama di belakang mereka buat masa ini. Ricky menjelaskan bahawa dia akan merindui Melissa, maksud saya Ximena. Terlalu awal? Ricky memastikan bahawa penonton tahu dia akan kembali ke Ximena dan ini belum berakhir.

Tarik & Hazel :

Tunang 90 Hari Sebelum Rekap Akhir 90 Hari Selamat Tinggal Sekarang Tarik dan Hazel

Selepas melamar dan berkata YA, pasangan itu akan pulang ke Manila untuk menyampaikan berita itu Tarik’s abang. Sekarang ingat, kali terakhirDekan, abang Tarik, berada dalam gambar, dia pergi semua Harriet the Spy Hazel dan memanggilnya untuk mengetahui siapa dirinya: seorang wanita yang baru cuba mendapatkan tiket ke Amerika. Apabila mendengar tentang cadangan itu, Dean tetap tenang dan memerhati 'batu' Hazel. Dean menjelaskan bahawa ia tidak berbaloi untuk bergaduh dan bahkan mengucapkan tahniah kepada pasangan itu. Walaupun Dean kelihatan baik kepada Tarik dan Hazel, dia masih menganggap keseluruhan situasi ini agak mencurigakan.

Tunang 90 Hari Sebelum Rekap Akhir 90 Hari Selamat Tinggal Dekan

Kembali ke hotel, Tarik memulakan pembungkusan emosinya sambil bersiap untuk pulang ke negeri. Sementara itu, ketika bercakap dengan penerbit, Hazel melepaskan kejutan. Dia memberitahu mereka bahawa apabila Tarik pergi, 'Saya kehilangan tempat tinggal esok.' Eh, apa? Penerbit menolak Hazel untuk memberitahu Tarik tentang berita sedihnya, dan anda boleh melihat Tarik berfikir 'oh sh*t.' Tarik memberitahu Hazel bahawa dia berasa 'bertanggungjawab' untuk menjaganya dan dia melayari internet dan mencari tempat tinggal untuknya. Maka dengan itu ia bermula. Apa lagi yang boleh disembunyikan oleh gadis ini??

Sudah tiba masanya untuk Tarik kembali kepada 'ayahnya', tetapi itu tidak menjadikan perpisahan dengan Hazel lebih mudah. Hazel kelihatan seperti tidak sabar menunggu sehingga Tarik menaiki pesawat itu, tetapi menyanyikan lagu rapnya: 'seorang abang mahu jadikan awak dalam perjalanan saya.' Serahkan kepada pengeluar untuk bertanya soalan yang janggal...anda tahu soalan tentang kimia seksual. Kedua-duanya belum melakukannya lagi! Tarik berasa seperti dia 'meninggalkan' Hazel, tetapi Hazel seperti 'keamanan!' Dia sebenarnya hanya mahu kembali ke pangsapurinya yang baru dibayar... Hazel memastikan untuk mengatakan semuallllll perkara yang betul kepada pengeluar dan malah membenarkan setitis air mata mengalir di pipinya sebaik sahaja Tarik menaiki pesawatnya.

Michael & Angela :

Tunang 90 Hari Sebelum Rekap Akhir 90 Hari Selamat Tinggal Buat Sekarang Angela dan Michael

“Boleh saya dapatkan makanan cepat sebelum saya pergi?” Oh Ang, awak anjing! Angela sedih nak pergi Michael , tunangnya, dan dia mengucapkan selamat tinggal kepada semua orang semasa mereka memandu dari hotel pondok cinta mereka. Michael memberitahu Angela, 'Anda membuat saya berasa seperti lelaki sejati.' Angela menjelaskan bahawa walaupun mereka melalui beberapa masalah semasa perjalanan, semuanya ternyata baik untuk pasangan itu. Memandangkan mereka berada di peringkat seterusnya, tiba masanya untuk menyelesaikan semua butiran undang-undang: K1 Visa, peguam, dsb. Angela mencekik Michael dengan ciuman di lapangan terbang dan mereka mengucapkan selamat tinggal. Ini adalah untuk pengembaraan Nigeria Angela. Mereka ketawa. Mereka menangis. Dan Michael juga mencuba beberapa jenaka apabila dia mengingatkan Angela untuk berhenti merokok, tetapi malangnya, kita semua tahu bahawa tiada peluang untuk perkara itu berlaku.

Angela baru sahaja mendarat di Georgia dan dia P*SSED. Angela mempunyai $1.00 dalam akaun banknya dan perlu bercakap dengan Michael dengan segera. Tidak dapat menghubungi Michael, Angela pergi ke peringkat seterusnya dan berhubung dengan pengeluar yang masih berada di Nigeria. Nasib baik, mereka bersama Michael dan Angela memanggilnya melalui telefon. Ternyata Angela memberi Michael kad banknya kerana ATM Nigeria agak 'mengelirukan'. Menarik. Tidak menghairankan, Michael bermain bodoh. 'Anda fikir saya mencuri wang anda atau apa?' Angela terus bertanya kepada Michael jika dia mengeluarkan $900.00 dan Michael meraba-raba kata-katanya dan cuba, dengan sangat tidak meyakinkan, untuk memberitahu Angela bahawa dia tidak akan berbuat demikian kepadanya. Angela MARAH dan bergegas untuk merokok...maaf, Michael. Angela yang malang tidak mempunyai wang dalam akaun belakangnya dan masa depan tidak kelihatan cerah untuk pasangan ini.

Marta :

Tunang 90 Hari Sebelum Rekap Akhir 90 Hari Selamat Tinggal Buat Sekarang Marta

Pesta tunda………….Sekurang-kurangnya milik Marta berpakaian sesuai untuk sejuk Wisconsin dan minum sehari dengan ibunya. Marta telah memutuskan untuk memberitahu ibunya tentang beritanya: dia tidak boleh pergi ke Algeria kerana dia tidak mendapat Visanya. Ini bukan semacam woopsie di pihak Marta. Untuk mendapatkan Visa untuk Algeria, Marta memerlukan boonya untuk menulis surat menjemputnya datang. Bunyinya cukup mudah…kecuali, dia tidak pernah melakukannya. Ibu Marta cuba SANGAT bersungguh-sungguh untuk TIDAK berkata 'Saya sudah beritahu awak,' tetapi saya rasa dia sepatutnya menjerit dari atas bumbung. Duh, Marta. Kenapa awak fikir lelaki ini adalah prince charming awak?!

BERITAHU KAMI – PEMIKIRAN SEBELUM AKHIR MUSIM 90 HARI? ADAKAH HAZEL MAIN TARIK? ADAKAH JON & RACHEL TAHAN? ADAKAH JESSE DAN DARCEY BENAR-BENAR DIBUAT KALI INI? ADAKAH ANDA FIKIR MICHAEL MENCURI WANG ANGELA?