Pada episod ini Tunang 90 Hari: Sebelum 90 Hari , bersiaplah menghadapi roller coaster yang penuh emosi kerana pasangan ini berlumba melawan masa semua atas nama cinta.

Rachel & Jon:

Sebelum 90 Hari Perkara Yang Kami Lakukan Untuk Cinta Jon
milik Rachel kembali ke England…pusingan II. Kali ini berbeza, walaupun, kerana Rachel dan Jon semakin tersepit! Rach mempamerkan beberapa acara kemuncak baru untuk perkahwinan yang akan datang dan dia cuba mengekalkan wajah yang berani memandangkan TIADA seorang pun daripada keluarganya akan dapat menghadiri hari besar di England. Rachel berkongsi kebimbangannya tentang pertemuan semula kerana sesuatu yang berat yang mengganggunya berkaitan Jon.

Dua belas jam kemudian, Rachel dan bayi perempuannya Lucy telah mendarat di England. Jelas sekali kehidupan 'ayah' tidak sesuai dengan Jon. Dia mempunyai badan ayah yang agak serius dan telah menjadi kelabu sepenuhnya. Adakah orang lain merasakan Jon terbuang atau sesuatu? Dia mencium dengan mata terbuka dan melafazkan sesuatu seperti 'I f*cking love you' sambil merenung liar ke arah Rachel. Dia sah kelihatan seperti seorang lelaki yang telah minum minuman keras selama seminggu berturut-turut dan baru sahaja keluar dari katilnya untuk memesan Domino. Hanya saya?

Jon meneruskan tingkah laku liarnya ketika mereka memandu melalui jalan-jalan di England. Mereka menuju ke sebuah pondok dan mengadakan sejenis acara makan malam latihan. Ternyata lelaki parti-Jon itu menjemput bekas teman wanita ke acara itu kerana dia 'bertembung dengannya' dan 'tidak bercakap dengannya selama bertahun-tahun!' Tidak hebat, Jon……. Jon menjadi sangat masin kerana tindak balas Rachel dan fiusnya pasti telah dipendekkan.Keluarga kecil itu telah tiba di kotej sewa mereka dan semuanya sangat indah….sehingga Rachel memutuskan SEKARANG adalah masa untuk berhadapan dengan Jon. Rachel mempunyai kata laluan akaun media sosial Jon dan ternyata Jon telah berbual panjang dan berulang dengan bekas teman wanita. Rachel memberitahu Jon bahawa dia juga melihat mesej Jon kepada bekas yang berbunyi, 'Saya benar-benar mencintai awak.' Jon cuba mengalihkan perbualan dan Rachel memberitahu Jon bahawa tidak wajar baginya untuk membuang perkataan 'cinta' itu, terutamanya apabila mereka akan berkahwin dalam masa dua minggu. Jon terus menggali dirinya lebih dalam dan lebih dalam dan rasa tidak selamat serta ketakutan Rachel menghantuinya.

Tarik & Hazel:

Sebelum 90 Hari Perkara Yang Kami Lakukan Untuk Cinta Hazel
Bolehkah mereka berdua menamatkan sandiwara ini?! Percutian empat hari sudah berakhir dan Tarik adalah di atas bulan sejak Hazel telah memutuskan untuk benar-benar bercakap dengannya sekitar hari ke-3. Bukan sahaja dia bercakap, dia memberitahu Tarik bahawa dia mencintainya! 'Ini adalah impian paling liar saya yang menjadi kenyataan.' Jadi apa yang anda katakan ialah anda sentiasa mahu bersama anak ayam yang tidak menyukai PDA dan hanya menggunakan anda untuk tiket ke Amerika?

Tarik memutuskan bahawa Hazel harus berjumpa dengan anak perempuannya, Ari, melalui sembang video. Lihat apa yang berlaku apabila anda memberitahu seorang lelaki yang anda mencintainya, Hazel? Hazel berasa curiga apabila Tarik menolaknya keluar dari bingkai kamera apabila cuba FaceTime dengan anak perempuannya, Ari. Ari tinggal bersama ibunya (bekas Tarik, Rose) dan menjadi sangat jelas bahawa Tarik tidak mengisi Rose dalam minat cinta barunya, Hazel. Ini membuatkan Hazel marah. 'Kenapa awak tak beritahu Rose tentang saya?' Kejanggalan Tarik mencecah tahap baharu apabila dia cuba menerangkan kepada Hazel bagaimana dia merahsiakan 'kehidupan peribadinya' apabila menyentuh bekasnya. Dengan cara yang dipaksa oleh pengeluar (sepertinya), Hazel menuntut Tarik memanggil Rose dan memberitahu Rose tentang Hazel. Tarik bersikap defensif dan menjelaskan bahawa pada masa lalu, orang sentiasa cuba merobohkannya apabila dia gembira. Oleh itu, dia menutup mulutnya tentang perniagaannya. Anda tidak perlu menjadi pakar bahasa badan untuk mengetahui bahawa Hazel terlalu memikirkan perkara ini.

Dengan hanya tinggal dua hari lagi di Filipina, Tarik masih terpinga-pinga dan memikirkan sama ada dia akan mengemukakan soalan atau tidak. Hazel kelihatan jauh (malah lebih daripada biasa) dan Tarik tahu bahawa dia masih agak terdetik tentang reaksi Tarik tentang bekasnya. Entah bagaimana, pasangan itu mendapat topik ahli keluarga yang gila dan ternyata Hazel mempunyai seorang kakak yang 'gila' di Jepun yang tidak pernah bertemu Tarik. Terdapat satu masalah walaupun...Hazel menyatakan bahawa kakaknya 'kata dia benar-benar tidak menyukai awak.' Menarik…memandangkan mereka tidak pernah bertemu. Sejurus selepas mengetahui Tarik merahsiakan Hazel daripada bekasnya, Hazel menelefon adiknya di Jepun. Kakak Hazel memberitahu dia bahawa dia sentiasa boleh berkahwin dengan lelaki Jepun dan Hazel menjelaskan keadaan itu kepada Tarik. 'Mungkin lelaki itu sangat kaya.' Aduh. Tarik seolah-olah bingung dengan kenyataan Hazel dan tidak boleh memikirkan adik Hazel yang cuba mengajaknya berkahwin dengan seseorang dari Jepun. Saya juga keliru. Lebih-lebih lagi apabila Hazel secara terang-terangan mencadangkan bahawa Tarik hanya boleh melamarnya dan kemudian keseluruhan idea 'suami Jepun' boleh keluar dari tingkap. Tarik menjelaskan, 'kepercayaan saya telah goyah sedikit.'

Tarik 'sedikit keliru' dan berasa 'tertekan untuk melamar', tetapi dia memutuskan perkara terbaik untuk dilakukan ialah bercakap dengan Hazel tentang 'lelaki Jepun' ini. Hazel menafikan semuanya dan malah masuk untuk pelukan 'Saya sangat sayangkan awak' dengan pantas. Bergembira dengan jawapannya yang tidak jelas, Tarik bertanya, 'Mahukan muzik pantai?' Tarik yang romantik telah membuat RAP TENTANG HAZEL. Saya hampir tidak dapat mengawal ketawa saya. Ketika Tarik berbondong-bondong dengan pembesar suara mudah alihnya menyanyi bersama lirik-“A brother wanna make you my round the way girl”- Hazel kelihatan terkejut. 'Apa yang saya mahu berlaku ialah Hazel fikir saya seorang penyanyi rap yang baik.' Um, jawapannya ialah, 'Ya.' Dan kemudian Tarik jatuh ke satu lutut dan Hazel berkata, 'Apa itu?' Tarik meminta Hazel untuk berkahwin dan dia berpura-pura seperti dia tidak faham apa yang sedang berlaku. Lutut Tarik yang malang tenggelam ke dalam pasir apabila Hazel merenung lamaran itu. Selepas apa yang kelihatan selama-lamanya, Hazel berkata ya dan juga berjaya tersenyum. Dia kelihatan sakit pada perutnya dan seperti dia membuat pilihan yang salah serta-merta selepas menyarungkan cincin itu di jarinya.

Darcey & Jesse:

Sebelum 90 Hari Perkara Yang Kami Lakukan Untuk Cinta Darcey dan Jesse Berpisah
“Hari ini saya akhirnya berpisah dengannya Darcey .” Itu menarik kerana berdasarkan pukulan awal ia kelihatan lebih seperti Jesse merancang untuk membunuh gadis itu. Dia sangat pelik, terutamanya apabila dia menyatakan secara samar bahawa 'ada sesuatu yang Darcey terperangkap.' Bagaimana pula dengan Darcey dengan bagasinya yang berlebihan dan jaket putih yang bersaiz besar? Gadis malang itu sah berfikir bahawa Jesse ada di sini 'atas nama cinta.' Dia tidak tahu apa yang akan menimpanya dan dia secara membuta tuli percaya bahawa Jesse mahu menyelesaikan masalah dengannya.

Darcey mengakui bahawa ini bukanlah hubungan yang sihat, tetapi mungkin mereka boleh 'menyelamatkan cinta mereka, kerana ada cinta di sana.' Peluang besar, Darcey. Jesse, melakukan yang terbaik untuk menyamar sebagai juruterbang pejuang sekitar Perang Dunia II dengan ensembel itu, sedang menghitung detik untuk memutuskan hubungan dengan Darcey. Darcey bersiap sedia di taman dengan memakai pakaian skandalnya dan Jesse akhirnya bangun untuk melihat bakal bekasnya. Dia menyambutnya dengan 'hai sayang' dan pelukan gergasi. Def tidak tahu bahawa perpisahan masih berlarutan. Ini adalah ucapan paling pelik dan Jesse bercakap dengan Darcey seolah-olah dia adalah anak perempuannya yang berumur 10 tahun. Jesse menelefon sebuah Uber dan mereka berbondong-bondong masuk ke hotel untuk perjalanan yang membosankan. Jesse melompat masuk dan memberitahu Darcey bahawa dia 'memerlukan bantuan.' Dia mendakwa dia tidak dapat bersaing dengan 'pembohongan dan penipuan' dan Jesse mengalahkan Darcey untuk penangkapannya. Nampaknya Darcey telah DITAHAN kerana MEMEMUAM Adiknya. WTF. Jesse menyatakan 'anda tentang drama' dan Darcey mula menyedari niat Jesse. Dia mahu KELUAR daripada Uber itu, tetapi Jesse terus melemparkan pukulan rendah ke arahnya.
Jesse: 'Jika anda tidak mendapat terapi tentang ketagihan alkohol anda...'
Darcey: 'Panggil diri anda! awak tak sayang saya. Anda tidak pernah MEMBOHONG. KELUAR DARI HIDUP SAYA.'
Tamat adegan. Dan hubungan.

Angela & Michael:

Sebelum 90 Hari Perkara Yang Kami Lakukan Untuk Cinta Angela
'Saya boleh mencekik awak kerana melakukan ini kepada saya.' Itu milik Angela reaksi untuk melakukan apa-apa jenis aktiviti aerobik, anda tahu, seperti memanjat tangga. Michael telah membuat keputusan untuk membawa Angela ke beberapa rock di Nigeria dan dia membidas wanitanya dan terus bertanya kepada Angela jika dia mahu berkahwin dengannya. Syukurlah Ang tidak meminang begitu sahaja di tapak batu itu. Angela memberitahu Michael bahawa dia telah 'mengubah' 'hidup'nya dalam banyak cara, tetapi dia tidak pasti sama ada dia akan melamarnya.

Michael menyedari bahawa masa semakin suntuk dan nampaknya dia tidak akan menjadi Encik Angela. Angela membuatkan Michael 'berasa sangat istimewa', walaupun dia bimbang tentang keluarga dan anak-anak Angela. Dia terdengar seperti jurujual kereta terpakai yang hampir meminta Angela untuk menembak di Amerika Syarikat. Michael mencuba setiap taktik yang dia tahu untuk membuat Angela percaya kepadanya. 'Lebih baik saya tidak membuat kesilapan, Michael.' Angela berfikir dan berfikir dan berfikir dan akhirnya, dia berkata YOLO dan dia mengeluarkan serbet bendera Amerika dari payudaranya. Michael membuka serbet dan keluar sebentuk cincin perkahwinan. Angela memberi amaran kepada Michael untuk 'tidak menyia-nyiakannya' dan keterujaan Michael melampaui batas. “AS di sini saya datang. Donald Trump, saya datang jumpa awak!” Oooph. Asap suci! Bercakap tentang curveball! Di luar medan kiri, kami mempunyai pertunangan berganda di sini. Dari poketNYA, Michael mengeluarkan sebentuk cincin untuk Angela! Mereka berdua telah berkata ya dan kini mereka terikat dengan Amerika, sebagai tunang.

Paul & Karine:

Sebelum 90 Hari Perkara Yang Kita Lakukan Untuk Cinta Karine mengalami keguguran
Walaupun berita gembira itu Karine sedang menjangkakan, dia masih mahu bercerai Paul . Dia mendakwa bahawa dia 'penat' dan keadaannya pasti buruk jika dia sanggup menjadi ibu bapa tunggal dan bukannya berpegang teguh dengan Paul. Karine mempunyai 'keraguan' tentang pergaduhan dan tentang membawa bayi ke dalam rumah tangga yang tidak menentu. Paul merayu Karine untuk memikirkan semula perbincangan perceraian dan akhirnya, sikap buruknya melemahkan dia. Karine memutuskan untuk memberi Paul satu lagi peluang, tetapi itu sahaja! Dia lebih baik membentuk atau menghantar keluar…tanpa Karine DAN bayi itu.

Paul, Karine, dan ibu Karine sedang dalam perjalanan ke hospital kerana ultrasound mendapati beberapa kelainan. Karine mengadu sedikit kekejangan dan doktor mengarahkan ultrasound lain. Semasa mereka menonton skrin, doktor menjelaskan bahawa tiada aktiviti dengan bayi dan bayi berhenti membesar pada 8 minggu. Ia adalah masalah genetik dan ia benar-benar memusnahkan. Karine perlu dimasukkan ke hospital untuk mengeluarkan bayi itu dan ia adalah situasi yang sangat mengerikan. Hati saya terharu kepada pasangan itu.

Ricky & Ximena:
“Masa saya semakin suntuk ximena ” dan kini dia membawa Ricky di suatu tempat terpencil di padang gurun Colombia supaya dia boleh membalas dendam kerana menjadi wanita rentetan keduanya. Mereka berdua duduk di kandang dan bercakap tentang Melissa, kerana apa lagi yang mereka perlu bincangkan lagi? Ricky memohon maaf berulang kali, X tetap marah, dan keadaan tidak kelihatan begitu baik untuk masa depan pasangan ini. Ximena berkata, 'Jika anda ingin menunjukkan kepada saya anda tidak akan bercakap dengan Melissa, lompatlah ke dalam air.' Eh, apa?! Ini lebih membimbangkan memandangkan Ricky tidak tahu berenang. Dia pada dasarnya memberinya hukuman mati. Ximena cuba untuk membuat seolah-olah dia mahu Ricky menunjukkan cintanya kepadanya dengan cara ini, tetapi saya tahu dia secara rahsia berharap dia mempunyai batu bata yang diikat pada buku lalinya. “Saya kejam sikit. Nakal sikit.” Ya, saya akan katakan, Ximena. Anda seorang wanita gila! Syukur kepada ALLAH Ricky tidak kehilangan pek kipasnya di tengah-tengah dia mengepak-epak cuba bertahan dalam air sejuk. 'Dia pasti bahan isteri.' Pasti dia…jika anda menyukai jenis isteri yang cuba membunuh anda. Perhatikan bahawa dia tidak meletakkan antibeku dalam makan malam anda…

Ricky sangat gembira kerana dia mendapatkan semula Ximena...selepas hampir lemas. Lelaki itu telah memutuskan untuk melamar X kerana 'dia adalah cinta' 'kehidupannya.' Lelaki itu bergerak pantas! Pek kipas Ricky boleh digunakan untuk pelbagai guna, sehingga dan termasuk memegang cincin untuk wanita Cupid Colombia. Ketika pasangan itu menikmati makan tengah hari romantis di atas air, Ricky meraba-raba dengan kata-katanya dan menghujani Ximena dengan pelapik cheesy one. Dia membawa Ximena dengan menyamar bahawa dia mahu mengambil gambarnya dan kemudian tidak tahu, apabila X menoleh, Ricky berlutut. Ximena menangis, berkata ya, dan Ricky menyarungkan cincin itu ke jarinya. Ia akan menjadi sangat menarik untuk melihat bagaimana keluarga Ricky bertindak balas terhadap berita ini… 'Jadi ini adalah Melissa yang telah banyak kita dengar!' Ricky: “Nah bro…tolak itu. Ini adalah XIMENA!” Kekeliruan yang berlaku adalah kelakar.

Marta:

Sebelum 90 Hari Perkara Yang Kami Lakukan Untuk Cinta Marta
milik Marta berpeluh kerana dia masih belum menerima 'surat jemputan' daripada Daya dan itu mungkin bermasalah kerana dia memerlukan surat itu untuk mendapatkan visa. Marta bertemu dengan rakannya dari 'kerja' dan gadis-gadis itu separuh hati menunggang basikal pegun dan membincangkan 'halangan dan keadaan Daya yang menyukarkan.' Rakan Marta melihat ini sebagai bendera merah, seperti kebanyakan manusia yang waras, tetapi Marta membuat alasan dan mendakwa bahawa cinta mereka adalah nyata. Marta menjelaskan bahawa dia tidak memberitahu ibu dan keluarganya tentang kekurangan surat daripada Daya dan rakannya terus menyatakan bahawa mungkin Daya 'bukan orangnya.' (Perayaan tunda.)

BERITAHU KAMI – PEMIKIRAN TENTANG EPISOD TERKINI SEBELUM 90 HARI?