Realiti Blurb sedang mencari untuk mengupah penulis sepenuh masa untuk laman web ini! Butiran kerja dan cara memohon ada di bawah.

Adakah anda peminat realiti TV? Adakah anda kelakar? Cerdik? Ingin bekerja dari rumah? Peluang ini mungkin untuk anda!

Kami sedang mencari penulis sepenuh masa untuk menulis artikel harian mengenai rancangan yang kami liputan sepertiSuri Rumah Sejati,Pesona Selatan, Peraturan Vanderpump, Ibu Remaja, Tunang 90 Hari, dan banyak lagi. Ini hanya untuk artikel dan BUKAN untuk rekap semula.

Ini akan menjadi jawatan bergaji sepenuh masa yang akan membayar antara $3,000 hingga $5,000 setiap bulan. Dua bulan pertama akan dibayar pada kadar $25 setiap cerita, dan kemudian selepas dua bulan itu, anda akan ditawarkan gaji berdasarkan bilangan cerita yang ingin anda tulis setiap bulan.

Tanggungjawab akan merangkumi:– Tersedia dari 8:30 pagi hingga 6 petang Waktu Timur dari hari Isnin hingga Jumaat (Pada kebanyakan hari, anda akan selesai sebelum jam 4 petang).

– Bekerja enam hari seminggu. Waktu sepenuh masa dari Isnin hingga Jumaat dan kemudian beberapa jam pada hari Sabtu.

– Menyusun cerita realiti TV setiap pagi melalui e-mel selewat-lewatnya pada jam 9 pagi atau lebih awal. Menjelang 10:30 pagi pada hari Sabtu.

– Bekerja HANYA untuk Realiti Blurb dalam kapasiti seorang penulis/editor/blogger (berkaitan dengan Realiti TV dan Berita Hiburan) kerana anda akan mempunyai akses kepada statistik dan data tapak.

– Melakukan temu bual telefon dengan bintang realiti pada masa yang jarang berlaku. Akan ada peluang untuk mengembara dan menemu bual bintang realiti sekali-sekala. Walaupun temu duga telefon sekali-sekala adalah sebahagian daripada kerja, sebarang perjalanan akan menjadi pilihan sepenuhnya.

– Pengeditan foto asas dan penggunaan media sosial.

Keperluan:

– Keghairahan untuk Realiti TV! TerutamanyaSuri Rumah Sejatidan rancangan lain yang selalu kami liputan. Menonton rancangan ini dan mengetahui jalan cerita adalah PERLU untuk dapat melontar, memilih dan menulis cerita.

– Pemahaman yang baik tentang WordPress.

– Keupayaan untuk mengetahui dan memilih cerita terbaik untuk tapak.

– Mampu melakukan pelbagai tugas dan bekerja pada tarikh akhir.

Cara memohon

  1. Sila hantarkan bio ringkas, senarai rancangan TV realiti kegemaran anda, resume anda dan dua contoh penulisan kepada kami di [e-mel dilindungi]
  2. Sampel penulisan boleh menjadi pautan kepada dua artikel dalam talian yang telah anda tulis tentang berita TV realiti. Jika anda tidak mempunyai sebarang cerita dalam talian yang berkaitan dengan berita TV realiti, anda perlu menulis dua sampel penulisan berdasarkan berita TV realiti terkini yang anda fikir sesuai untuk tapak. Sebaik-baiknya cerita yang belum diliputi di tapak. Sudah tentu, sampel kerja/penulisan anda TIDAK akan diterbitkan di mana-mana.

PETUA – Kami amat menasihati melihat artikel kami yang lepas untuk mendapatkan idea tentang cara kami menulis cerita kami, format, dsb, dan ikut garis panduan tersebut untuk sampel penulisan anda.

Mengapa Anda Mahukan Gig Ini – Selain dapat menulis tentang rancangan tv yang anda suka tonton, akan ada peluang untuk belajar, mengembara untuk membuat liputan acara dan menemu bual bintang realiti, untuk mendapatkan bonus dan untuk promosi pada masa hadapan!

Terima kasih!