Jenelle Evans dan David Eason sedang disiasat oleh Perkhidmatan Perlindungan Kanak-kanak (CPS) di North Carolina kerana pengiklan memboikot Ibu Remaja 2 selepas David menembak dan membunuh seekor anjing keluarga.

Beberapa pengiklan telah mengesahkan di Twitter bahawa mereka telah menarik iklan mereka daripada disiarkan semasa rancangan itu kerana kematian Nugget, yangditembak dan dibunuh oleh Daudselepas menggigit anak perempuannya yang berusia 2 tahun, Ensley .

“Kami sama sekali tidak menyokong sebarang penderaan atau kekejaman haiwan dalam apa jua bentuk. Kami berasa sedih dengan kehilangan Nugget dan kini kami boleh mengesahkan bahawa akibat daripada insiden ini, iklan kami tidak akan disiarkan lagi semasaIbu remajapengaturcaraan,” Greenies, sebuah syarikat kesihatan haiwan peliharaan, tweet pada 3 Mei.

“Kami sama sekali tidak membenarkan kekejaman haiwan atau penganiayaan terhadap haiwan. Kami menghargai maklum balas anda dan ingin berkongsi bahawa kami telah menghentikan pengiklananIbu remajapengaturcaraan,' tulis TWIX.

'Kami sama sekali tidak membenarkan kekejaman haiwan atau penganiayaan terhadap haiwan,' kata Dove Chocolate. “Kami menghargai maklum balas anda dan ingin berkongsi bahawa kami telah menghentikan pengiklananIbu remajapengaturcaraan.”

Selepas peminat menuntut Chipotle menarik iklan mereka dan memberitahu MTV bahawa penderaan haiwan tidak boleh diterima, rangkaian restoran itu mematuhinya, begitu juga dengan syarikat lain bernama Persil ProClean.

Dalam lainIbu Remaja 2berita, Jabatan Perkhidmatan Sosial Daerah Columbus menerima panggilan telefon awal minggu ini tentangIbu Remaja 2bintang daripada seseorang yang mengenal pasti diri mereka sebagai seseorang yang mengambil pendirian menentang penderaan kanak-kanak.

Pada 4 Mei, Letupan berkongsi butiran panggilan itu, menjelaskan bahawa pemanggil percaya kanak-kanak yang tinggal di rumah Jenelle dan David, termasuk anak perempuan berusia dua tahun yang mereka kongsi, Ensley, berada dalam bahaya untuk mengalami Gangguan Tekanan Selepas Trauma (PTSD), kemurungan, atau satu lagi penyakit kesihatan mental selepas menyaksikan tingkah laku yang sangat tidak menentu, termasuk pembunuhan anjing keluarga mereka, Nugget oleh David baru-baru ini.

Berikutan panggilan itu, CPS, yang bertindak 'sebagai tindak balas terhadap pengabaian kanak-kanak yang sebenar atau disyaki, penderaan fizikal, penderaan seksual atau eksploitasi,' menyatakan aduan dan kebimbangan pemanggil dan memaklumkan mereka akan melakukan tindakan susulan.

Menurut The Blast, David dengan kejam menewaskan Nugget di dalam rumah yang dia dan Jenelle kongsi bersama anak-anak mereka sebelum ini membawa haiwan itu keluar dan menembaknya . Walau bagaimanapun, kerana David telah menanamkan ketakutan sedemikian kepada Jenelle dan anak-anak mereka, tiada seorang pun di rumah itu telah berkongsi butiran yang menakutkan dengan penguatkuasa undang-undang. Malah, tiada sesiapa kecuali David telah bercakap dengan Pejabat Sheriff Columbus County.

Jabatan Sheriff Columbus County juga mendedahkan bahawa bekas Jenelle, Nathan Griffith , yang berkongsi seorang anak lelaki berusia empat tahun, Kaiser , dengan bintang realiti itu, menghubungi pejabat mereka beberapa hari lalu dan menuntut mereka melakukan pemeriksaan kesihatan ke atas kanak-kanak itu.

'Pemanggil lelaki itu merujuk untuk memastikan anaknya selamat kerana suami bekas tunangnya menembak anjing di hadapannya,' kata pegawai maklumat awam itu. Orang ramai .

Selain daripada menerima kunjungan CPS , Jenelle dan David turut dikunjungi oleh Animal Control selepas menerima banyak aduan mengenai pembunuhan Nugget.

Ibu Remaja 2disiarkan pada hari Isnin jam 9 malam. di MTV.

Kredit Foto: lev radin/Shutterstock.com