Kredit: Astrid Putarz/Bravo

Eksekutif Bravo dan penerbit Suri Rumah Andy Cohen telah memberi khalayak banyak kandungan sejak penubuhan ikonik francais Real Housewives, yang bermula dengan siri pengasas Suri Rumah Sebenar Orange County .

Dalam temu bual baru, Andy mendedahkan rahsia di sebalik kejayaan fenomena budaya pop serta bagaimana Bravo pernah 'mengharamkan' perkataan daripada rancangan itu.

Bercakap dengan Duchess of Sussex Meghan Markle pada episod akhir diaArketiippodcast, Andy dan Meghan mengadakan perbincangan tentang perkataan 'b**ch' dan bagaimana penggunaannya telah berkembang daripada istilah kemerosotan kepada salah satu 'kuasa', termasuk 'Boss B**ch' dan 'HBIC' [Ketua B**ch in charge].

'Saya melakukan episod semata-mata pada perkataan B, tetapi kebanyakan wanita yang saya bercakap mempunyai sedikit masalah dengan perkataan itu [kerana] ia terlalu tepu sehingga hampir tersebar. Dan sebaliknya, mereka berkata, apa yang dikenakan untuk mereka, ialah betapa mudahnya wanita kini dipanggil 'sukar,' dan bahawa ia sebenarnya hanya eufemisme untuk perkara yang sama tetapi ia mempunyai lebih banyak penggalian, 'jelas Meghan melalui berat .

Andy bersetuju dan secara mengejutkan mendedahkan bahawa dia pernah melarang sepenuhnya penggunaan istilah itu kerana kebimbangan daripada ahli pelakon Housewife.“Kau tahu, kelakar. Kami mengharamkan perkataan ‘b****.’ Kami mempunyai hubungan pelik dengan perkataan B pada Suri Rumah,” kata Andy. 'Dan ada seorang suri rumah yang ingin menggunakannya dalam slogan beliau dan akhirnya kami - wanita yang mengendalikan Bravo berkata, 'kami tidak mahu perkataan B dalam rancangan itu terbuka untuk Suri Rumah. Ini adalah negatif.”

Larangan itu tidak bertahan lama kerana seorang Suri Rumah berdiri dan didakwa mengatakan bahawa perkataan itu adalah penegasan positif untuknya dan menyamakan istilah itu sebagai 'aneh.'

'Saya fikir apa yang akhirnya berlaku ialah... kes itu dibuat oleh wanita itu seperti, 'tidak, ini positif kepada saya,'' jelas Andy.

Walaupun tiada garis masa khusus untuk mengharamkan dan menyahlarang perkataan B dinyatakan dengan jelas, apa yang terbukti ialah ramai Suri Rumah telah menggunakan perkataan itu dalam slogan pembukaan mereka selama ini, termasuk Utusan saya , Eileen Davidson , dan Lisa Vanderpump , hanya untuk menamakan beberapa.

Bercakap tentang tahun, francais Housewives telah memasuki kanun budaya pop dalam dunia realiti televisyen. Rahsia awet muda? Menurut Andy, ia bergantung kepada pemilihan dan pemutus kombinasi wanita yang tepat untuk mewakili francais masing-masing.

'Sos rahsia 'The Housewives' semuanya dalam pemutus,' kata Andy ketika ditanya bagaimana francais itu terus mengekalkan relevansinya.

'Saya fikir kami telah melakukan banyak kerja yang hebat - mencari wanita yang sesuai dan kemudian memikirkan cara untuk mengekalkan tenaga dan mengeluarkan orang daripada campuran dan meletakkan orang kembali dan meletakkan orang baru,' kata Andy Yahoo! Kewangan .

'Tidak ada sains untuk itu, tetapi [ia] satu proses yang kita semua mengambil berat tentangnya,' jelasnya.

The Tonton Apa Yang Berlaku Secara Langsung hos juga memberi penghormatan kepada 'jenama' yang dapat dibina oleh Suri Rumah.

“Berita baiknya ialah kami mempunyai jenama. Saya akan berhujah bahawa Bravo adalah salah satu daripada beberapa jenama dalam televisyen atau penstriman yang orang ramai benar-benar mengambil berat, 'kata penerbit itu, sambil menyatakan kejayaan BravoCon .

'Bravo adalah suasana yang disukai orang...dan 'The Housewives' ialah jenama yang diminati orang ramai,' Andy membuat kesimpulan. '[Bravo] destinasi, ia adalah tempat yang mereka mahu pergi.'