Musim 7 daripada Di Bawah Dek Mediterranean bermula dengan nada pelik apabila ketua rebus Natasha Webb dibuat dua anak kapal rebusan kedua : Kyle Viljoen dan Natalya Scudder .

Walaupun kedua-dua pekerja itu pada mulanya bekerja dengan baik, hubungan profesional mereka menjadi perang habis-habisan kerana Natalya bercakap negatif tentang Kyle dan Natalya kepada bos mereka, Kapten Sandy Yawn .

Ramai peminat diketepikan oleh Natalya, yang nampaknya mempunyai agenda apabila dia bercakap dengan kapten. Bintang itu juga diselar atas perlakuannya terhadap bosun Ribut Smith di tengah-tengah percintaan mereka yang ganjil (dan mengelirukan).

Dalam temu bual untuk Lembaran Cheat Showbiz , Kyle berkongsi perkara yang mencetuskan hubungan yang tegang antara rebusan.

'Saya rasa seperti dari perspektif [ketua stew Natasha], dia tidak begitu selesa yang diperlukan oleh Natalya. Jadi mungkin bukan niatnya kerana Natasha mahu cuba mengurangkan segala-galanya dan menjadikan semuanya lebih bahagia, tidak mahu semuanya berat dan kekal ringan,” kata Kyle, menerusi Hidangan Harian .Dia menyambung, 'Jadi Natasha agak menolak daripada mendengar Natalya mengeluh atau, anda tahu, cadangan. Dan itu adalah isu mereka. Dengan saya dan Natalya, kami sebenarnya kakak dan abang, bergabung di pinggul. Kami adalah yin dan yang sentiasa. Dan itu adalah kawan yang saya boleh bergurau dan bermain permainan, berbanding dengan Natasha. Ia akan menjadi perbualan yang lebih mendalam, lebih menghiburkan.”

Menurut Kyle, dia berasa seperti terperangkap di antara keduanya, walaupun akhirnya dia menjadi lebih rapat dengan ketua rebus, kerana Natalya terikat dengan Courtney Veale . 'Tetapi niat saya sentiasa ada bersama Natalya.'

Di manakah mereka berdiri sekarang?

'Sehingga akhir dengan Natalya, saya masih marah, dan saya masih terluka kerana berkali-kali saya memohon maaf atas kesalahan saya,' jelas Kyle. 'Saya seorang yang akan berdiri dan mengatakan saya melakukan kesalahan. Saya mungkin tidak berada pada masa ini. Saya memerlukan nafas dan akan kembali dan berkata, 'Hai, ini adalah kesalahan saya. Saya minta maaf kerana ABCD.’”

'Tetapi anda tidak menyedari bahawa anda juga bersalah,' tambahnya, merujuk kepada Natalya. “Di situlah s–t bermula dengan saya. Seperti, saya perlu awak sedar kesalahan awak kerana jika hubungan kita akan berterusan di luar bot ini, awak perlu terima yang awak salah.”

Dek Bawah: Mediterranean musim ketujuh disiarkan pada hari Isnin pukul 8/7c di Bravo.