Bethenny Frankel membuat satu pendedahan mengejutkan semasa tarikh mahkamah awal minggu ini.

Di tengah-tengah dia perebutan hak penjagaan ke atas Bryn yang berusia sembilan tahun , Bethenny mendakwa bekas suaminya, Jason Hoppy , bilnya telah dibayar oleh penonton yang menonton Suri Rumah Sebenar New York City sebelum menuduh bekas pasangannya terus menderanya.

Semuanya bermula selepas peguam Jason, Robert Wallack , mengemukakan penggunaan media sosial Bethenny, yang termasuk perkongsian video dalam talian tentang kematian Cookie anjingnya dalam usaha untuk mendapatkan perhatian selepas pemergian tragis haiwan itu pada 2017. Walaupun Bethenny berkata dia hanya meminta nasihat daripada pengikut yang pernah melalui situasi yang sama, Robert mencadangkan Bethenny cuba 'mengeksploitasi [keadaan] tragis itu.'

'Bukankah fakta bahawa anda lebih suka menerima nasihat daripada 2 juta pengikut daripada Jason?' dia bertanya, menurut laporan daripada Radar Dalam Talian .

“Tidak,” jawabnya.'Anda melakukannya untuk perhatian, betul?' dia menyoal lagi.

'Tidak, saya tidak perlukan perhatian,' jawabnya.

Robert kemudian tertanya-tanya sama ada siaran media sosial Bethenny di sekitar Bryn adalah 'sesuai.'

'Mengapa anda merasakan keperluan untuk berkongsi kehidupan peribadi anda setiap kali dengan 2 juta pengikut anda?' dia tanya.

“Saya kenal ramai peminat saya. Saya banyak membuat tandatangan buku. Mereka membantu menyokong saya, dan mereka membantu saya membayar sewa Jason, dan mereka adalah orang yang membenarkan saya berdiri di atas kaki sendiri,” katanya. “Itulah cara saya menjana wang untuk membayar Jason berjuta-juta dolar. Begitulah cara dia membayar bil undang-undang anda. Itulah sebabnya anda mempunyai pekerjaan ini sekarang. Itulah cara Jason mampu membayar sewanya, dan itulah cara saya mampu membayar sewa saya dan menyara anak perempuan saya.”

Sepanjang beberapa bulan perbicaraan tahanan, Bethenny telah tertuduh bekas suaminya 'penyiksaan' dan penderaan emosi dan semasa pendengaran terbarunya, Bethenny berkata dia tidak selesa menghadiri temu janji doktor anak perempuannya dengan Jason kerana tingkah lakunya yang prihatin .

Seperti yang dijelaskannya, Jason menjerit pada semua janji temu anak perempuannya dan menggunakannya untuk menyerangnya.

'Temu janji dengan Jason mendera saya, mengejek saya,' kata Bethenny kepada Robert, menurut laporan kedua daripada Radar Dalam Talian . “Temu janji dengan Jason adalah ruang penyeksaan…Ia adalah satu kekosongan penderaan. Pergi ke temu janji dengan Jason bukanlah idea yang baik, kerana dia menggunakan segala cara untuk mendera saya apabila tiada sesiapa yang melihat.”

'Saya tidak akan berada di dalam bilik dengan Jason Hoppy,' dia menyambung.

Menurut Bethenny, dia tidak pernah menghadiri acara anak perempuannya dengan Jason tetapi kadang-kadang terserempak dengannya. Melangkah ke hadapan, Bethenny memberitahu mahkamah dia berharap penderaannya akan berhenti.

'Harapan terbesar saya ialah [penderaan] akan berhenti,' katanya. 'Bahawa kita boleh mencapai tahap normal, dan saya tidak akan hidup dalam ketakutan dan saya tidak akan berasa tidak selesa. Bryn akan berada dalam persekitaran yang lebih bahagia dan dia akan dapat berkembang maju.”

Seperti yang mungkin diingati oleh peminat, Jason telah dituduh mengintai dan mengganggu Bethenny pada 2017, tetapi pertuduhan terhadapnya kemudiannya ditolak.

Suri Rumah Sebenar New York Citymusim 11 disiarkan pada hari Rabu pukul 9 malam. di TV Bravo.

Kredit Foto: ACE/INFphoto.com, ROGER WONG/INSTARimages.com