Bethenny Frankel ingin memastikan bahawa semua orang tahu betapa seriusnya alahan ikan dia adalah — walaupun itu bermakna menutup kemungkinan kritikan di media sosial.

Selepas dilihat makan dari menara makanan laut pada episod terbaru Suri Rumah Sebenar New York City , mogul perniagaan itu dihadapkan di Twitter oleh peminat yang ingin tahu bagaimana Bethenny boleh memakan kerang jika dia mempunyai 'alahan makanan laut yang boleh membawa maut.'

“[Bethenny] bukan seorang pembenci tetapi bagaimana anda makan menara makanan laut jika anda mempunyai alahan makanan laut yang boleh membawa maut?” tanya peminat selepas menonton episod terbaru rancangan itu .

'Saya alah maut kepada ikan bukan kerang tetapi saya telah berhenti kerang kerana pencemaran silang,' jelas Bethenny.

Seperti yang peminat akan ingat, Bethenny mengalami a reaksi alahan yang hampir maut pada penghujung tahun lepas setelah tanpa sedar makan semangkuk sup yang ada ikan di dalamnya. Sejak itu, dia berkongsi beberapa pertemuan menakutkan dengan ikan, antaranya telah berlaku di atas kapal terbang .

Dia juga berkongsi pengalaman pahit yang dia hadapi selepas itu dicium di pipi oleh seseorang yang telah makan lox.

Semasa penampilan di Rancangan Dr. Oz awal tahun ini, Bethenny berkongsi butiran detik yang hampir meragut nyawanya pada Disember 2018.

“Saya rasa sedikit terdetik di kerongkong. Sesuatu yang terasa sedikit… tidak banyak, kurang daripada sebelumnya dalam hidup saya,” dia mengimbau.

Ketika kejadian, Teman lelaki Bethenny , Paul Bernon , berada di sisinya dan pergi mengambil Benadryl untuk melawan gejala yang dihadapinya.

'Ketika dia kembali, saya tidak sedarkan diri,' kata Bethenny. “Dia kata saya terliur. Saya tidak sedarkan diri. Dia berjaya menangkap Benadryl ke dalam kerongkong saya semasa menelefon 911. Saya rasa 15 minit kemudian saya tersedar, keliru. Ada polis, ada medik. Saya masih ingat mereka membawa saya menaiki pengusung ke dalam ambulans tetapi berfikir, 'Saya diserang angin ahmar dan mati.

Suri Rumah Sebenar New York Citymusim 11 disiarkan pada hari Rabu pukul 9 malam. di TV Bravo.

Kredit Foto: JOHN NACION/startraksphoto.com