Stassi Schroeder dan Kristen Doute telah secara rasmi dipecat daripada Peraturan Vanderpump .

Selepas Stassi dan Kristen dituduh berkelakuan rasis kerana mereka rawatan lepas daripada Faith Stowers dan komen lain yang dibuat oleh Stassi selama ini, rangkaian itu telah mengumumkan bahawa mereka tidak akan disertakan dalam musim kesembilan.

Selain itu, Max Boyens dan Brett Caprioni , yang terlibat dalam skandal perkauman awal tahun ini kerana a siri tweet lepas , tidak akan kembali juga.

“Bravo dan Media Evolusi hari ini mengesahkan bahawa Stassi Schroeder, Kristen Doute, Max Boyens dan Brett Caprioni tidak akan kembali kePeraturan Vanderpump,” kata Bravo dalam satu kenyataan pada Selasa, melalui Kepelbagaian .

Berita tentang pemecatan itu datang selepas Stassi dijatuhkan oleh agensinya , publisitinya, majalah Glamour, dan a bilangan penaja , termasuk Ritual Vitamins, Billie, dan Skrewball Whisky, kerana rawatannya yang lalu terhadap Faith.SebagaiPeraturan Pampeminat belajar awal bulan ini, Faith berasa didiskriminasikan semasa dia dalam rancangan itu oleh kedua-dua Stassi dan Kristen, yang cuba menahannya kerana membidas lelaki dan mencuri kad kredit, yang mana dia tidak melakukannya.

Berikutan pendedahan Faith di Instagram Live, kedua-dua Stassi dan Kristen menawarkan permohonan maaf awam untuk tingkah laku mereka.

'Walaupun, tindakan saya tidak didorong oleh perkauman, saya kini sedar sepenuhnya bagaimana keistimewaan saya membutakan saya daripada realiti layanan penguatkuasaan undang-undang terhadap masyarakat kulit hitam, dan betapa berbahayanya tindakan saya terhadapnya,' tulis Kristen dalam tulisannya pada bulan Jun. 7 pernyataan. “Saya tidak pernah berniat untuk menambah ketidakadilan dan ketidakseimbangan. Saya malu, malu, dan sangat menyesal. Saya akan buat lebih baik. Saya perlu melakukan yang lebih baik.”

Dalam permohonan maaf Stassi, dia mengaku membuat 'komen tidak sensitif perkauman' sebelum menyatakan bahawa 'tiada alasan' untuk cara dia melayan Faith.

“Saya tidak menyedari akibat serius yang mungkin berlaku kerana tindakan saya. Apa yang saya lakukan pada Iman adalah salah. Saya minta maaf dan saya tidak mengharapkan pengampunan,” kongsinya.

Selepas permohonan maaf mereka dikeluarkan, Faith mengesahkan mereka tidak menghubunginya secara peribadi untuk meminta maaf.

Kembali pada bulan Januari, selepas Max dan Brett meminta maaf atas catatan lalu mereka di Twitter, Lisa Vanderpump muncul kepada maafkan kelakuan mereka setelah melihat bahawa mereka benar-benar menyesal atas perkataan yang menyakitkan dan menyinggung perasaan yang mereka gunakan dan kenyataan yang mereka buat.

'Saya tidak membenarkan mana-mana komen keji yang dibuat pada masa lalu oleh Max dan Brett dan saya gembira mereka memahami tahap keterukan kesalahan mereka dan telah menunjukkan penyesalan dan penyesalan yang besar,' katanya dalam satu kenyataan kepada Us Weekly. 'Saya memeluk komuniti kepelbagaian dan tidak bertolak ansur dengan ketaksuban dalam sebarang bentuk di tempat kerja saya.'

ThePeraturan Vanderpump perjumpaan musim lapan bersambung malam ini dengan bahagian dua pada pukul 9 malam. pada Bravo.