Candiace Dillard-Bassett masih bergelora tuduhan yang 'keji'. terhadap suaminya, Chris Bassett , sepanjang separuh pertama musim ketujuh daripada Suri Rumah Sebenar Potomac .

Semasa temu bual baru, Candiace membuka tentang bagaimana tuntutan dibuat oleh Gizelle Bryant dan Ashley Darby memberi kesan kepada Chris dan perkahwinan mereka sebelum melihat kembali saat dia melanggarnya dinding keempat pengeluaran, menjelaskan mengapa Gizelle harus 'disusun semula,' dan menawarkan kemas kini pada perjalanan IVF beliau .

'Ia mencabar, bukan dengan cara yang memecahbelahkan suami saya dan saya, tetapi mencabar dengan cara yang memaksa kami untuk bersatu dalam cara yang tidak pernah kami lakukan sebelum ini,' akui Candiace semasa wawancara 22 November dengan Hiburan Malam ini . “Hanya melihat suami saya bingung dan hanya terkejut dengan tuduhan keji seperti itu, semuanya untuk hiburan, benar-benar menyakitkan … [Dan] mengetahui bahawa ini bukan wataknya, ia menimbulkan banyak ketegangan di luar rumah kami — dan banyak gam untuk kita di dalam.'

Selepas Gizelle berdepan Candiace tentang Chris, mendakwa dia membuat dia tidak selesa semasa sembang peribadi di rakaman perjumpaan musim enam , Candiace mencapai titik pecahnya dengan tuduhan dan memecahkan tembok keempat dengan amaran keras kepada penerbit eksekutif Eric Fuller .

'Jika [musim ini] akan memburukkan suami saya, anda tidak mahu saya di sini,' katanya. 'Saya tidak akan memilikinya. … Ia mengarut. Jika anda mahu itu, Michael Darby tersedia untuk itu. Si kecik yang suka menyusahkan orang ramai, dia bersedia untuk itu. Bukan suami saya.”Dan selepas berkongsi pemikirannya tentang naratif yang dikeluarkan tentang Chris, Candiace memberitahu Eric bahawa dia menjangkakan pecah dinding keempatnya akan dimasukkan dalam musim ketujuh.

“Saya terpaksa keluar dari situ kerana melihat lakonan buruk. Ia seperti rancangan Broadway yang tidak baik yang dua orang membeli tiket, dan saya tidak boleh duduk di sana lagi,' katanya sambil menambah bahawa dia dan Chris 'bersyukur' saat disiarkan.

Walaupun Candiace dapat menyatakan fikirannya kepada Eric di tengah-tengah produksi, Chris merasakan sisi ceritanya tidak dikongsi dan dibawa ke Twitter semasa episod disiarkan mempertahankan wataknya .

“Saya tidak menyalahkan dia kerana mencari saluran untuk bercakap. Tidak seperti wanita dalam rancangan itu, dia tidak mempunyai platform tetap untuk bercakap dan mempertahankan dirinya,” jelas Candiace. “[Dan] dalam rumah tangga kami — ia sangat gelap, muram, dan saya menyokongnya mencari tempat untuk mengeluarkan suaranya, kerana dia perlu menunggu sehingga pertemuan semula untuk bercakap di atas platform? Ia satu penyeksaan.”

“Subjek yang kita hadapi musim ini bukan untuk dipermainkan,” sambungnya. “Ia bukan sesuatu yang akan hilang dengan mudah. Ia adalah sesuatu yang akan tinggal bersama keluarga saya untuk masa yang lama.'

Di tengah-tengah dakwaan Gizelle terhadap Chris, Candiace meminta 'penyiapan semula' daripadaRHOP, terutamanya berkenaan dengan Gizelle.

'Jika anda tidak mempunyai apa-apa yang sebenar untuk ditawarkan kepada persembahan itu mungkin anda tidak sepatutnya menjadi sebahagian daripada rancangan itu,' dia beralasan, menyembunyikan serangan terancang rakan bintangnya.

“Ia hanya terasa kejam. Rasanya menjijikkan, dan ia berasa tidak ikhlas dengan rancangan kami dan maksud persembahan kami, iaitu persahabatan dan kekeluargaan dan realiti,” kongsinya. 'Ia membuatkan wanita kembali setakat ini, untuk menggunakan platform seperti ini untuk berbohong, atau menghiasi, atau mencipta drama di mana tidak sepatutnya ada.'

Namun, Candiace tidak sepenuhnya menentang perdamaian dengan Gizelle.

“Betul adalah betul dan salah adalah salah, dan jika dia boleh sampai ke tempat di mana dia boleh memiliki apa yang dia cipta atas kehendaknya sendiri untuk tujuan hiburan, maka mungkin saya boleh pergi ke tempat di mana saya menghormatinya semula, tetapi kerana ia tetap saya tidak bimbang mengenainya,” katanya.

Begitu juga dengan Ashley.

'Ini bukan saya, ini dia,' kata Candiace. 'Saya menimbulkan sesuatu dalam dirinya, dan ia mewujudkan keperluan ini, semangat ini, untuk melontar dart ke papan Candiace.'

Satu detik tertentu yang berkemungkinan menggelisahkan Ashley ialah apabila Candiace mendakwa dia mengenali seorang pengiring lelaki yang digunakan olehnya Suami Ashley yang terasing , Michael, yang Candiace akui bukanlah 'saat terbaiknya.'

“Saat yang anda perlukan seketika, anda kembali berbohong dan cuba memburukkan suami saya dengan cara yang sangat merosakkan, jadi, seperti yang saya selalu katakan, anda membawa bom tangan ke parti? Saya bawa pelancar roket,” akuinya.

Walaupun Candiace mempunyai perasaan yang sangat kuat terhadap ramai rakan pelakonnya, dia nampaknya agak pemaaf terhadap Mia Thornton , walaupun selepas melihat bahawa dia membaling segelas air di Wendy Osefo semasa perjalanan pelakon ke Miami.

'Saya rasa Mia seorang gadis yang manis, saya rasa dia bermaksud baik,' jelas Candiace. “Dengan itu, saya juga berpendapat bahawa Mia masih mencari jalannya di platform ini dan boleh terperangkap dalam pertandingan populariti semuanya… Saya cuma mahu dia belajar bahawa ada kuasa dalam berarak ke pukulan gendang anda sendiri.”

'Dia dapat terperangkap pada masa ini , dan ia tidak memberi petanda yang baik untuknya,' tambahnya.

Beralih kepada kerjayanya dalam industri muzik, Candiace mengakui bahawa ia adalah 'pertempuran yang sukar.'

'Anda perlu berurusan dengan mereka yang menentang dan orang yang berfikir bahawa anda 'hanya seorang Suri Rumah yang mahu membuat lagu,' tetapi bagi saya, kuncinya ialah menundukkan kepala dan terus bekerja,' Candiace dikongsi.

Juga, semasa temu bual, Candiace menawarkan kemas kini mengenai perjalanan IVFnya dengan Chris.

'Saya tidak akan merosakkannya, tetapi ia adalah perjalanan yang bergelora,' dia mengusik.

RHOPTontonan Langsung – Ini juga merupakan urutan tontonan langsung untuk episod baharu malam iniSuri Rumah Sebenar Potomac musim ketujuh , jadi sila komen dan sembang di bawah semasa episod baharu disiarkan pada 8/7c di Bravo.