Kredit: Bravo

The pergaduhan kilang wain yang dramatik antaraCandiace Dillard-BassettdanMonique Samuelsmungkin telah kucar-kacir, tetapi selepas pergaduhan mungkin lebih kucar kacir .

Selepas pertengkaran, yangSuri Rumah Sebenar Potomacpelakon seolah-olah mengambil bahagian dan cuba menavigasi di mana mereka berdiri di antara kedua-dua wanita itu, menilai cara membezakan sebarang ketegangan yang tersisa yang mungkin berlarutan.

Pada ketika itu, Candiace mahupun Monique tidak pernah berhubung atau memutuskan untuk mengambil tindakan undang-undang, tetapi api semakin marak apabila Monique nampaknya 'membuli' Candiace di media sosial dan membuatnya kecewa dengan tidak menghubunginya untuk meminta maaf.

'Saya rasa selamat untuk mengatakan bahawa saya mungkin mengharapkan untuk mendengar daripada Monique,' kata Candiace pada RHOP Selepas Tayangan . 'Saya menjangkakan dia akan menghubungi saya atau menghantar mesej kepada saya kerana saya hanya tahu bahawa ia akan menjadi, 'Ya, anda tahu, gadis, saya kehilangan ketenangan saya, kami sedang berulang-alik dan ia menjadi sesuatu yang saya sepatutnya berjalan. jauh dari dan saya minta maaf, saya minta maaf kerana ia terpaksa pergi ke sana.' Saya telah berlatih dalam fikiran saya versi berbeza tentang cara dia akan menelefon dan mengatakan bahawa dia menyesal dan ia tidak pernah datang. Tiada panggilan, tiada teks, tiada isyarat asap, tiada telegram nyanyian, tiada apa-apa. Ia adalah senyap radio. Sehingga hari ini.'

Candiace seterusnya menjelaskan bahawa dia tidak mahu 'berurusan' dengan mahkamah dan ia menjadikan 'sternumnya berat' untuk berfikir dia terpaksa ambil tindakan .Gizelle Bryantmenjelaskan lagi tindakan Candiace dengan menyatakan cara Monique melayannya selepas pertarungan dan bagaimana ia akhirnya menjadi pukulan terakhir untuk Candiace.

'Apabila masa berlalu dan ketika Candiace dibuli di media sosial, kehilangan pekerjaan, sangat jelas bahawa Monique sedang ketawa sendirian, cuba memusnahkan kehidupan Candiace,' jelas Gizelle. 'Pada ketika itu, Candiace seperti, 'Oh ya, gadis itu boleh terus ke penjara. Sebenarnya, letakkan penjara di atas rumahnya.’ Candiace pada ketika itu pernah mengalaminya, dan memang betul! Seperti, sudah cukup! Kami semua berasa sangat teruk untuk Candiace - kecualiAshley [Darby].”

Malah Naib Presiden Pengeluaran Semasa,Josh Brown, mempunyai beberapa perkara untuk dikatakan tentang keadaan kucar-kacir, bergurau tentang ironi Monique dilaporkancumahendak menghubungi sebelum Candiace membawa perkara ke mahkamah.

'Ini adalah salah satu momen salah faham dan salah komunikasi Shakespeare,' kata Josh. “Pada pemahaman saya, Monique hendak menghubungi Candiace dan meminta maaf, dia sedang mengarang surat atau e-mel atau sebagainya. Saya fikir jika Candiace tahu itu, dia mungkin tidak memfailkan pertuduhan. Dan jika Monique telah bergerak sedikit lebih cepat, ia juga mungkin tidak akan berlaku.”

Akhirnya, tindakan itu memberi satu lagi rasa tidak enak di mulut Monique apabila ibu kepada tiga anak itu menjelaskan jenis reaksi emosi dia kemudiannya selepas tindakan undang-undang diambil.

“Kekanak-kanakan semua itu … untuk mengambil sesuatusecara sahbahawa anda tahu anda memainkan peranan dalam dan kemudian cuba menyaman saya–mungkin–dan mahu melihat saya di penjara. Saya seperti … wow,” kata Monique di atasSelepas Tayangan. 'Saya mempunyai tiga orang anak di sini dan untuk dia pergi ke jalan itu kepada saya adalah sangat tidak perlu, ia sangat jahat dan ia benar-benar menunjukkan watak sebenar dia.'

Suri Rumah Sebenar Potomac musim kelima disiarkan pada hari Ahad jam 9 malam. pada Bravo.