Kredit: Bravo

Pada episod 19 Disember Bawah Dek , Kapten Lee Rosbach mengesahkan apa yang peminat sudah lihat akan datang. Beliau keluar yangSt Davidkerana berterusan masalah kesihatan .

Walaupun Kapten Lee 'degil,' dia tahu sudah tiba masanya untuk dia pergi. Dia secara berseloroh memberitahu anak kapalnya bahawa apabila dia kembali, dia akan memaklumkan sesiapa sahaja 'yang berada di atas kapal untuk melepaskan f-k.' Dia kemudian menjelaskan bahawa walaupun dia akan kembali ke A.S. untuk sembuh, dia mempunyai niat untuk kembali ke bot sebelum akhir musim. Ini janji yang Kapten Lee kata dia teruskan.

'Saya tidak boleh memberitahu anda betapa sukarnya,' kata Kapten Lee. 'Ia seperti kekosongan yang tidak pernah saya ketahui. Saya akan meletakkan kerja; Saya akan menangani kesakitan. Saya akan kembali dan menyelesaikan apa yang saya mulakan.”

'Ia adalah keputusan yang tepat,' jelas Lee semasa pengakuan emosi. “Saya bukan lagi dan aset, saya kini menjadi liabiliti untuk anak kapal. Saya akan menahan mereka dan itu menyakitkan, ia melukai saya hingga ke inti.

'Saya berjanji kepada anak kapal sebelum saya pergi bahawa saya akan kembali sebelum mereka selesai, sebelum musim berakhir, dan saya akan berjalan di atas kapal sendiri tanpa bantuan,' kata Kapten Lee. ORANG . 'Saya gembira untuk mengatakan bahawa saya dapat memenuhi janji itu.'Tetapi persoalan di fikiran semua orang ialah, 'Siapa yang akan menggantikan Kapten Lee?'

Jawapan? Di Bawah Dek Mediterranean 's Kapten Sandy Yawn , yang lebih bersedia untuk menawarkan bantuannya selepas mengetahui situasi rakan lamanya itu. Kapten Sandy memuji Kapten Lee kerana mengetahui masa untuk berundur dan mengutamakan dirinya daripada harga dirinya.

'Kapten Lee dan saya pergi jauh ke belakang,' katanya Med Bawah Dek kapten menjelaskan. “Jadi, apabila saya mendengar tentang situasi Kapten Lee, saya berasa amat teruk. Siapa yang mahu pergi kerana anda tidak boleh melakukannya secara fizikal?”

Sandy mengakui bahawa 'tidak pernah mudah' untuk mengambil alih jawatan kapten lain, tetapi keutamaan utamanya ialah memastikan 'Kapten Lee berasa disokong.'

Kapten Lee mengatakan bahawa dia merasakan sokongan itu, dan dia memuji Sandy kerana melakukan dia 'teguh' walaupun 'situasi sukar' yang dia katakan dia meletakkannya.

'Anda mengambil alih bot orang lain dan anak kapal [seseorang] lain. Itu cukup sukar — sekarang tambahkan fakta bahawa anda juga sedang membuat penggambaran rancangan TV dan anda menyuruh saya ke sini berkata, 'Omong-omong, saya mungkin akan kembali atau tidak. Ia terbuka, tetapi saya akan melakukan yang terbaik!’ Saya menyedari betapa sukarnya itu.”

Atas semua sokongan dan kesanggupan beliau untuk meningkatkan prestasi apabila diminta, Kapten Lee berkata beliau 'berhutang masa yang besar untuknya.'

'Bagi dia melangkah ke hadapan dan mengambilnya berkata banyak tentang dia,' dia membuat kesimpulan.

Bawah Dek musim 10 kini disiarkan pada malam Isnin jam 8 malam. EST di Bravo.