Kredit: Todd Williamson/Bravo

Selepas berbulan-bulan gemuruh dan khabar angin dalam talian beredar di sekeliling kesihatannya, Kapten Lee Rosbach telah keluar dariSt David.

Episod malam Isnin Bawah Dek menyaksikan Kapten Lee terpaksa turun dari musim carter separuh jalan kerana masalah mobiliti yang berterusan.

Kapten Lee dengan sedih bercakap tentang pemergiannya dalam perbualan dengannya Chef Rachel Hargrove semasa episod itu, berkata, 'Ini mungkin salah satu pengalaman yang paling merendahkan dalam hidup saya.'

Permulaan musim 10 daripada Bawah Dek melihat kapten OG bergelut dengan saraf yang berterusan dan masalah jantung yang berpunca baik sepanjang tahun lalu dan setakat musim kesembilan francais itu. Pada musim itu, Kapten Lee terlepas beberapa piagam pertama, menyerahkan tampuk kepada orang kanannya dan 'anak bot,' Eddie Lucas , dan kapten bot sementara Sean Meagher .

Pada masa itu, Kapten Lee memberitahu Eddie, “Saya ada syarat. Keseluruhan bot adalah permainan bola anda sekarang.”Malangnya, kecederaannya terus membelenggunya sehingga musim ini.

“Kecederaan saya, ia semakin teruk. Bahagian kiri badan saya, saya tidak rasa apa-apa,” kata Lee dalam pengakuan. 'Saya menjangkakan lebih banyak kemajuan daripada yang saya alami, dan bahagian yang paling mengecewakan mengenainya ialah, saya tidak boleh melakukan sesuatu yang tuhan tentangnya, dan ia sukar.'

Walau bagaimanapun, dia tahu bahawa dia perlu mendapatkan rawatan perubatan, dan peranannya sebagai kapten adalah melakukan yang betul oleh kapal dan anak kapalnya. Dia “berhutang” kepada mereka dan mereka “mengharapkan itu daripada [dia]”.

'Ada satu ketikanya jika kapten benar-benar bersikap objektif, dia harus mengutamakan kepentingan anak kapalnya kerana itu tanggungjawab utama anda,' katanya ketika episod itu berlangsung. “Sebaik sahaja anda menaiki kapal, periksa ego anda di dok. Di situlah anda meninggalkannya, 'katanya tegas.

Penghujung episod kemuncak menyaksikan Kapten Lee mengadakan pertemuan 'semua tangan' dengan kru dan kakitangannya, di mana dia menyampaikan berita menyayat hati bahawa dia akan meninggalkanSt David.

'Seperti yang anda tahu, saya telah bergelut dengan mobiliti saya, dan ia adalah sukar. Dan saya telah mengecewakan anda semua, dan untuk itu saya memohon maaf. Jadi, saya telah membuat keputusan untuk meninggalkan bot,” dedahnya.

Tiada kapten pengganti telah diumumkan. Bagaimanapun, adegan sebelum ini menunjukkan Lee memanggil rakan kapten yang tidak dinamakan untuk mengambil alih tugasnya.

Dijangkakan bahawa episod 20 Disember minggu depan akan mempamerkan hala tuju baharu musim ini akan dimulakan di bawah kepimpinan baharu.

Bravo's Bawah Dek disiarkan pada malam Isnin jam 8 malam. EST.