Adakah Porsha Williams menghadapi bil cukai $240,000?

Awal minggu ini, satu laporan mendakwa Suri Rumah Sebenar Atlanta star berhutang hampir satu perempat juta dolar kepada IRS dalam cukai yang belum dibayar yang dia terakru dalam tempoh 10 tahun dan didakwa dalam bahaya kehilangan rumah Georgia yang dia kongsi dengan tunangnya , Dennis McKinley , dan anak perempuan baru mereka , Pilar Jhena .

Pada 10 April, pihak Surat Harian mendedahkan Porsha dilaporkan telah dikenakan notis lien cukai persekutuan pada akhir Januari kerana bil cukai $240,624.10. Seperti yang dijelaskan oleh outlet itu, cukai Porsha yang belum dibayar bermula sejak 2009 dengan jumlah terbesar yang belum dibayar sebanyak $197,907.58 berpunca dari tahun 2017.

Menurut laporan itu, kerajaan pada masa ini mengancam untuk mengambil harta Porsha sebagai bayaran melainkan dia dapat membayar mereka jumlah penuh terhutang.

“Kami telah membuat tuntutan untuk pembayaran liabiliti ini, tetapi ia masih belum dibayar. Oleh itu, terdapat lien yang memihak kepada Amerika Syarikat ke atas semua harta dan hak ke atas harta kepunyaan pembayar cukai ini untuk jumlah cukai ini, dan penalti tambahan, faedah dan kos yang mungkin terakru,” lien cukai persekutuan menyatakan.

Pada 2015, sumber bercakap kepada Radar Online tentang masalah kewangan masa lalu Porsha, mendakwa dia bercerai dengan bekas suaminya Kordell Stewart meninggalkannya 'pada dasarnya rosak.'

'Porsha pada dasarnya rosak apabila dia meninggalkan perkahwinannya,' jelas sumber itu. “Beberapa hutang yang ditanggung suaminya, tetapi semuanya kembali kepadanya. Setiap orang membuat kesilapan dan setiap orang mempunyai masalah kewangan. Porsha adalah manusia, dan tidak malu dengan masa lalunya.”

Yang berkata, lien cukai persekutuan mendedahkan bahawa majoriti isu cukai Porsha bermula selepas perceraiannya.

Berikutan laporan itu, orang dalam berkongsi kenyataan bagi pihak Porsha, menjelaskan bahawa bil cukainya telah 'dilangsaikan' dan mengesahkan 'tiada hutang tertunggak' terhadapnya.

'Porsha menggaji profesional untuk mengendalikan kewangannya dan sama sekali tidak mengetahui sebarang isu berkaitan wang yang terhutang kepada IRS,' kata orang dalam. Kami Mingguan . 'Rang undang-undang telah diselesaikan - tidak ada hutang tertunggak.'

Suri Rumah Sebenar Atlanta perjumpaan musim 11 disiarkan pada hari Ahad jam 8 malam. di TV Bravo.