Erika Jayne sedang bercakap tentang tuntutan mahkamah $15 juta sedang menunggu terhadap suami peguamnya, Thomas Girardi .

Semasa menghadiri malam Selasa Suri Rumah Sebenar Beverly Hills musim sembilan pesta perdana di Los Angeles , bintang realiti dan penyanyi berusia 47 tahun itu menangani isu undang-undang suaminya kerana dia juga membuka fikirannya tentang episod sulung musim baharu dalam blog dia.

'Dengar, kita dalam perniagaan tuntutan mahkamah, sayang. Kita saman dan kena saman,” jelas Erika kepada Kami Mingguan . “Jadi apa? Jadi apa? Ia sebahagian daripada kerja.'

Pada Januari, Thomas, 79, dan firma guamannya, Girardi Keese, telah disaman sebanyak $15 juta selepas dilaporkan gagal membuat pembayaran bagi pinjaman yang diberikan kepada mereka oleh Law Finance Group. Dalam dokumen mahkamah, dikatakan bahawa Thomas menggunakan wang yang dipinjamkan kepadanya dan firmanya oleh organisasi itu untuk membiayai gaya hidupnya yang mewah dan tidak pernah membayar mereka kembali.

Wang pinjaman itu 'digunakan untuk mengekalkan gaya hidup mewah Encik Girardi dan memastikan firma guamannya yang terkenal dari segi kewangan,' dakwa Law Finance Group dalam saman mereka, sambil menambah bahawa Thomas sebelum ini bersetuju untuk menggunakan pendapatan daripada firmanya dan rumahnya sebagai cagaran untuk menjamin pinjaman.

Thomas juga dituduh gagal mematuhi pelan pembayaran yang dibuatnya dengan Law Finance Group pada Ogos tahun lalu. Sebagai sebahagian daripada perjanjian itu, Thomas sepatutnya membuat pembayaran setiap bulan sehingga Oktober dan menyerahkan sejumlah $5 juta pada 1 Januari tahun ini.

Mengenai rancangan pasangan itu untuk Hari Kekasih, Erika berkata dia tidak dapat meraikannya tahun ini.

'Saya menjalani pembedahan lutut dalam kira-kira enam jam jadi tidak mungkin kita mempunyai apa-apa jenis Hari Valentine,' jelasnya. 'Saya seorang penari, sayang, saya seorang penari.'

Berikutan rancangan Isnin, yang menampilkan a mengintip pertikaian yang hangat antara Kyle Richards dan Ken Todd dekatrumah dia kongsi dengan Lisa, Erika menimbang atas perselisihan itu dalam blognya untuk Bravo TV.

'Saya mesti katakan, melihat Kyle dijerit dan dibuang dari rumah Lisa dan Ken adalah merisaukan,' dia menulis . 'Saya tahu betapa Kyle mengambil berat terhadap LVP, dan saya juga peka dengan fakta bahawa abang Lisa telah meninggal dunia beberapa bulan lalu, tetapi ada sesuatu yang lebih di sini, dan saya mengesyaki itu semua tentang Lucy.'

Seperti yang peminat mungkin dengar, Ken menghalau Kyle keluar dari rumahnya semasa pengeluaran pada musim kesembilan dan pada bulan selepas itu, Kyle telah benar-benar terasing daripada bekas rakannya.

Suri Rumah Sebenar Beverly Hillsmusim sembilan disiarkan pada hari Selasa jam 9 malam. di TV Bravo.

Kredit Foto: Vince Flores/startraksphoto.com, Bravo