Suami kepada Suri Rumah Sebenar Beverly Hills bintang Erika Jayne , Thomas Girardi , kembali ke air panas selepas didakwa gagal memenuhi syarat penyelesaian yang dipersetujuinya dengan Law Finance Group, yang sebelum ini menyamannya pinjaman $15 juta yang belum dibayar .

Menurut laporan baru, Thomas bersetuju untuk membayar Law Finance Group $16 juta menjelang 7 Julai tetapi gagal berbuat demikian.

Pada 10 Julai, Letupan mendedahkan bahawa walaupun Thomas telah menyerahkan bayaran $10 juta kepada syarikat itu pada 7 Jun, baki $6 juta yang selebihnya tidak dibayar mengikut tarikh akhir yang dipersetujui.

Selepas tarikh akhir datang dan pergi, Kumpulan Pembiayaan Undang-undang pergi ke mahkamah dengan harapan akan diberikan penghakiman $6 juta terhadap Thomas, tetapi mereka sebaliknya diberi pendengaran masa depan di mana kes mereka akan dibicarakan.

Awal tahun ini, Thomas dan firma guamannya yang berpangkalan di Los Angeles, Girardi Keese, telah disaman oleh Kumpulan Kewangan Undang-undang , yang sebelum ini meminjamkan mereka $15 juta dengan alasan bahawa dana itu akan digunakan untuk menguruskan firma mereka. Menurut kes mereka terhadap Thomas, dia melanggar perjanjian pembayaran balik yang mereka buat pada Ogos tahun lalu, yang memerlukan dia mengemukakan bayaran $1 juta pada 31 Oktober dan pembayaran $5 juta pada 1 Januari.Juga dalam tuntutan mahkamah $15 juta mereka , Law Finance Group menuduh Thomas menggunakan dana yang dipinjam untuk mengekalkan 'gaya hidup mewahnya.'

Dalam satu kenyataan selepas tuntutan mahkamah mereka difailkan, Thomas menafikan tuntutan itu.

Thomas juga telah disaman dua kali lagi dalam beberapa bulan kebelakangan ini. Pada bulan Mei, dia telah disaman oleh pemberi pinjaman Arizona yang menuduhnya gagal membayar lebih $3.4 juta daripada pinjaman $5 juta dia keluarkan. Tuntutan itu juga mendakwa dia menggunakan wang daripada pinjaman yang tidak dibayar untuk membiayai gaya hidup mewah isterinya Erika. Dan kemudian bulan lepas, dia disaman oleh salah seorang pelanggannya yang mendakwa dia menahan wang daripada penyelesaian $500 juta daripada tuntutan mahkamah tindakan kelas yang dibawa oleh mangsa letupan saluran paip gas San Bruno.

Thomas mengeluarkan kenyataan ketika itu menafikan sebarang salah laku dan menegaskan dia mengikut jadual pembayaran untuk pelanggannya.

Suri Rumah Sebenar Beverly Hills' perjumpaan musim sembilan mula disiarkan pada hari Selasa, 16 Julai jam 9 malam. di TV Bravo.

Kredit Foto: Featureflash Photo Agency/Shutterstock.com, Bravo TV