Jenelle Evans dan suaminya, David Eason , berada di mahkamah pada hari Rabu, 22 Mei dengan harapan dapat membawa anak-anak mereka pulang ke rumah selepas CPS melancarkan siasatan terhadap David berikutan pembunuhan tragis anjing keluarga mereka .

Selepas menghadiri dua hari mahkamah minggu lepas untuk mendapatkan semula hak penjagaan anak-anak mereka, termasuk anak perempuan David Maryssa, 11, anak lelaki Jenelle Kaiser, 4, dan anak perempuan mereka, Ensley, 2, yang dipecat Ibu Remaja 2 bintang kembali ke mahkamah untuk meneruskan perjuangan hak penjagaan mereka .

Pada 22 Mei, Kumpulan Realiti Ashley berkongsi butiran tentang perkara yang berlaku semasa pendengaran hari Rabu dan menangani beberapa laporan baru-baru ini mengenai usaha pasangan itu untuk memulihkan keluarga mereka.

Menurut laporan itu, Jenelle muncul di tempat duduk selama beberapa jam pada hari Rabu dan semasa perbicaraan, hakim kesnya kecewa dengan peguamnya. Laporan itu juga mencadangkan bahawa kerana Jenelle dan pihak lain yang terlibat dalam kes itu, termasuk suaminya, David, dan bapa Kaiser, Nathan Griffith , semuanya mempunyai peguam yang berasingan, kes ini mengambil masa lebih lama daripada jangkaan.

“Mereka tidak benar-benar membawa barangan yang ditunjukkan pada [Ibu Remaja 2] ke dalam kes itu,” kata satu sumber. “Mereka sebenarnya tidak perlu. Terdapat cukup untuk dibincangkan daripada siasatan CPS.”Pada hari Jumaat, seperti yang dilaporkan oleh Radar Dalam Talian , peguam Jenelle cuba, tidak berjaya, supaya hakim dibuang daripada kes mereka kerana dia merasakan dia berat sebelah terhadap CPS.

'Dia cuba meminta hakim menarik diri daripada kes itu,' kata orang dalam. “Peguam Jenelle berkata bahawa hakim mempunyai prasangka terhadap mereka kerana dia berat sebelah terhadap CPS. Peguam itu berkata dia mempunyai bukti bahawa hakim berprasangka buruk terhadap mereka tetapi selepas berehat panjang dia berkata dia tidak dapat mencari apa yang dia cari.'

Juga pada hari Jumaat, sebagai TMZ melaporkan, Jenelle cuba meminta Kaiser dikeluarkan dari jagaan Nathan dan ditempatkan bersama rakannya Katrina, bersama Ensley. Namun, permintaan itu ditolak juga.

Nathan juga telah menawarkan Jenelle melawat dengan Kaiser selagi suaminya David tiada. Ini dilaporkan telah menyebabkan Jenelle menolak tawaran Nathan dan sebaliknya memilih panggilan Facetime dengan anaknya.

Nasib baik untuk Jenelle dan David, mereka dibenarkan melawat diawasi bersama Maryssa, Kaiser dan Ensley sebelum perbicaraan mahkamah mereka pada hari Rabu. Bagi Jace, yang kini dalam jagaan ibu Jenelle, Barbara Evans , tidak diketahui sama ada mereka dibenarkan meluangkan masa bersama kanak-kanak berusia sembilan tahun itu.

Selepas tarikh mahkamah hari Rabu berakhir, Barbara mengekalkan hak penjagaan Jace dan juga membawa Ensley pulang bersamanya . Jika dia diberi penjagaan sementara Ensley, Barbara kemudiannya perlu menghadiri pertempuran mahkamah yang berasingan untuk membuat pengaturan itu kekal.

Jenelle dan Nathan adalah sepatutnya memulakan pertempuran hak penjagaan mereka atas Kaiser pada 30 Mei tetapi kerana Siasatan CPS yang berterusan terhadap David dan pembunuhan anjing keluarga mereka, tarikh mahkamah telah ditolak.

Jenelle dan David akan kembali ke mahkamah pada hari Jumaat.

Foto Kredit: lev radin/Shutterstock.com, Instagram