Musim ke-13 akhir Suri Rumah Sebenar New Jersey adalah menjanjikan untuk menjadi doozy. Laporan telah menunjukkan bahawa Teresa Giudice mendedahkan khabar angin tentang kakak iparnya Melissa Gorga (iaitu dia hubungan yang didakwa dengan pelakon Nick Barotta ).

Khabar angin itu didakwa mempengaruhi Melissa dan suaminya Joe keputusan untuk melangkau perkahwinan Teresa. Berita mereka ketiadaan di majlis perkahwinan memantul melalui pangkalan peminat, mengejutkan ramai penonton.

Bercakap dengan Muka surat Enam , Frank Catania berkongsi butiran tentang kesudahan misteri, yang seolah-olah menghasut semua huru-hara. Pada rakaman — yang berlangsung di rumah Paul 'Paulie' Connell , teman lelaki bekas isteri Frank Dolores Catania — Frank cuba untuk 'menjaga keamanan.'

“Kami pergi ke parti, dan ia bagus! Anda akan lihat, ia adalah pesta bertema, dan ia hebat,” kata Frank. “Dengar, Paulie melakukan kerja yang sangat baik. Tempatnya disediakan dengan begitu cantik … [tetapi] kami tidak sampai ke semua tema yang dia sediakan kerana ia menjadi sangat gila.”

Bekas peguam itu menjelaskan, “Mari kita katakan begini: Perlu ada orang di antara wanita; mesti ada orang di antara lelaki itu.'Menurut Frank, sebahagian daripada 'orang' ini adalah pengawal keselamatan, ada yang merupakan rakan pelakon, dan seorang adalah dirinya sendiri.

'Saya sentiasa cuba menjaga keamanan dan menenangkan semua orang,' jelasnya. 'Tetapi ia adalah kumpulan yang sukar untuk dihalang!'

Teman wanita Frank Brittany Mattessich , yang hadir dalam temu bual itu, berkata dia gembira dia pergi awal, merindui huru-hara.

'Dia tidak menerima pencerobohan dan menjerit dan menjerit,' kata Frank. 'Terdapat banyak perkara yang berlaku selepas perlawanan akhir, yang menentukan apa yang berlaku di majlis perkahwinan, yang memalukan.'

Selepas perlawanan akhir ini, Joe membuat keputusan untuk melangkau perkahwinan itu.

Teman wanita Frank, yang hadir, berkata majlis itu 'cantik' dan Teresa 'mempesonakan,' walaupun Brittany berkongsi 'agak sedih kerana abang [Teresa] tidak ada di sana.'

Frank menambah, “Untuk melihat Teresa keluar dari gereja dan berjalan sendiri di lorong apabila semua orang tahu sepatutnya Joe berada di sebelahnya. … Dia seorang sahaja yang tinggal, dan ia adalah keluarga kecil.”

'Itu mengganggu saya kerana anda tidak boleh mendapatkannya kembali,' dia meneruskan. 'Anda tidak akan mendapatkannya kembali. Anda tidak boleh pergi, ‘Oh, mari kita buat semula.’ Anda tidak akan buat semula. Jadi itulah satu perkara yang mengganggu saya.”

Bapa kepada dua anak itu menyambung, 'Dan saya telah bercakap dengan Joe mengenainya - [dia dan Melissa] mempunyai perasaan yang sangat kuat dan kuat untuk yang ini. Dan jujur ​​dengan anda, saya tidak optimis dengan hubungan ini kembali bersama.

Frank 'pasti' percaya bahawa Joe akan berjalan Teresa ke lorong jika tidak ada 'isu' beberapa hari sebelumnya.

'Saya berada di tengah-tengah kerana saya berkawan dengan mereka berdua,' kata Frank. 'Joe akan sangat suka jika saya tidak pergi [ke majlis perkahwinan] untuk menyokongnya, tetapi apabila saya memberitahunya, 'Tidak, Joe, itu tidak akan berlaku,' dia tidak memberi saya masa yang sukar untuk semua.'

Walaupun dia merindui kehadiran rakannya, Frank mendakwa dia 'mempunyai masa yang hebat' di majlis perkahwinan itu, dan ia adalah urusan besar. 'Tiada apa-apa - tiada - yang tidak disertakan,' kongsinya. 'Bercakap tentang over-the-top - ia adalah over-the-top dalam setiap cara.'

Frank juga mendedahkan bagaimana Brittany diterima oleh orang tersayangnya. Dia berkata walaupun anak perempuannya Gabby , yang sering menjadi 'pengkritik paling keras'nya, memuja teman wanita baharu itu.

'Gabby berkata, 'Bagaimana anda tidak suka Brittany? Anda pasti suka Brittany!’ … Ia bukan sahaja anak perempuan saya; ia adalah seluruh keluarga. Dan Dolores juga!” jelas Frank.

Apabila outlet itu bertanya kepada Brittany bagaimana rasanya diterima oleh keluarga Frank, dia menyatakan, 'Terima kasih Tuhan.'

'Oh, saya suka,' katanya. 'Anda tahu, itu sahaja yang anda mahukan.'

Dalam temu bual itu, pasangan itu menjelaskan mereka berkawan selama sedekad, romantis selama tiga tahun, dan telah melihat satu sama lain secara serius selama 'enam hingga lapan bulan.'

Menurut Frank, Brittany bergaul bukan sahaja dengan Dolores tetapi juga diaRHONJbintang bersama, yang menyambutnya dengan mesra.

'Brittany mula membuat penggambaran tahun ini,' kata Frank, dan dia menambah bahawa 'semua pelakon menyukainya. Anda tidak boleh bermula dengan Brittany. Anda tidak boleh berdebat dengan Brittany. Anda tidak boleh. Jika anda berbuat demikian, anda kelihatan buruk.”

Frank terus berkata, 'Saya cuba menghalangnya daripada sebarang kontroversi juga. Saya akan mencelah sebelum ia sampai ke mana-mana.'

Bintang itu berkata dia dan bekas isterinya (yang masih berkawan rapat) mengadakan 'pertemuan keluarga' dengan pasangan dan anak mereka, yang dirakamkan oleh Bravo. Persahabatan Frank yang tidak konvensional dengan bekas isterinya tidak menjejaskan hubungannya dengan Brittany.

'Sebelum saya dan Brittany adalah item, dia tahu hubungan antara Dolores dan saya,' katanya. “Dan dia mengenali Dolores; dia berada di sekitar Dolores. Dan apabila kita mula berkencan, saya harus jujur ​​dengan awak, ia tidak menjadi masalah sama sekali.

Frank mendedahkan bahawa keempat-empat mereka - Dolores, Brittany, Paulie, dan dirinya sendiri - baru-baru ini keluar bersama untuk tarikh berganda.

'Brittany datang, [dan] dia mengambil sedikit masa untuk membiasakan diri dengan semantik. Tetapi secara jujur, Brittany OK. Dan semakin seseorang bergaul dengan Dolores dan saya secara santai, anda sedar tiada apa yang perlu dirisaukan.'

'Dan itulah sedikit halangan yang kami hadapi dengan teman lelaki baharu Dolores, jadi kami cuba mengatasinya,' sambungnya, merujuk kepada Paulie, yang pernah dibandingkan dengan Buzz Lightyear.

“Kita ke sana. Kami melakukannya dengan baik,” katanya.

Walaupun Frank mengakui bahawa keadaan itu 'semakin jauh, lebih baik,' dia juga menyatakan bahawa dinamik dengan Paulie 'tidak akan pernah sampai ke tahap saya dan David [Principe] ” — Bekas Dolores, yang menjadi kawan baik Frank.

'Maksud saya, David adalah salah seorang kawan baik saya,' kata Frank, yang percaya ini mungkin telah menambah 'halangan'nya dengan Paulie.

'Mungkin ia sedikit sebanyak [mengganggu Paulie], tetapi saya perlu memberitahu anda, apabila Dolores dan David mula-mula berpisah, Dolores memberitahu saya dan anak-anak, 'Guys, please, you have your own relationship with him. Jangan biarkan hubungan saya dengan dia menjejaskannya.’ Dan secara jujur, ia tidak,” kata bintang itu, dan dia berkongsi bahawa dia ingin “melihat Dolores bahagia.”

Bekas isterinya kini berada di tempat yang baik sehingga dia 'tidak sampai ke rumah [Jersey] Shore dan melepak bersama kami' pada musim panas ini, yang merupakan yang pertama.

Brittany memberitahu hos bahawa dia bertemu dengan Frank semasa dia menjadi jurulatihnya untuk pelbagai pertandingan kecergasan, dan dia 'sentiasa menyukainya'.

“Perkara yang sama seperti Teresa lakukan apabila Frank membantunya. Saya melakukan perkara yang sama — bikini,” kata Frank. “Dan dia menang! Dia memenangi semua persembahannya.”

Bagaimanakah Brittany mengendalikan semua peminat yang menyukai Frank? 'Ia banyak,' jawabnya, tetapi dia menjelaskan bahawa dia menanganinya 'sangat baik.'

'Saya tidak tahu sama ada ramai gadis lain boleh melakukannya,' tambahnya. “Tetapi saya rasa saya melakukan kerja yang baik. Betul, sayang?”

Teman lelakinya bersetuju, berkongsi, 'Separuh masa, dia yang mengambil gambar!'

'Brittany seorang yang sangat selamat,' sambungnya. 'Dia mempunyai kulit yang nipis, tetapi dia sangat selamat.'