Bekas Di Bawah Dek Mediterranean alum dan tetamu piagam melanggar peraturan ketat yang mesti mereka patuhi semasa penggambaran rancangan hit itu. Daripada dasar tegas 'tidak melanggar tembok keempat' kepada tidak boleh memainkan muzik mereka sendiri, peraturan ini bukan jenaka.

Per Lembaran Curang Showbiz , tetamu piagam terez lauren menjelaskan bahawa tetamu tidak boleh berinteraksi dengan krew produksi. 'Mereka meniru anda, dan anda tidak boleh menyebut 'Bravo' [seperti Suri Rumah],' katanya Satu lagi Podcast Bawah Dek .

Tetapi seorang lagi bekas tetamu, Roy Oribson, Jr ., menyampaikan bahawa pengeluaran melanggar peraturan mereka sendiri.

'Tiada dinding keempat kerana mereka seperti jerung piranha di sekeliling saya,' katanya semasa penampilan di Laporan Gangplank podcast. 'Sebaik sahaja saya mengambil minuman pertama yang sebenarnya saya minum, mereka melompat keluar dari almari, dan mereka mempunyai penutup telinga. Mereka semua mempunyai alat dengar.”

Menurut bekas ketua rebusan Hannah Ferrier , tidak dibenarkan bercakap dengan kru produksi tidak terhad kepada tetamu tetapi juga terpakai kepada pelakon. Sudah menjadi peraturan yang Hannah akui dia sendiri melanggar berkali-kali.“Tembok keempat apabila ia datang kepadaBawah Deksangat-sangat tegas,” jelas Hannah padanya Diari yang dihormati, Anda Terharu! podcast. 'Seperti anda tidak sepatutnya berkata seperti, 'Selamat pagi.' Atau, 'Selamat tinggal,' atau tiada apa-apa kepada kamera dan audio.'

'Sebenarnya, ia adalah cerita yang melucukan kerana saya mempunyai seorang lelaki kamera yang berada di setiap musim dengan saya,' kata Hannah. 'Dan pada asasnya, dia akan memakai seluar pendek papan hari jadi yang tidak masuk akal ini sekali setahun pada hari lahirnya. Jadi, dia boleh merakam saya dan saya akan seperti menggoncang koktel, berkata seperti, ‘Selamat hari lahir kepada kamu!’ Dan dia seperti merakam saya dengan berkata, ‘Hannah!’”

Mengenai muzik, Bravo mempunyai peraturan yang ketat mengenai keupayaan tetamu untuk memainkan jenis muzik tertentu semasa berada dalam piagam kerana 'isu pelesenan'.

Lee Peratus , seorang lagi bekas tetamu piagam, mendedahkan bahawa kerana dasar itu, dia dan rakan tetamunya akan mengadakan 'pesta tarian' di dalam bilik mereka hanya supaya mereka boleh memainkan muzik yang mereka mahukan.

'Salah satu perkara ialah muzik,' kata Lee Satu lagi Podcast Bawah Dek . “Kami mengadakan pesta tarian di dalam bilik kami. Kerana kami tidak dapat memainkan muzik [pada kamera].”

'Kami mempunyai satu lagu untuk perkahwinan yang kami bayar,' tambah Lee. 'Sepanjang malam, saya fikir mereka akan membuatkan kami kelihatan pelik kerana kami akan masuk ke dalam bilik kami dan menutup pintu. Kami akan membukanya dan berkata, 'Hei kami mahu lapan espresso martini. Terima kasih.’ Tutup pintu. Dan kembali ke pesta tarian.”

Bawah Dek dan Med Bawah Dek pengeluaran juga telah membuat pendirian mereka terhadap bahan haram dan ubat-ubatan yang dibawa ke atas kapal layar mega itu sangat jelas. Penerbit eksekutif oleh Mark Cronin teringat satu situasi semasa Bawah Dek 'smusim pertama di mana Kapten Lee Rosbach terpaksa menendang tetamu sewa dari bot selepas menemui kokain pada kumpulan itu. Situasi itu sangat mengejutkan sehinggakan pelakon beranggapan bahawa mungkin produksi telah 'menanam' dadah untuk jalan cerita.

'Saya menghentikan semua kamera, dan kami semua terpaksa masuk ke saloon utama bot,' kata Mark kepada Showbiz Cheatsheet. “Dan saya terpaksa duduk semua orang dan berkata, ‘Kami tidak meletakkan dadah di atas bot ini.’ Orang-orang itu, tanpa kami sedari, membawa sesuatu di atas bot ini yang tidak bagus. Saya faham. Dan ia adalah bencana. Dan saya tidak mahu menamatkan piagam ini lebih awal. Saya tidak mahu ini berlaku. saya tidak tahu. Tidak baik bagi saya jika kita boleh tutup dalam episod pertama sama ada.'

Di Bawah Dek Mediterranean sedang disiarkan pada malam Isnin jam 8 malam. EST di Bravo.