Kredit: Charles Sykes/Bravo

Heather Gay mencadangkan dia mata hitam misteri akan dibincangkan dalam bukunya yang akan datang,Mormon yang jahat. Bintang itu juga menarik perhatian pada tarikh keluaran buku itu, 7 Februari, yang kebetulan selepas itu Jen Shah tarikh hukuman selepas dia mengaku bersalah atas penipuan.

Ramai peminat Suri Rumah Sejati Kota Salt Lake percaya petunjuk yang mengelilingi kecederaan itu menghala ke arah Jen. Castmate Whitney Rose juga tertanya-tanya sama ada Jen bertanggungjawab, dan dia mencadangkan Heather mungkin melindungi Jen sebelum hukuman penjara ditetapkan.

Pada sebuah Instagram komen, dikongsi oleh Ratu Bravo , Heather menjawab kepada peminat yang bertanya, 'Bagaimana anda bercakap tentang ini dan BUKAN situasi mata hitam?!?'

Heather memberikan respons samar, menyindir bahawa 'jawapan' terdapat dalam bukunya,Mormon yang jahat, iaitu 'mengenai rak pada 7 Feb.'

Kredit imej: @heathergay /Instagram melalui Ratu BravoBagi kebanyakan penonton, tarikh keluaran buku itu nampaknya sesuaiselepasTarikh hukuman Jen, yang telah ditolak kepada 6 Januari 2023, menurut Kami Mingguan .

Peminat ini percaya Jen menyebabkan kecederaan itu, memetik bahawa dia dan Meredith Marks didakwa orang terakhir bersama Heather pada malam liar di California itu.

Pagi selepas itu, apabila Heather bangun dengan mata hitam - yang bengkak tertutup, kerana bintang itu menunjukkan calar di belakang dan lengannya - dia menghantar mesej kepada Jen untuk berjumpa dengannya di dalam bilik. Walaupun rakannya bimbang melihat kecederaan itu, dia tidak lama kemudian bersetuju untuk membantu Heather mencari 'cerita muka depan yang bagus.'

'Saya tidak mahu sesiapa dalam masalah, Jen,' kata Heather dalam rancangan itu, melalui Muka surat Enam . 'Jadi itulah sebabnya saya perlukan awak untuk membantu saya memikirkan sama ada seseorang mahu bercakap tentang apa yang sebenarnya berlaku malam tadi.'

Sepanjang episod itu, Heather terhuyung-huyung di antara dua penjelasan berbeza. Dia seolah-olah menunjukkan bahawa dia tidak ingat, dan kemudian mencadangkannyatahutetapi tidak dapat mendedahkannya.

Whitney, yang kini bertelagah dengan Heather, menyatakan dalam temu bual pengakuan, 'Saya fikir ia adalah Jen. Seperti, bagaimana jika Heather mengejek Jen, dan Jen memukulnya? Adakah dia fikir ini akan menjadi buruk untuk perbicaraannya?”

Peminat kini berkongsi teori mereka tentang apa yang berlaku dan bagaimana cerita itu akan dimainkan.

'Sekiranya kita mengetahui siapa yang menyebabkan mata hitam Heather, ia akan berlaku selepas hukuman Jen...dan itu adalah satu IF yang besar,' menulis akaun peminat Bravo, yang turut membincangkan 'teori' lain bahawa 'suntikan daripada spa Heather menyebabkan perkara ini,' tetapi 'Heather tidak akan mengatakan bahawa dia mahu melindungi jenamanya.'

Pengguna itu menulis, bagaimanapun, 'Adakah anda fikir Jen akan meletakkan lehernya untuk spa Heather apabila sindiran yang Jen boleh lakukan ini boleh menjejaskan hukumannya? Jen akan membuang Beauty Lab ke bawah bas dengan pantas jika dia tahu itu puncanya.”

'Katakanlah Jen benar-benar tidak tahu bagaimana ia berlaku, tidakkah anda fikir dia akan bertanya berulang kali apa yang berlaku berbanding secara aktif bekerja dengan Heather untuk membuat sesuatu?' akaun itu menambah, mendakwa Jen mempunyai 'bahasa badan AF bersalah.'

Walaupun sesetengah pihak percaya penerbit sengaja 'tidak menunjukkan kepada kami rakaman pergaduhan itu,' sumber memberitahu Page Six bahawa kru berada dalam kegelapan, sama seperti orang lain.

Sementara itu, Bravo baru sahaja mengeluarkan penampilan reunion musim ketiga selepas ahli pelakon baru-baru ini menamatkan rakaman.

Lihat siaran ini di Instagram

Siaran yang dikongsi oleh The Real Housewives of SLC (@housewivesofslc)

Pengeluar nampaknya meminta rona yang lebih hangat (walaupun tema musim sejuk/salji), menandakan perbezaan besar daripada gaun tahun lepas, yang dibuang oleh ramai peminat .

Suri Rumah Sebenar di Salt Lake City musim ketiga disiarkan pada hari Rabu pukul 8/7c di Bravo.