Erika Jayne dilaporkan terkejut dengan episod malam Selasa mengenai Suri Rumah Sebenar Beverly Hills , yang menampilkan rakan pelakonnya, Lisa Vanderpump , sambil bergurau bahawa dia 'menyelipkan', kerana laporan baru mencadangkan Lisa 'panik' atas tindak balas yang dibuat.

Sehari selepas Bravo menyiarkan Episod RHOBH , Lisa mengeluarkan kenyataan di mana dia menyatakan penyesalan atas kenyataannya pada rancangan itu. Bagaimanapun, sumber mendakwa dia terkejut dengan beberapa maklum balas negatif orang ramai yang diterimanya.

“Mengapa kenyataan Lisa Vanderpump tidak termasuk permohonan maaf? Dia jelas dalam keadaan panik dan tidak berpengalaman dalam meminta maaf,” kata sumber Kami Mingguan pada 23 Mei. “Dia mendakwa telah dibuli sepanjang musim tetapi dialah yang memanggil nama orang seperti ‘jalang’ [ Teddy Mellencamp ] dan 'lembu bodoh' [ Dorit Kemsley ]. Ia tanpa henti, dan dengan ulasan trans, penonton mencapai titik puncak dan terpaksa membuat garisan.'

milik Lisa Peraturan Vanderump castmate, yang juga ahli komuniti trans, Billie Lee lakukan datang membelanya dalam minggu.

Dalam lebih banyak berita RHOBH, laporan berasingan turut mendakwa Erika kecewa dan terkejut dengan kenyataan Lisa, lebih-lebih lagi memandangkan layanan keji terhadap golongan transgender yang sedang berlaku di seluruh dunia.'Erika sangat kecewa dengan pilihan komen Lisa Vanderpump yang buruk pada episod malam SelasaRHOBA,” kata sumber Kehidupan Hollywood pada 22 Mei. “Dia benar-benar tidak menyangka Lisa akan berkata seperti itu. Erika merasakan Lisa mempersendakan masalah besar yang berlaku di dunia dengan begitu ramai wanita transgender terbunuh dan dengan dia membuat komen seperti itu pada dasarnya menjadikannya OK. Erika rasa Lisa benar-benar lebih baik daripada cakap macam tu.”

Walaupun Lisa telah memohon maaf secara terbuka kepada komuniti transgender atas kenyataannya, Erika masih belum mendengar daripada rakan pelakonnya, dan dia juga tidak menjangkakan.

'Erika tidak mengharapkan permohonan maaf langsung daripada Lisa Vanderpump,' jelas sumber itu. 'Dia tidak mengharapkan untuk mendengar daripadanya sama sekali selepas episod malam tadi kerana mereka berdua masih tidak bercakap atau berjumpa antara satu sama lain selama berbulan-bulan.'

Walaupun Erika tidak mengulas langsung kata-kata Lisa di Twitter, dia melakukan tweet semula sentimen pelakon transgender Candice Cayne , yang menyelar Lisa kerana jenakanya yang 'hodoh' dan menuduhnya 'meminggirkan' komuniti LGBTQ.

Dalam permohonan maaf secara terbuka, Lisa mengakui menggunakan 'pilihan perkataan yang buruk' semasa berbual tentang Erika dalam pengakuannya.

'Saya tidak mempunyai apa-apa selain rasa hormat dan cinta kepada orang trans di seluruh dunia, kerana saya telah menjadi penyokong tegar, menyediakan pekerjaan, menawarkan sokongan emosi dan memperjuangkan isu LGBTQ,' katanya. Dengan berita terkini tentang wanita trans yang kehilangan nyawa mereka kerana menjalani kebenaran tulen mereka dalam dunia diskriminasi dan kebencian, saya tidak pernah mahu mengurangkan kesakitan dan perjuangan sebenar yang dilalui oleh orang trans setiap hari.”

Suri Rumah Sebenar Beverly Hillsmusim sembilan disiarkan pada hari Selasa jam 9 malam. di Bravo TV.

Kredit Foto: Kathy Hutchins/Shutterstock.com