Jenelle Evans dan David Eason kedua-duanya telah dipecat daripada Ibu Remaja 2 .

Baru setahun lebih selepas David dipotong daripada persembahan disebabkan oleh beberapa siri tweet homofobik, MTV telah mengesahkan mereka akan melakukannya tidak lagi merakam cerita Jenelle untuk rancangan itu .

“MTV telah menamatkan hubungannya dengan David Eason lebih setahun lalu pada Februari 2018 dan tidak pernah merakam sebarang episod baharuIbu Remaja 2dengan dia sejak itu,” jurucakap MTV mengesahkan kepada Kami Mingguan dalam satu kenyataan pada 7 Mei. 'Selain itu, kami telah menghentikan penggambaran dengan Jenelle Eason pada 6 April 2019 dan tidak bercadang untuk membuat liputan mengenai kisahnya pada musim akan datang.'

TMZ juga melaporkan pemecatan itu, menyatakan Jenelle tidak lagi akan menerima tahunannya gaji enam angka daripada MTV, dilaporkan melebihi $300,000 setiap musim.

Kenyataan MTV datang beberapa hari selepas itu David membunuh anjing keluarga mereka , seorang warga Perancis bernama Nugget, kerana menggigit anak perempuan mereka yang berusia dua tahun, Ensley.'Saya tidak peduli haiwan apa yang menggigit bayi saya di muka. Sama ada anjing anda atau saya, anjing adalah anjing dan saya tidak tahan dengan omong kosong itu sama sekali. Saya semua tentang melindungi keluarga saya, ia adalah misi hidup saya. Sesetengah orang layak dibunuh atau mati dan keluarga saya amat bermakna bagi saya,” tulis David di Instagram selepas kejadian itu. “Anda boleh membenci saya sesuka hati tetapi ini bukan kali pertama anjing itu menggigit Ensley secara agresif. Satu-satunya orang yang boleh menilai sama ada haiwan itu membahayakan ANAKKU atau tidak ialah AKU.”

Dengan siarannya, David berkongsi video Nugget menggigit Ensley dan gambar pipi merahnya.

Jenelle juga bercakap mengenai kejadian itu, memberitahu Kami Mingguan beberapa hari lalu bahawa dia memberi tumpuan kepada anak-anaknya, termasuk Jace yang berusia sembilan tahun dan Kaiser yang berusia empat tahun,dan mempertimbangkan perceraian.

“Saya terlalu sakit hati dan kecewa dengan fakta dia melakukan perkara itu. Ia mengambil masa untuk mengatasi keseluruhan situasi ini, dan ia membuatkan saya rasa dia sangat kejam dan tidak mempunyai hati pada banyak perkara,” katanya.

Selain menerima banyak tindak balas daripada penonton, MTV juga telah ditangani dengan beberapa pengiklan, termasuk TWIX, Chipotle, Dove Chocolate dan Greenies, menarik iklan mereka daripada disiarkan semasaIbu remajafrancais dan mengumumkan mereka mempunyai 'toleransi sifar untuk kekejaman haiwan.'

Ibu Remaja 2disiarkan pada hari Isnin jam 9 malam. di MTV.

Kredit Foto: Startrakphotos