Gaji bekas Ibu Remaja 2 bintang Jenelle Evans baru-baru ini didedahkan dalam dokumen mahkamah.

Dokumen mendedahkan itu David Eason telah diperintahkan untuk membayar $4,100 sebagai nafkah anak belakang kepada ibu anaknya Kaden, Olivia Ledham. Jenelle akhirnya menanggung kos dalam usaha untuk menghalangnya daripada penjara. Pada masa yang sama, gaji pra-pecatnya telah dikongsi, begitu juga dengan jumlah yang dibuat oleh David sebelum menembaknya sendiri.

Menurut laporan daripada Radar Dalam Talian , suami Jenelle, David, dibayar antara $60,000 dan $120,000 pada 2017 dan 2018.

SebagaiIbu Remaja 2peminat akan ingat, David dipecat oleh MTV pada Februari 2018 selepas dia membuat kata-kata homofobik di Twitter sambil bertahan haknya untuk memegang senjata . Kemudian, awal bulan ini, selepas David membunuh anjing keluarga mereka dan menggesa Perkhidmatan Perlindungan Kanak-Kanak (CPS) untuk mengeluarkan anak-anak mereka dari rumah mereka, MTV memberikan Jenelle but juga.

Malangnya bagi Jenelle, kehilangan pekerjaannya akan berakhir membebankannya dengan banyak wang kerana dia memperoleh lebih $400,000 pada 2018 untuk peranannya dalam rancangan MTV.Dokumen mahkamah mendedahkan David berhenti membayar nafkah anak kepada Olivia pada November tahun lalu. Dia mendakwa dia tidak dapat membuat pembayaran kepadanya kerana dia tidak mempunyai pekerjaan dan bertanggungjawab untuk mengajar di rumah anak perempuannya yang berusia 11 tahun, Maryssa. Malangnya, hakim dalam kesnya, Hakim Melinda Crouch , tidak membelinya. Dia berkata alasannya gagal membayar nafkah anak adalah tidak sah. Lagipun, dia dan Jenelle mempunyai anak lain di rumah mereka yang bersekolah di sekolah tradisional.

“Pilihan defendan dalam mendidik kanak-kanak di rumah daripada mencari pekerjaan yang menguntungkan adalah dengan niat jahat dan menunjukkan sikap acuh tak acuh yang naif terhadap pematuhannya terhadap kewajipannya yang diperintahkan mahkamah untuk membayar nafkah anak,” baca dokumen mahkamah yang diperoleh Radar Online.

David cuba membuat alasan untuk tidak bekerja, tetapi hakim menolak tuntutannya.

'Defendan memberi keterangan bahawa dia mengalami vitiligo, keadaan kulit, dan mempunyai vitiligo menghalangnya daripada bekerja di luar atau di luar rumah,' tulis hakim dalam dokumen mahkamahnya. 'Mahkamah tidak mendapati keterangan defendan boleh dipercayai bahawa vitiligonya menghalangnya daripada sebarang pekerjaan yang menguntungkan atau bermakna yang membolehkannya memperoleh sejumlah wang dan mempunyai keupayaan untuk memperoleh sejumlah wang melalui pekerjaan.'

Ibu Remaja 2disiarkan pada hari Isnin jam 9 malam. di MTV.

Kredit Foto: DFree/Shutterstock.com