Joe Hakim akhirnya mendapat berita baik pagi ini selepas hakim persekutuan menangguhkan pengusirannya. Juga di bawah, Teresa Giudice sedang membalas beberapa tindak balas selepas dia meminta peminat menandatangani petisyen untuk Joe.

Menurut laporan baru, the Suri Rumah Sebenar New Jersey suami memperoleh kemenangan kecil di sisi undang-undang hari ini dalam kes rayuannya berhubung perintah pengusirannya untuk meninggalkan Amerika Syarikat dan berpindah ke negara asalnya Itali.

Minggu lepas, selepas Joe rayuan ditolak , peguamnya memfailkan rayuan dan Letupan kini melaporkan seorang hakim dibenarkan penangguhan pada 25 April, bermakna penyingkiran Joe dari negara itu telah dihentikan buat sementara waktu sehingga mahkamah mendengar kesnya.

Kata kunci di sini bagaimanapun adalah 'sementara' kerana perjuangannya untuk menghentikan pengusirannya berterusan. Pada masa ini tidak diketahui sama ada Joe akan meninggalkannya pusat tahanan ICE semasa untuk pulang ke rumah sementara menunggu mahkamah mengambil kesnya.

Berita ini datang hanya beberapa hari selepas anak perempuan sulung Joe, 18 tahun Sudah Hakim , mencipta petisyen , dengan harapan presiden boleh mengampuni Joe.Teresa , siapakah merancang untuk bercerai Joe, membuka laman Instagramnya minggu ini untuk berkongsi petisyen ‘Bring Joe Home’ dengan peminatnya. Dia bagaimanapun telah menerima beberapa reaksi daripada pengikutnya yang tertanya-tanya mengapa dia menyokong Presiden Trump , yang telah mengambil pendirian tegas terhadap imigresen.

“Tolong bantu keluarga kami dengan menandatangani petisyen ini, ikatan & keakraban saya dengan ayah saya, saya harap & doakan anak perempuan saya ada dengan Joe. Love to you all,” tulis Teresa dalam kapsyen postingnya pada 24 April.

Lihat siaran ini di Instagram

Siaran yang dikongsi oleh TERESA GIUDICE (@teresagiudice)

“Di manakah tenaga ini untuk keluarga Mexico yang Trump (siapa andadisokong) berpisah? Bukan sahaja keluarga awak pentingkan Teresa,” tulis salah seorang pengikutnya.

'Saya tidak pernah berkata begitu,' balas Teresa. 'Semua keluarga penting.'

Teresa Giudice bertindak balas terhadap tindak balas terhadap Joe Deportation

Gia melancarkan petisyennya pada change.org hari lalu dan setakat ini, ia telah menerima lebih 52,000 tandatangan.

Joe berkhidmat selama 41 bulan di FCI Allenwood Low di Allenwood, Pennsylvania dan telah dibebaskan dari penjara pada bulan Mac . Namun, kerana seorang hakim mengarahkan pengusirannya pada Oktober pada tahun lepas, Joe terus ditahan oleh Imigresen A.S. dan Penguatkuasaan Kastam dan dipindahkan ke pusat tahanan imigresen di barat Pennsylvania .

Kredit Foto: ACE/INFphoto.com/Instarimages