Perjuangan untuk Chloe Chrisley sedang aktif.

Dalam kejadian baru-baru ini, Angela Johnson , ibu Chloe, berikrar untuk mendapatkan semula hak penjagaan kanak-kanak berusia 10 tahun itu, yang dia berkongsi dengannya Todd dan Julie Chrisley adalah, Kyle Chrisley .

Kyle dan Angela mempunyai Chloe pada 2012 dan kedua-duanya diberikan hak penjagaan bersama Chloe — iaitu sehingga Kyle kehilangan hak penjagaan anak perempuannya semasa dia bertarung dengan penagihan dadah pada 2016, dan hak penjagaan telah diserahkan kepada Todd dan Julie.

Pada tahun yang sama, Angela telah ditangkap kerana memfailkan permohonan penipuan untuk bantuan Medicaid, dan dia juga kehilangan hak penjagaan Chloe, meninggalkan Chrisley dengan hak penjagaan tunggal.

Sekarang, Angela berkata dia bersedia untuk melawan, dan disebabkan oleh Todd dan Julie didapati bersalah mengelak cukai dan penipuan bank , yang disertakan dengan gabungan 19 tahun untuk menjalani hukuman di penjara, dia mungkin mempunyai peluang.Dalam video melalui TMZ , Angela mengatakan bahawa walaupun dia belum memfailkan 'kertas undang-undang' lagi, dia sedang dalam proses 'mendapatkan kertas undang-undang difailkan' untuk 'mendapatkan Chloe pulang ke rumah.'

Angela mendakwa bahawa dia telah cuba mendapatkan kembali Chloe selama bertahun-tahun, tetapi bidang kuasa dan isu 'lokasi' yang berpunca daripada perpindahan Chrisley dari Georgia ke Tennessee telah menyebabkan kelewatan dalam proses itu. Angela kini menetap di South Carolina.

'Dalam jangka masa Chloe telah tiada, saya bercakap dengan peguam, dan kami cuba memikirkan cara untuk membawa Chloe pulang ke rumah,' kata Angela dalam video itu. “Tetapi pada masa yang sama, ia seolah-olah kami buntu kerana kami cuba memikirkan di mana kami sebenarnya akan berakhir di mahkamah. Kerana mereka tinggal di dua atau tiga negeri yang berbeza.”

Selepas sabitan dan hukuman penjara Todd dan Julie dijatuhkan, telah dilaporkan bahawa 'kakak' Savannah Chrisley akan jadi diberi hak penjagaan Chloe semasa ketiadaan ibu bapanya. Ia adalah keputusan yang Angela jelas tidak bersetuju.

Dalam video lain, Angela dengan sebak merayu agar Chloe dikembalikan kepadanya dan menuduhnya Chrisley Maha Mengetahui keluarga yang berpura-pura dia tidak wujud.

“Dia [Chloe] layak berada di rumah. Saya telah menahan untuk sekian lama,' kata Angela di antara esakan. “[Saya] cuba untuk bersabar melakukannya, dan saya rasa tidak wajar mereka [Chrisley] berpura-pura saya tidak wujud dan berkata, 'Oh, kami hanya akan membiarkan Savannah mendapatkannya.' ”

'Setakat Savannah pergi dengan Chloe, saya rasa ia tidak betul,' sambung Angela. 'Kerana pada penghujung hari, saya ibu kandungnya. Saya telah dipotong dari hidupnya. Saya tidak menjauhinya. Saya ditolak keluar dari hidupnya dan mereka [keluarga Chrisley] mahu saya melupakan Chloe dan mereka mahu Chloe melupakan saya.”

Angela juga menafikan sebarang salah laku dan mengesahkan dia tidak bersalah dalam penahanannya pada 2016.

'Saya juga mempunyai bukti saya tidak melakukan penipuan Medicaid, dan saya tidak pernah mendakwa Chloe apabila saya tidak boleh menuntut Chloe,' katanya.

The Chrisleys masih belum menjawab dakwaan Angela atau percubaannya untuk mendapatkan semula hak penjagaan Chloe.