Pelbagai media yang boleh dipercayai mengesahkannya Kim Kardashian dan Kanye West sedang membuat persiapan untuk perceraian yang 'dekat' selepas hampir tujuh tahun berkahwin dan empat anak.

Beberapa bulan selepas Kanye, 43, menyebut perpecahan di Twitter, pelbagai sumber telah mengesahkan bahawa masa yang lama Mengikuti Kardashians star telah 'selesai' dengan perkahwinannya dan telah mengupah peguam perceraian berkuasa tinggi Air Laura , yang turut membimbingnya melalui perpisahannya dengan suami kedua Kris Humphries , untuk membantu mereka berdua membahagikan aset mereka.

'Mereka merendahkannya tetapi mereka sudah selesai,' kata sumber Muka surat Enam pada 5 Januari. 'Kim telah mengupah Laura Wasser dan mereka sedang dalam rundingan penyelesaian.'

Berita mengenai perpisahan Kim, 40, dan Kanye yang dilaporkan berlaku selepas pasangan itu menghabiskan cuti secara berasingan, dengan Kim dan anak-anak mereka, North, 7, Saint, 5, Chicago, 2, dan Psalm, 1, di rumah mereka di Los Angeles dan penyanyi rap di ladangnya bernilai $14 juta di Wyoming.

“Kim menyuruh Kanye pergi ke sana [Wyoming] supaya mereka boleh menjalani kehidupan yang berasingan dan secara senyap-senyap menyelesaikan masalah untuk berpisah dan bercerai. Dia sudah selesai,” jelas sumber itu. “Kim sudah banyak membesar. Dia serius untuk mengambil peperiksaan peguam dan menjadi seorang peguam, dia serius tentang kempen reformasi penjaranya. Sementara itu, Kanye bercakap tentang bertanding jawatan presiden dan mengatakan omong kosong lain, dan dia sudah cukup dengannya.'Sementara itu, orang dalam meneruskan, Kanye 'mempunyai sepenuhnya seluruh keluarga' dan 'tidak mahu apa-apa kaitan dengan mereka.'

Kanye juga didakwa menjumpaiKUWTK, iaitu dijangka berakhir hujung tahun ini , 'tak tertahankan.'

Bagi titik pecah Kim, tindakan Kanye tahun lalu nampaknya menyumbang kepadanya.

Seperti yang mungkin dilihat peminat pada musim panas lalu, Kanye mencadangkan Kim tidak setia kepadanya semasa sidang kemuncak keadilan jenayah pada November 2018. Pada masa itu, dia menggunakan Twitter untuk mengisytiharkan bahawa dia telah 'cuba untuk bercerai' sejak isterinya bertemu penyanyi rap Kilang yang lemah lembut di The Waldorf Astoria untuk 'pembaharuan penjara' dan menyelar ibunya, Kris Jenner , sebagai 'Kris Jong-Un' kerana dia dan ahli keluarga yang lain didakwa cuba memaksanya masuk rawatan psikiatri .

Ketika mereka dilaporkan bersiap untuk menamatkan perkahwinan mereka, orang dalam Page Six mengesyaki titik penceraian Kim dan Kanye ialah rumah keluarga mereka di Calabasas, California, yang dibeli pasangan itu dengan harga $40 juta dan membelanjakan $20 juta untuk mengubah suai.

“Kim cuba meminta Kanye menyerahkan rumah Calabasas kepadanya, kerana di situlah anak-anak berpangkalan dan membesar. Itulah rumah mereka. Dia memiliki semua tanah dan lot bersebelahan di sekeliling rumah itu tetapi Kanye memiliki rumah sebenar. Mereka berdua telah mengeluarkan banyak wang untuk mengubahsuainya,” jelas sumber itu.

Walaupun khabar angin tentang perpisahan telah datang dan pergi pada tahun-tahun sejak perkahwinan mereka pada 2014 di Itali, orang dalam terus mengatakan bahawa kali ini, Kim dan Kanye 'lebih serius' untuk menamatkan perkahwinan mereka.

Menurut laporan kedua daripada ORANG majalah, keluarga Kim menyokongnya ketika dia cuba menyelamatkan hubungannya dengan Kanye melalui kaunseling perkahwinan.

“Kris Jenner dan adik-beradik Kim memberi sokongan yang mungkin. Mereka telah melihat Kim bergelut sepanjang tahun lalu dan akhirnya hanya mahu dia dan Kanye gembira, namun itu mungkin kelihatan,” kata sumber mereka. “Belum habis lagi. Mereka masih cuba melihat sama ada perkahwinan itu dapat diselamatkan.”

'Kim dan Kanye sedang dalam kaunseling dan meneroka pilihan mereka,' kata sumber lain. 'Mereka sudah lama mengusahakan perkahwinan mereka, tetapi tiada keputusan dibuat.'

Laporan itu seterusnya mengatakan bahawa Kanye tahu isterinya 'selesai' dan sedang mempersiapkan dirinya untuk pemfailan perceraiannya.

“Dia okey. Dia sedih, tapi okay. Dia tahu perkara yang tidak dapat dielakkan akan berlaku, dan dia tahu ia akan datang tidak lama lagi,” tambah sumber itu.

Kredit Foto: Janet Mayer/Startraksphoto