Kim Kardashian telah memfailkan penceraian secara rasmi daripada Kanye West selepas tujuh tahun berkahwin.

peguam Kim, Air Laura , memfailkan dokumen rasmi pada hari Jumaat, 19 Februari, dan Mengikuti Kardashians bintang dan suami penyanyi rapnya dilaporkan telah menandatangani perjanjian pranikah sebelum perkahwinan Itali 2014 mereka dan tiada pihak yang bertanding. Mereka didakwa telah mengusahakan penyelesaian hartanah sejak sekian lama dan dilaporkan hampir mencapai persetujuan.

mengikut TMZ , Kim meminta hak penjagaan sah dan fizikal bersama empat anak pasangan itu, North, 7, Saint, 5, Chicago, 3, dan Pslam, 1. Menurut sumber, Kim dan Kanye bertekad untuk menjadi ibu bapa bersama dan Kanye gembira dengan aturan jagaan semasa.

Pemfailan datang selepas berbulan-bulan spekulasi bahawa perkahwinan itu 'selesai' berikutan tingkah laku Kanye yang kelihatan tidak menentu dan kata-kata Twitter terhadap Kim dan keluarganya. Pada satu ketika, bintang rap itu merujuk kepada ibu bapa keluarga Kardashian, Kris Jenner , sebagai 'Kris Jong-Un' dalam tweet yang dipadamkan sejak itu. Kanye juga mengumumkan dia bertanding jawatan Presiden pada Jun 2020, diikuti dengan acara kempen yang janggal di mana dia mendakwa dia dan Kim telah mempertimbangkan pengguguran ketika dia mengandung anak sulung mereka, North.

Kim, 40, dan Kanye, 43, juga dilaporkan 'bergaduh besar' pada Disember 2020 menurut Kami Mingguan .“Kanye meletup pada Kim dan dia benar-benar kecewa. Perkara di antara mereka nampaknya tidak sembuh sejak itu,” kata sumber kepada outlet itu.

Pasangan itu telah tinggal berasingan selama berbulan-bulan dengan mogul SKIMS yang tinggal di Los Angeles dan Kanye berbaring di ladangnya di Wyoming.

'Kim menyuruh Kanye pergi ke sana [ke Wyoming] supaya mereka boleh menjalani kehidupan yang berasingan dan secara senyap-senyap menyelesaikan masalah untuk berpisah dan bercerai,' kata sumber kepada Page Six pada Januari. “Dia sudah selesai. Kim telah banyak membesar. Dia serius untuk mengambil peperiksaan peguam dan menjadi seorang peguam, dia serius tentang kempen reformasi penjaranya. Sementara itu, Kanye bercakap tentang bertanding jawatan presiden dan mengatakan omong kosong lain, dan dia sudah cukup dengannya.'

Kim cuba menyelesaikan masalah dengan penyanyi rap 'Stronger' dan melawat ladang Wyoming pada Julai tahun lalu, tetapi foto pasangan itu bertengkar, dengan Kim menangis, telah ditangkap oleh fotog.

https://twitter.com/HipHopTies/status/1287972877493387269

Ini akan menjadi perceraian pertama Kanye dan yang ketiga Kim apabila dia bercerai Damon Thomas pada tahun 2004 dan Kris Humphries pada 2011.

Ke-20 dan musim akhir daripadaMengikuti Kardashiansakan disiarkan pada 18 Mac di E!, dan tidak jelas sama ada Kanye akan membuat kemunculan atau isu perkahwinan mereka akan dibincangkan.

Kredit Foto: Kristin Callahan/ACE Pictures/INSTARimages