Suri Rumah Sebenar Beverly Hills bintang Tambah Dada sedang membuka bicara tentang anak perempuan Delilah Belle Hamlin masalah kesihatan mental dan apa yang menyebabkannya.

Lisa sentiasa berterus terang tentang isu peribadi tentang RHOBH, termasuk anak perempuannya. Sama ada dia menyiarkan tentang betapa bangganya dia Amelia Grey Hamlin , 18, kerana bertarung dengan an gangguan makan atau berdiri di belakang Delila, 21, semasa dia berperang kemurungan , Lisa meletakkan semuanya di atas meja. Dan kini, dia menggunakan media sosial untuk menerangkan sains di sebalik pertempuran Delilah dengan kemurungan.

Dalam baru-baru ini Instagram Cerita, hanya beberapa hari selepas anak perempuan sulungnya menyiarkan tentang perlu pergi ke pemulihan dua kali pada tahun lepas untuk kemurungannya, Lisa mendedahkan bahawa jangkitan PANDAS pada zaman kanak-kanak, (Gangguan Neuropsychiatrik Autoimun Pediatrik Berkaitan dengan Jangkitan Streptococcal) bertanggungjawab untuk kebimbangannya yang teruk dan fobia.

“Pertama sekali, saya ingin menyatakan betapa saya bangga dengan kedua-dua gadis kami,” tulis Lisa pada 22 Julai. “Saya kagum dengan keberanian dan keberanian mereka! Berkenaan dengan catatan Delilah baru-baru ini, saya rasa sudah tiba masanya untuk membincangkan keadaan yang memulakan semuanya – PANDAS.”

Lisa Rinna berkata PANDAS harus dipersalahkan atas kemurungan anak perempuan Delilah'Kira-kira 10 peratus daripada populasi kanak-kanak akan membangunkan PANDAS pada tahap tertentu,' bintang Bravo itu menyambung. 'Dalam kes Delila keadaannya melampau dan menyebabkan kebimbangan yang serius dan pelbagai fobia.'

Tertanya-tanya bagaimana sebenarnya PANDAS berfungsi? Gangguan ini berlaku apabila kes sakit tekak berkembang dan menghantar 'tindak balas imun yang salah arah dan mengakibatkan keradangan pada otak kanak-kanak' mengikut Rangkaian PANDAS . Ini, seterusnya, boleh mengakibatkan 'OCD, kebimbangan, tics, perubahan personaliti, kemerosotan dalam matematik dan kebolehan tulisan tangan, sensitiviti deria, makan yang ketat dan banyak lagi'.

Suri rumah Beverly Hills itu mengakhiri jawatannya dengan nada penuh harapan. 'Syukurlah kami menemui terapi yang sesuai dan lebih masa dia melakukan lebih baik,' tulis Lisa sebelum memetik PANDASNETWORK.ORG.

Semoga dengan bersikap terbuka dan jujur ​​tentang kesihatan mental mereka, Lisa dan Delilah akan membantu orang lain yang mengalami perkara yang sama.

Suri Rumah Sebenar Beverly Hillsperjumpaan musim sembilan bersambung pada hari Selasa, 23 Julai jam 9 malam. di Bravo TV.

Kredit Foto: Kathy Hutchins/Shutterstock.com, DFree/Shutterstock.com