Lisa Vanderpump percaya ada bukti bahawa dia tidak pernah bocor cerita kira-kira Dorit Kemsley dan anjing yang dia angkat dari pusat penyelamat haiwannya, Vanderpump Dogs.

Semasa temu bual baru-baru ini, Lisa melihat kembali persediaan yang didakwa berlaku semasa Suri Rumah Sebenar Beverly Hills musim kedua, apabila dia dituduh membocorkan cerita oleh bekas ahli pelakon Adrienne Maloof .

Sebagai peminat siri ini mungkin ingat, Adrienne menuduh Lisa membocorkan maklumat mengenai rancangan itu kepada wartawan Melanie Bromley pada tahun 2012 semasa dia bekerja untuk Us Weekly. Sekarang, bertahun-tahun kemudian, semasa E! Temu bual berita dengan wanita yang sama, Lisa cuba meluruskan rekod berkenaan tuduhan berterusan terhadapnya .

'Anda baru sahaja mengingatkan saya bahawa itu adalah anda,' kata Lisa kepada Melanie pada 12 Februari temuduga , selepas Melanie membangkitkan dakwaan lalu terhadap mereka. 'Saya benar-benar terlupa itu kerana ia sudah lama dahulu.'

'Anda tidak memberi cerita kepada saya,' jelas Melanie.Sementara Lisa cuba meyakinkan Melanie untuk mendedahkan siapa sumbernya sebenarnya, dia enggan berbuat demikian. Sebaliknya, dia mengulangi lagi bahawa Lisa tidak pernah membocorkan cerita kepadanya.

Bergerak ke pengasingan semasa antara Lisa dan rakan pelakonnya, Melanie berkata dakwaan yang dibuat terhadapnya seolah-olah mengingatkan apa yang berlaku antara Lisa dan wanita lain dalam rancangan itu beberapa tahun lalu.

'Jadi, anda tahu ia telah ditetapkan semula?' tanya Lisa.

'Nampaknya awak dibuli,' jawab Melanie. 'Rasanya seperti terdapat jurang yang besar antara anda dan orang lain.'

'Nah, ia adalah musim 2, 4, dan 6 yang sama. Jadi, ia adalah kali keempat,' kata Lisa.

Menurut Lisa, tidak banyak yang berubah berhubung dengan berulang kali dituduh membocorkan cerita oleh rakan pelakonnya tetapi pada musim ini, dia mempunyai masa yang lebih sukar melawan balik tuntutan.

“Jelas sekali saya tidak kuat seperti biasa. Maksud saya, saya pernah duduk di majlis perjumpaan dan pesta akhir dan pernah diperkotak-katikkan sebelum ini tetapi saya tidak kuat secara peribadi tahun ini,” jelasnya.

Mengenai persahabatannya dengan Kyle, yang melabelkan musim baharu RHOBH sebagai 'menipu,' Lisa tidak berkongsi banyak harapan untuk perdamaian masa depan. Malah, dia membulatkan matanya apabila Melanie menyebut bahawa Kyle berharap dapat menebus kesalahan .

Menurut Lisa, dia berasa dikhianati oleh rakan pelakonnya dan 'tidak tahu' mengapa mereka mahu membuatnya kelihatan buruk. Sementara itu, mereka telah menuduhnya cuba untuk menolak cerita yang menuduh Dorit meninggalkan anjingnya di tempat perlindungan haiwan, walaupun dia mengenali Dorit dan keluarganya memilih untuk melepaskan anjing itu kepada apa yang mereka percaya sebagai rumah penyayang selepas ia mula menyerang anak-anak mereka.

Selepas seorang peminat berkongsi E! Klip berita di Twitter, Lisa mengisytiharkan dia telah dibenarkan, walaupun pembenaran yang diterimanya daripada Melania seolah-olah berkaitan dengan sesuatu yang berlaku agak lama dahulu.

“Terima kasih untuk ini! Agak lewat lol…tetapi pembenaran sentiasa baik! Ia sungguh menjijikkan #rhobh,” dia tweet.

Tidak lama selepas klip itu disiarkan, Kyle menyelar video itu sebagai 'lama' dalam tweet yang kini dipadamkan. “Ini telah diuruskan ketika itu. Ia video lama,” tulis Kyle. Di bawah ialah tangkapan skrin ihsan daripada AllAboutTRH blog.

Kyle menafikan Lisa telah dibenarkan

Kyle betul dalam erti kata yang 'bocor' E ini! wartawan menafikan datang dari Lisa adalah dari beberapa musim lalu. Walau bagaimanapun, apabila ia datang kepada cerita Radar Online, tentang anjing Dorit, yang akan menyebabkan keretakan musim ini, editor laman web itu juga telah pergi dalam rekod untuk menafikan Lisa adalah sumber mereka.

Lisa kemudiannya membalas selepas seorang peminat tweet balasan Kyle kepadanya. “Ya, sudah tua… Tiga hari,” Lisa mengesahkan.

Suri Rumah Sebenar Beverly Hillsmusim sembilan disiarkan pada hari Selasa jam 9 malam. di TV Bravo.

Foto Kredit: Aaron Poole/E! Hiburan, Charles Sykes/Bravo