Lisa Vanderpump ingin melihat tindakan undang-undangnya Suri Rumah Sebenar Beverly Hills bintang bersama kini sedang menghadapi dijadikan jalan cerita untuk persembahan itu.

Pada hari Khamis, 25 April, Lisa ditanya mengenai isu kewangan yang sedang melanda rakan-rakannya, termasuk Dorit Kemsley , Kyle Richards ‘suami, Mauricio Umansky , dan Erika Jayne suami, Thomas Girardi , oleh peminat yang menunjukkan bahawa tiada seorang pun daripada mereka dipaparkan pada rancangan itu.

'Anda boleh menyiarkan isu kewangan Erika, Bravo, dan bukannya membenarkan serangan yang tidak masuk akal terhadap reputasi LVP,' tulis peminat itu. “TIADA apa-apa yang difilemkan/dikatakan tentang perkara ini…atau Kyle/Mo didakwa…atau Dorit/PK disaman. Tidak, mari kita sakiti LVP untuk tahun ke-4!!!”

'Betul,' jawab Lisa.

Pada Ogos tahun lepas, Dorit telah dilihat sedang berhadapan dengan seorang wanita yang menuduhnya berhutang ratusan ribu dolar kepada seorang lelaki bernama Ryan Horne , yang sebelum ini bekerja dengannya dalam rangkaian pakaian renangnya, Beverly Beach oleh Dorit. Walau bagaimanapun, walaupun fakta bahawa pertemuan itu berlaku semasa percutian yang difilemkan di Bahamas, ia tidak dipaparkan dalam rancangan itu.

Ryan memfailkan saman terhadap Dorit pada 2018 dan menuduhnya berhutang $205,000. Beberapa ketika kemudian, dalam saman balas, Dorit berkata Ryan adalah 'semata-mata vendor' untuk jenamanya .

Bagi suami kepadaRHOBA, Thomas berhadapan dengan a Tuntutan $15 juta kerana didakwa enggan membayar balik pinjaman kepada Law Finance Group dan suami Dorit, Paul 'PK' Kemsley , menghadapi beberapa kes terhadapnya, salah satunya membabitkan hutang kepada sebuah kasino di las vegas .

Mauricio juga menghadapi masalah undang-undang selepas dia dan syarikat hartanahnya, The Agency, telah disaman sebanyak $32 juta atas penjualan rumah di Malibu, California.

Dalam tuntutan mahkamah terhadap Mauricio, Teodoro Mangue , pemilik Sweetwater Malibu LLC, menuduh broker barang memanipulasinya untuk menjual rumah itu pada harga $32.5 juta sebelum membeli rumah itu dengan rakan kongsi dan membalikkan rumah itu pada harga $69.9 juta, mengakibatkan keuntungan sebanyak $37.4 juta . Syarikat itu juga mendakwa Mauricio menerima tawaran lebih tinggi daripada bakal pembeli lain yang didakwa gagal dimaklumkannya.

Dalam dokumen mahkamah terkini Mauricio, yang dikongsi oleh Letupan , dia menuntut tuntutan mahkamah terhadapnya ditolak dan menafikan semua dakwaan penipuan. Dia juga menyeru aktiviti jenayah Teodoro, menjelaskan bahawa rumah itu telah diambil oleh kerajaan A.S. akibat jenayahnya.

'Dengan menyaman Defendan dan membuat dakwaan tidak berasas dan tidak berasas, Plaintif mengulangi strategi yang telah digunakan Obiang sebelum memperkayakan dirinya secara tidak sah dengan menggunakan syarikat shell untuk mengambil wang daripada pihak yang tidak bersalah,' tulis Mauricio dalam jawapannya.

Suri Rumah Sebenar Beverly Hillsmusim sembilan disiarkan pada hari Selasa jam 9 malam. di Bravo TV.

Kredit Foto: Humberto Carreno/startraksphoto.com, Featureflash Photo Agency/Shutterstock.com