Selepas mendedahkan dia akan pergi Suri Rumah Sebenar Potomac selepas empat musim, Monique Samuels sedang membuka tentang apa mendorongnya untuk berhenti dan semua nuansa yang tidak adil di antaranya.

Bercakap dalam temu bual yang panjang, ibu kepada tiga anak itu berkata dia 'terhadap penipuan' yang berlaku semasa dia berada di rancangan itu, dan dia merasakan - terutamanya dengan drama yang turun pada musim lalu — bahawa dia adalah satu-satunya yang menerima bebanan kesalahan.

“Saya merelakan kebencian sebenar yang berlaku di belakang tabir dan hanya dilayan secara tidak adil. Mengapa setiap musim, saya dipandang sebagai orang yang perlu bertanggungjawab? Tetapi apabila saya menjangkakan untuk [menerima] beberapa akauntabilitisayaarahan untuk perkara yang telah dilakukan kepada saya ia seperti … cengkerik,” kata Monique Semua Tentang Teh . 'Tiada siapa peduli, tiada siapa yang menguatkuasakan apa-apa, saya menerima panggilan telefon... seolah-olah saya yang menyebabkan begitu banyak apabila saya hanya membalas apa sahaja yang dibawa kepada saya.'

Monique terus berkata demikian mengikutnya pertengkaran dengan Candiace Dillard-Bassett , dia mengambil 'pemilikan penuh dan akauntabiliti' untuk pihaknya, tetapi dia tidak pernah diberi masa yang sesuai untuk 'memproses semua yang hilang.'

Dia kemudian meneruskan penjelasannya, mencatat straw akhir yang memecahkanSuri rumah' kembali, 'Saya menghantar e-mel meminta dilepaskan daripada kontrak saya sejurus selepas itu kesimpulan pertemuan semula [pada hari Ahad]. Saya sangat kecewa kerana satu perkara yang saya harapkan ialah saya dan keluarga mempunyai pembenaran. Apabila ia datang kepada pergaduhan, kami agak dibenarkan selepas episod 2 perjumpaan semula kerana saya telah mengatakan cerita yang sama dari hari pertama dan untuk benar-benar membuat pengeluaran kembali saya dalam apa yang saya katakan berlaku sejauh yang saya anggap ia adalah. hebat. Tetapi perkara lain adalah dinamik keluarga saya. Itu adalah sesuatu yang saya selalu katakan semasa persembahan ini: keluarga saya terlarang, perkahwinan saya terlarang. Orang boleh mulakan khabar angin, tidak mengapa, tetapi apabila anda melepasi batas melibatkan kanak-kanak yang tidak berdosa itulah saya mempunyai masalah.”Monique turut berkongsi rasa kecewanya kerana produksi tidak pernah memainkan video Candiace yang mendedahkan dakwaan “ plot ” oleh yang lainRHOPahli pelakon untuk menjatuhkan Monique dengan mereka khabar angin urusan pelatih .

“[Apabila] saya melihat bahawa mereka memainkan jawapan saya dan suami saya dalam video langsung kami tetapi mereka tidak memainkan apadigesavideo langsung itu, saya sangat kecewa,” kongsinya. “Saya menjangkakan perkara itu akan dimainkan dan dilakukan tepat pada perjumpaan semula dan apabila itu tidak berlaku, ia memberikan rasa yang sangat masam di mulut saya dan saya tidak akan duduk di sana untuk musim lain dengan harapan kami akan menerima permohonan maaf daripada seseorang, dengan harapan mereka akan memperbetulkan keadaan. Saya tidak sanggup melakukannya. Keluarga saya lebih bernilai kepada saya daripada itu dan sejujurnya, keluarga saya diutamakan.”

Selain daripada rasa diri sendiri di reunion , terdapat beberapa drama pra-reunion yang turut menggosok Monique dengan cara yang salah. Apabila ditempatkan di sebuah hotel sebelum rakaman, Monique perlahan-lahan mula menyedari dia ditempatkan di hotel yang berasingan daripada semua wanita lain.

“Saya benar-benar terkejut. Saya rasa tidak dihormati, saya rasa seperti … saya kehabisan kata-kata,” katanya. “Pendek cerita, kami mendaftar keluar, saya pergi dan membeli tiga bilik di hotel yang betul dan saya bersyukur kepada Tuhan kerana walaupun dalam semua ini, sekiranya saya mengetahui keesokan harinya […] Saya tidak akan tahu sehingga hari itu. Glam saya marah, kami terpaksa mengemas semula semua barang kami dan mengemas dan saya membelanjakan lebih banyak wang untuk membeli lebih banyak bilik … ia hanya kegilaan.”

Bercakap tentang dikhususkan, ramai peminatnya naik dalam pelukan selepas episod kedua istimewa perjumpaan itu, mencatatkan tuan rumah Andy Cohen Berpihak pada 'Team Candiace' dan memanggang Monique. Untuk ' Seret Ratu ” Rapper, ia sama mengelirukan baginya seperti juga peminat.

'Saya sentiasa mempunyai hubungan yang baik dengan Andy. Dia sebenarnya memberi saya nasihat yang sangat bagus ketika saya melalui segala-galanya selepas pertarungan!” dia berseru. “Orang ramai mempunyai tugas yang perlu dilakukan dan saya fikir dia melakukan apa yang dia rasa sepatutnya dia lakukan dan dia tidak mahu orang ramai berfikir bahawa dia dalam apa-apa bentuk bentuk atau bentuk membiarkan saya terlepas dan dia terpaksa masuk. Saya akan menghargainya jika tenaga yang sama ditunjukkan ke arah lain orang yang memerlukan tahap rawatan yang sama.'

Jadi adakah Monique akan membuat pulangan?

TheBukan Untuk Ibu Yang Malasblogger mengesahkan dia ' pasti mendapat tawaran ” selepas musim kelima dibungkus dan dia teruja untuk kembali “menebus” dirinya dan menunjukkan “pertumbuhannya”. Selepas episod pertemuan semula terakhir itu, semua pertimbangan keluar dari tingkap.

'Saya sudah selesai semuanya,' katanya dengan tegas. “Anda tahu apa yang gila … Saya tidak apa-apa dengan khabar angin jurulatih kerana ia tidak pernah membesarkan anak saya, tetapi selepas itu keluar, saya telah berpegang pada itu selama dua tahun dan saya masih mampu mengukir senyuman di wajah saya. dan lakukan apa yang perlu saya lakukan demi persembahan itu. Tidak ada kembali dari itu. Anda telah melintasi begitu banyak garisan.”

Dia menyimpulkan, 'Sejujurnya saya fikir akan ada beberapa permintaan maaf dalam arahan Samuel, saya fikir akan ada beberapa pemilikan, beberapa akauntabiliti. Saya tidak akan menunggu musim lain untuk melihat sama ada ia berlaku dan kemudian kecewa sekali lagi dan kemudian perkara lain berlaku dan ia menjadi lebih teruk jadi ... saya sudah selesai. Saya salah seorang daripada mereka [di mana] sebaik sahaja saya keluar daripada sesuatu, saya beralih kepada sesuatu yang lain.'

Kredit Foto: Bravo