Suri Rumah Sebenar Potomac tawas Monique Samuels diminta menyertai a pertunjukan baru yang diidamkan, Perjalanan Wanita Terbaik Suri Rumah Sebenar , tetapi dia menolak tawaran itu. Ramai peminat tertanya-tanya mengapa dia menolak tuhan Bravo sedangkan berpuluh-puluh alumni lain akan memohon jawatan itu.

Bintang itu menamatkan perjalanannya dengan rangkaian pada tahun 2021. Drama Monique dengan Candiace Dillard Basset mencapai titik didih pada perjumpaan terakhirnya, yang memuncak dengan pergaduhan yang sengit. Selepas meninggalkan persembahan, Monique menyertainya Cinta & Perkahwinan: DC, dicipta oleh bekasSuri Rumah Sejatipenerbit.

Dalam temu bual dengan Orang dalam , Monique berkongsi sebab dia menolak BravoRHUGTtawaran (walaupun dia tidak melihat musim pertama).

'Ia bukan apa yang saya mahu lakukan,' kata Monique. 'Saya tidak merasakan saya boleh menjadi Monique yang sama seperti yang biasa dilihat orang lagi apabila ia berkaitan dengan francais tertentu dan rangkaian tertentu itu, kerana terdapat sangat toksik sana.”

Dia meneruskan, 'Saya tidak mahu berada dalam kedudukan di mana saya dijangka bertengkar dan berdebat dengan sekumpulan wanita.''Saya tidak pernah menonton mana-mana rancangan 'Girls Trip' yang mereka lakukan. Apa yang saya tahu adalah ketika itu Andy [Cohen] tanya saya, saya tidak ada keinginan untuk kembali ke rangkaian itu,” jelas Monique.

'Ia tidak kira tentang pelakon atau siapa syarikat produksi untuk persembahan itu,' tambahnya. 'Saya tidak mempunyai keinginan untuk kembali ke rangkaian itu. Saya hanya tidak mahu melakukannya.'

Bintang juga bercakap dengan DAN , mendedahkan dia tidak akan kembali ke Bravo - tetapi dia mengakuinyaRHOPmembantu menyelamatkan perkahwinannya dengan bekas pemain NFL Chris Samuels .

'Orang selalu mengatakan bahawa TV realiti meruntuhkan perkahwinan anda. Apa yang orang tidak sedar ialah Real Housewives of Potomac sebenarnya dalam beberapa cara telah menyelamatkan perkahwinan saya,” katanya. 'Chris dan saya, sebelum kami memulakan penggambaran rancangan itu, kami berada di tempat yang sangat sukar.'

'Kami telah kehilangan semua janji temu dalam perkahwinan kami,' tambah Monique. “Sebaik sahaja kami memulakan penggambaran TV realiti, ia sebenarnya membantu kami kerana ia memaksa kami untuk berkencan. Jadi kami dapat keluar, hanya menghidupkan semula keintiman itu dan teruja antara satu sama lain. Jadi saya tidak akan berbohong, musim keduaRHOPmenyelamatkan perkahwinan saya. Dan pada penghujung hari, kadang-kadang anda masih perlu kembali ke saat-saat itu.”