Kredit: MEGA, Darla Khazei/INSTARimages.com/Cover Images

Selepas Balenciaga mengeluarkan gambar kempen kanak-kanak yang memegang aksesori bertemakan BDSM, ramai selebriti masih belum bersuara menentangnya.

Teresa Giudice daripada Suri Rumah Sebenar New Jersey nampaknya melangkah lebih jauh, memakai baju sejuk dengan nama Balenciaga ditulis berkali-kali di sekelilingnya.

Pada Teresa (dan suaminya Luis Ruelas ') Instagram , bintang bergambar dengan baju sejuk jenama itu dalam berbilang imej semasa lawatan ke Paris.

Lihat siaran ini di Instagram

Siaran yang dikongsi oleh Louie A. Ruelas (@louiearuelas)Peminat tidak lama kemudian memanggilnya dan menuntut dia berhenti menyokong syarikat itu.

“Kami sayang awak tapi bakar balenciaga tu!!!! ,” tulis seorang peminat, melalui Muka surat Enam .

“@teresagiudice Saya sayang kamu tetapi tolong jangan menyokong jenama ini. Anda akan lihat mengapa, ia mengganggu, 'kata yang lain.

'Sayang awak Tre tetapi tanggalkan gadis berbaju sejuk itu!' menulis pengguna yang berbeza.

“Balenciaga…HEBAT, orang lain untuk berhenti mengikuti! Anda sedar terdapat perhambaan kanak-kanak yang normal, bukan? Adakah anda ok dengan itu? memalukan! UN FOLLOW! [sic],” tambah peminat lain.

Menurut outlet itu, Teresa dan Luis tidak bersuara di tengah-tengah kontroversi itu.

Kim Kardashian , yang merupakan penganjur besar jenama itu, sebelum ini membisu mengenai perkara itu walaupun peminat memanggilnya untuk menangani isu tersebut.

Bagaimanapun, bintang itu memecah kesunyian dengan siaran pada 27 November Twitter : “Saya diam sejak beberapa hari lalu, bukan kerana saya tidak terkejut dan marah dengan kempen Balenciaga baru-baru ini, tetapi kerana saya mahu peluang bercakap dengan pasukan mereka untuk memahami sendiri bagaimana ini boleh berlaku.”

Bintang itu menyambung, “Sebagai ibu kepada empat orang anak, saya telah digemparkan dengan imej yang mengganggu. Keselamatan kanak-kanak mesti dipandang tinggi dan sebarang percubaan untuk menormalkan apa-apa jenis penderaan kanak-kanak seharusnya tidak mendapat tempat dalam masyarakat kita — tempoh.”

Dia kemudiannya berkata, “Saya menghargai tindakan Balenciaga mengalih keluar kempen dan meminta maaf. Semasa bercakap dengan mereka, saya percaya mereka memahami keseriusan isu itu dan akan mengambil langkah yang perlu agar perkara ini tidak berulang lagi.”

Kim juga menyatakan, 'Bagi masa depan saya dengan Balenciaga, saya kini sedang menilai semula hubungan saya dengan jenama itu, berdasarkan kesediaan mereka untuk menerima akauntabiliti untuk sesuatu yang tidak sepatutnya berlaku pada mulanya - & tindakan yang saya harapkan lihat mereka ambil untuk melindungi kanak-kanak..”

Satu foto dalam kempen Balenciaga yang berasingan didakwa menunjukkan dokumen mahkamah yang hampir tidak disembunyikan berkaitan undang-undang pornografi kanak-kanak. Ramai di media sosial tertanya-tanya mengapa bahan ini didakwa dalam kempen, dan mereka kini melihat sejarah syarikat yang dikatakan pelik.

mengikut TMZ , jurugambar kempen itu berkata dia tidak mempunyai kawalan ke atas kepingan di set dan mengikut arahan. Balenciaga, bagaimanapun, mendakwa mereka tidak tahu barang-barang itu dipentaskan sedemikian, dan mereka kini menyaman pereka dan syarikat pengeluaran yang ditetapkan. Ramai di media sosial percaya syarikat itu berbohong dan menggunakan tuntutan mahkamah sebagai cara untuk menutup diri.