Shahs Of Sunset bintang Mercedes Javid akhirnya dapat memegang anaknya selepas hampir mati ketika memberi kelahiran bayi lelakinya , Shams Francis Feight , pada 17 April.

Pada 18 April, MJ's suami , Tommy Feight , dikongsi gambar dia memegang anak lelaki mereka yang baru lahir buat kali pertama, lebih 24 jam selepas dia melahirkannya.

Mercedes MJ Javid memegang bayi Shams

Mercedes MJ Javid menggendong anak lelakinya yang baru dilahirkan Shams Feight buat kali pertama selepas bersalin yang sukar

Hanya sehari selepas bintang Bravo berusia 46 tahun itu mengalu-alukan anak pertamanya melalui C-section, Tommy, membuka tentang 'komplikasi' yang MJ alami semasa bersalin dan mendedahkan bahawa malam Rabu adalah 'malam terburuk dalam hidupnya. ”

'Isteri saya mempunyai banyak komplikasi,' jelas Tommy dalam Instagram video pada 18 April. “Dia menjalani pembedahan selama lima jam. Mereka tidak memberitahu saya apa-apa. Tetapi mereka hebat di Cedars. Mereka menyelamatkan satu nyawa.”Menurut Tommy, MJ akan mati jika bukan kerana tindakan 'menyelamatkan nyawa' doktornya.

“Dia masih di ICU. Dia masih belum menggendong bayinya. Itu mungkin berlaku lewat hari ini,” Tommy menyambung.

Bagi bayi Shams, Tommy berkata dia 'nampak hebat' dan 'tidak boleh lebih gembira.' Dia juga mendedahkan Shams telah menjalani terapi cahaya, yang dibandingkan dengan sesi menyamak.

'Mereka mempunyai dia di katil penyamakan sekarang dengan cermin mata, bukan jenaka,' jelas Tommy. “Umur sehari dan sudah berada di atas katil penyamakan. Dia tidak boleh menjadi lebih seperti ibunya jika dia mencuba. Dia pergi semburan samak sebelum kita pergi ke hospital!”

SebagaiShahs of Sunsetpeminat akan ingat, pengalaman Mercedes beberapa komplikasi pada bulan-bulan sebelum kelahiran Syams, kebanyakannya dia tercatat di laman media sosialnya . Dia juga membuka tentang perjuangan kesuburannya dalam terbitan majalah People baru-baru ini.

'Apabila anda melakukan IVF, anda mengambil suntikan progesteron dan ubat selama hampir sebulan yang membawa kepada pemindahan [embrio] anda. Anda pada dasarnya mengepam diri anda dengan hormon, 'katanya. “Itu membuatkan saya bertambah berat, ia membuatkan saya sangat murung, ia membuatkan saya berasa bukan diri saya yang biasa. Ia adalah sesuatu yang orang tidak tahu, atau mungkin mereka tidak bercakap mengenainya.'

Sebelum ketibaan Shams, Mercedes menghabiskan beberapa bulan untuk berehat dan dimasukkan ke hospital beberapa kali untuk mengelakkan kelahiran pramatang dan keguguran.

Shahs of Sunsetmusim lapan dijangka disiarkan di Bravo TV pada hujung tahun ini.

Kredit Foto: Billy Bennight/ZUMA Wire/Alamy