Kredit: Instagram

Bila Porsche Williams mengatakan dia 'ekstra', dia tidak berbohong.

Suri Rumah Sebenar Atlanta tawas baru-baru ini berkahwin dengan suaminya, Simon Guobadia , dalam bukan satu tetapi dua majlis perkahwinan yang berlebihan awal bulan ini. Yang pertama ialah adat tradisional Majlis perkahwinan Nigeria , dan ia diikuti oleh yang kedua, lebih kontemporari diadakan di sebuah gereja Kristian.

Porsha baru-baru ini mengambil Instagram untuk berkongsi gambar kek perkahwinannya yang luar biasa pada majlis perkahwinannya yang kedua. Kek yang dihias indah emas dan berhias bunga putih itu mempunyai 10 lapisan, dan ia sangat tinggi sehingga Porsha memerlukan pedang untuk memotongnya semasa majlis resepsi pasangan itu.

Porsha memberi kapsyen pada siaran itu, 'Jika tambahan adalah pengantin perempuan, itu adalah saya. Saya berjanji; Saya tidak tahu ini adalah tambahan.”Lihat siaran ini di Instagram

Siaran yang dikongsi oleh Pengarang (@porsha4real)

Sebelum perkahwinan, Porsha mendedahkan bahawa dia tahu kek itu akan menjadi epik.

'Untuk kek di majlis Amerika, ia sangat tinggi sehingga saya perlu menggunakan pedang untuk memotongnya,' kata Porsha. ORANG .

Kek perkahwinan pertama pasangan itu untuk majlis Nigeria tidaklah sebesar kek majlis Amerika, tetapi ia sama cantiknya.

Kek itu diperbuat daripada enam tingkat dan turut dihiasi dengan hiasan putih dan emas.

'Kek untuk upacara Nigeria, ia akan menjadi kek tradisional Benin,' kata Porsha kepada penerbitan itu. 'Jadi, ia sangat, sangat berbeza.'

Majlis pengantin baru Amerika itu disematkan bintang. Banyak bintang Bravo telah hadir, termasuk Kim Zolciak-Biermann, Dan Burruss , Drew Sidora , Cynthia Bailey , Nene Bocor , Alexia echevarria, dan Marysol Patton . Diraja Hip-Hop T.I . dan isterinya, kecik Harris , turut hadir untuk majlis perkahwinan itu.

Lihat siaran ini di Instagram

Siaran yang dikongsi oleh Pengarang (@porsha4real)

Kek perkahwinan bukan satu-satunya pemandangan mewah di majlis perkahwinan. Gaun perkahwinan Porsha juga menjadi hiasan, dengan Porsha menggelarkannya sebagai 'ekstravaganza fesyen sebenar.'

Semasa upacara di Nigeria, Porsha memakai gaun merah berani oleh pereka LaKimmy dan tudung kepala tradisional yang dipanggil okuku, yang merupakan adat untuk pengantin perempuan Benin.

'Saya mencari perkara yang berbeza tentang pengantin perempuan Edo, tentang budaya Benin, tentang upacara mereka, hanya supaya saya tidak menjadi hijau sepenuhnya,' katanya. 'Saya mahu memastikan bahawa saya menghormati yang mungkin kerana saya tidak mahu tidak melakukan apa-apa yang tidak dalam tradisi, dalam budaya mereka. Jadi, saya harus sangat, sangat serius, dan saya sangat bertegas bahawa setiap butiran akan menjadi tulen kepada budaya mereka. Banyak yang saya belajar.'

Lihat siaran ini di Instagram

Siaran yang dikongsi oleh Pengarang (@porsha4real)

Lihat siaran ini di Instagram

Siaran yang dikongsi oleh Pengarang (@porsha4real)

Untuk upacara Amerika, Porsha berjalan di lorong dengan gaun gaun Frida renda putih dengan vokal koir Injil dan orkestra 40 keping.

Porsha, yang 'dibesarkan' di gereja, berkongsi mengapa ia sama pentingnya untuk mengadakan upacara Amerika selain menunjukkan rasa hormat terhadap budaya Nigeria Simon.

'Saya pasti mahu Tuhan berada di tempat itu,' kata Porsha ORANG menjelang majlis perkahwinan. “Saya mahu Roh Kudus membawa kami menjadi suami isteri. Saya dari selatan, jadi saya suka berada di gereja. Saya tidak pernah berkahwin di gereja, dan Simon tidak pernah berkahwin di gereja, jadi ia akan menjadi pengalaman untuk kami berdua.”

Lihat lebih banyak foto majlis perkahwinan kedua pasangan itu di bawah.

Lihat siaran ini di Instagram

Siaran yang dikongsi oleh Pengarang (@porsha4real)