Pada episod terbaru Kehidupan 600-Lb saya , penonton daripada Siri realiti TLC telah diperkenalkan kepada Dewan Krystal , seorang wanita berusia 34 tahun dari Frankfort, Ohio, yang berharap untuk diluluskan pembedahan penurunan berat badan supaya dia dapat menjaga keluarganya dengan cara yang sepatutnya.

Selepas mengalami beberapa keadaan perubatan, termasuk sakit sendi, kencing manis, tekanan darah tinggi, dan kerosakan saraf, selama bertahun-tahun, Krystal pergi ke Houston untuk bertemu dengan Dr A.S. Younan Nowzaradan dengan harapan diberi laluan untuk kehidupan yang lebih baik.

“Bahagian paling tidak saya gemari untuk bersiap pada waktu pagi ialah apabila saya perlu melakukan apa sahaja di hadapan cermin. Saya tidak mahu melihat renungan saya kerana saya benci badan saya,” akui Krystal dalam rancangan itu.

Kerana Krystal juga menghidap sindrom ovari polikistik (PCOS), dia telah berhadapan dengan pertumbuhan rambut di mukanya.

“Apabila saya perlu mencukur muka saya, saya berasa sangat menjijikkan. Saya rasa saya bukan perempuan pun,” kongsinya, sambil menyatakan bahawa dia tidak pernah membenarkan suami Freelin melihatnya bercukur.

Dewan Krystal Kehidupan 600 Lb sayaPada awal episod, Krystal menjelaskan bahawa dia sering menggunakan makanan untuk mengatasi perasaan negatif selepas dicabul oleh ahli keluarga semasa kecil. Dia kemudian berkongsi bahawa dia lebih daripada 250 paun pada usia 10, 350 paun pada umur 13 tahun, dan 420 paun apabila dia menamatkan pengajian.

Walaupun masalah berat badannya, Krystal dapat mewujudkan kehidupan yang agak normal di rumah dengan Freelin dan Josh, yang dia mula jaga selepas kakaknya, ibunya, mula menggunakan dadah. Malangnya, kerana tabiatnya yang tidak sihat dengan makanan, dia akhirnya mula menyedari bahawa Josh meniru tingkah laku buruknya.

“Josh akan makan banyak makanan untuk seseorang seusia dan saiznya. Saya tidak boleh hidup dengan diri saya sendiri jika dia berakhir seperti saya. Jadi saya tahu saya perlu berubah,” katanya semasa pengakuan. 'Saya perlu berubah sebelum sesuatu yang buruk berlaku kepada saya dan makanan merugikan saya.'

Dewan Krystal Kehidupan 600 Lb saya

Sebaik sahaja dia tiba di Houston untuk bertemu dengan Dr. Kini, Krystal 'malu' apabila mendapati bahawa dia adalah 618 paun.

'Semoga anda boleh membantu saya mengubah hidup saya,' katanya kepada doktor.

Selepas menerima nasihat Dr. Now berkenaan dengan rutin pemakanan dan kecergasannya, Krystal tiba untuk kali kedua mesyuarat di Houston dua bulan kemudian dan beratnya pada 526 paun, iaitu hampir 100 paun kurang daripada tempat dia bermula. Segera, Dr. Kini meluluskan Krystal untuk pembedahan penurunan berat badan dan memberitahunya untuk berpindah ke Houston.

Malangnya, disebabkan wabak COVID-19, perpindahannya ke Houston telah ditangguhkan, dan selama tujuh bulan, dia tidak dapat kembali ke Houston untuk pertemuan susulannya dengan Dr. Now.

Sebaik sahaja Krystal dapat mengembara kembali ke kawasan itu, dia mengaku berasa seolah-olah dia menambah berat badan dan mendapati dia kembali sehingga 579 paun selepas berat badan meningkat 53 paun.

Selepas mengetahui Krystal tidak lagi menurunkan berat badan, Dr. Now membatalkan rancangan pembedahannya tetapi memberitahunya bahawa dia percaya bahawa dia boleh menurunkan berat badannya semula dan berikrar untuk memberinya kelulusan baharu sebaik sahaja dia melakukannya.

'Saya boleh lakukan apa yang dia minta,' kata Krystal sebagai jawapan. “Saya boleh berpindah ke sini dan menurunkan berat badan yang saya peroleh ketika itu. Ia hanya terasa sukar seperti saya tidak ke mana-mana untuk sekian lama. Tetapi keadaan kembali ke landasan dan saya teruja dengannya. Jadi saya akan bekerja keras dan apa sahaja yang perlu saya lakukan untuk terus maju dan menjalani pembedahan, saya akan melakukannya.”

Pada penghujung persembahan, ia mendedahkan bahawa Krystal kembali turun kepada 556 paun selepas kehilangan 24 paun tetapi masih mempunyai 38 paun lagi untuk kehilangan untuk diluluskan untuk pembedahan. Nasib baik, semangatnya masih tinggi.

'Saya lebih bermotivasi berbanding sebelum ini kerana saya telah melihat sedikit sebanyak apa yang saya mampu dan mendapat sedikit rasa bagaimana kehidupan boleh menjadi lebih baik untuk saya dan kita semua jika saya terus membuat kemajuan,' jelasnya. 'Saya tetap fokus pada apa yang akan datang dan semua kemungkinan yang akan ada untuk saya jika saya kekal dalam kursus.'

Walaupun tidak jelas sama ada Krystal sejak itu boleh bergelut dengan Dr. Kini, gambar media sosial yang dikongsi sejak beberapa bulan lalu seolah-olah menunjukkan bahawa dia terus menurunkan berat badan selepas penggambaran rancangan itu.

Pada Jun 2020, dia menyiarkan imej dirinya dan suaminya Freelin di bawah di Facebook di mana mereka berdua kelihatan melawat sebuah tasik.

My 600 Lb Life Krystal and Freelin Hall Jun 2020

Kemudian, pada bulan Ogos, Krystal kelihatan hampir tidak dapat dikenali dalam swafoto yang dikongsi dalam talian.

My 600 Pound Life Krystal Hall Ogos 2020

Kemas Kini Gambar Penurunan Berat Badan My 600-Lb Life Star Krystal Hall Dari Ogos 2020

Dalam foto terbarunya, yang dikongsi awal bulan ini, Krystal kelihatan gembira dan yakin ketika bergambar bersama penyokong terbesarnya.

My 600 Lb Life Freelin and Krystal Hall Februari 2021

Kehidupan 600-Lb saya musim sembilan disiarkan pada hari Rabu pada 8/7c di TLC.