Jen Shah mungkin mengharapkan hukuman penjara tiga tahun, tetapi pihak pendakwaan yang terlibat dalam kes telemarketing dia mempunyai rancangan lain.

Lima bulan selepas Suri Rumah Sejati Kota Salt Lake ahli pelakon mengaku bersalah kepada konspirasi untuk melakukan penipuan wayar selepas sebelum ini mengisytiharkan dia tidak bersalah , peguam Ronald Richards berkongsi dokumen mahkamah, yang mengesahkan bahawa pihak pendakwaan dalam kes itu menuntut 10 tahun untuk bintang realiti itu.

“Pemerintah bersusah payah menunjukkan bahawa dialah yang paling bertanggungjawab, kempen Jen Shah yang percumanya menjadi bumerang, dan semua penipuannya juga kini telah menjadi bumerang,” tulis Ronald dalam kapsyen jawatannya pada 23 Disember, termasuk dokumen daripada Hakim Sidney H. Stein .

“Selama hampir sedekad, defendan merupakan peneraju penting dalam skim penipuan telemarketing yang meluas di seluruh negara yang mengorbankan beribu-ribu orang yang tidak bersalah. banyak daripada orang-orang itu sudah tua atau terdedah. Ramai daripada mereka mengalami kesukaran kewangan dan kerosakan yang ketara. Atas arahan defendan, mangsa telah ditipu berulang kali sehingga mereka tidak mempunyai apa-apa lagi,' dakwa dokumen itu, seterusnya mengatakan bahawa '[Jen] adalah orang yang paling bersalah didakwa dalam kes ini.'

Memandangkan pihak pendakwaan meminta Jen dipenjara selama sedekad, Ronald berkataROSLCahli pelakon ' mulut besar selepas tangkapan ” sudah tentu tidak membantu pertahanannya.¨Walaupun defendan berusaha sedaya upaya, dia tertangkap. Dia kemudian melakukan serangan awam dan cuba mengaut keuntungan daripada tuduhan dengan menjual barangan ‘Justice for Jen’,” jelas dokumen itu. 'Dia mengaku bersalah pada jam kesebelas, hanya selepas menerima eksibit perbicaraan dan kenyataan saksi Kerajaan.'

“Berdasarkan kelakuannya dan kelakuannya selepas penahanan, ungkapan penyesalannya yang terlewat tidak jelas,¨ tambahnya.

Lihat siaran ini di Instagram

Siaran yang dikongsi oleh Ronald Richards (@attorneyronaldrichards)

SebagaiROSLCpeminat mungkin pernah melihat, Jen meminta tempoh tiga tahun awal bulan ini, menyalahkan keputusan perniagaannya yang lemah atas 'pengalaman menyakitkan peribadi' yang dilaluinya kerana peguamnya menegaskan dia bukan 'kerajaan' dalam skim itu dan tidak mempunyai komunikasi langsung dengan mangsa.

Pembelaannya juga mengatakan bahawa Jen 'tidak pernah menjadi 'suri rumah'' dan menyifatkan siri Bravo sebagai 'separa skrip dan sangat disunting.'

Dia akan dijatuhkan hukuman pada 6 Januari 2023.

Suri Rumah Sebenar di Salt Lake City musim ketiga disiarkan pada hari Rabu pukul 8/7c di Bravo.