Kredit: Charles Sykes/Bravo

Pada tahun 2021, nasib Suri Rumah Sebenar New York menjadi tanda tanya apabila rancangan itu ditangguhkan berikutan siasatan Penyanyi Ramona ' kata-kata yang didakwa berbaur perkauman. Bintang itu dilaporkan oleh castmate Eboni K. Williams .

Selepas penyiasatan selesai, Ramona dikatakan telah dibebaskan daripada sebarang salah laku, walaupun ramai peminat masih berasa marah terhadap pemain berusia 65 tahun itu, yang telah berada di rancangan itu sejak musim 1.

Dalam temu bual yang jarang berlaku untuk Realiti Bersama Raja podcast, dengan hos Charles King , Ramona bercerita tentang persembahan itu.

Dia berkongsi sebab dia menyertainyaRHONYadalah untuk mempromosikan jenama 'Perhiasan Iman Sejati' dengan suaminya ketika itu Penyanyi Mario .

Ramona ditanya sama adaRHONYkehilangan keajaibannya dalam beberapa musim kebelakangan ini.“Nah, saya hanya fikir kadang-kadang di dunia orang takut untuk melakukan - saya tidak mahu mengatakan 'perkara yang betul' - mereka mahu melakukan perkara yang betul dari segi politik. Dan hanya kerana sesuatu itu betul dari segi politik tidak bermakna ia betul. Dan tidak bermakna ia bagus untuk penonton, atau untuk jualan, atau untuk wang iklan.'

Dia berkata dia 'sangat kecewa kerana mereka menyingkirkan semua orang bermula baru,' dan percaya keputusan itu dibuat kerana 'mereka takut akan tindak balas.'

Ramona berkongsi bahawa dia dan Eboni 'mesra', dan masih berhubung. Bintang itu, bagaimanapun, mencadangkan Eboni 'tidak dilemparkan' untuk menjadi suara pendidikan, walaupun kostarnya percaya bahawa ini adalah kesnya.

Menurut Ramona, Eboni ‘diuji’ dengan luann delesseps sebelum musim, dan “adalah orang yang sama sekali berbeza dan bercakap tentang subjek yang sama sekali berbeza. Dia tidak menunjukkan sisi lain dirinya, jadi tiada siapa yang tahu ini yang dia mahu bincangkan.”

Dia juga membayangkan bahawa perpisahan Eboni dengan 'lelaki Yahudi yang sangat kaya' mungkin menjejaskan jalan ceritanya.

“Keseluruhan hubungan itu berantakan, dan mungkin ini satu-satunya perkara yang dia terpaksa berpatah balik, adalah untuk bercakap tentang, anda tahu perjuangan dirinya, kaumnya … Saya fikir dia merasakan dia perlu mengambil pendirian, dan kerana daripada itu kami kehilangan penonton, [tetapi] saya menghormatinya kerana mahu mengambil pendirian.”

Dia terus berkata, “Tiada sesiapa yang mahu dikhotbahkan [kepada]. Rasanya seperti dia seorang guru kepada kami … Saya bosan untuk memberitahu anda perkara sebenar.”

Ramona juga mencadangkan bahawa pengeluar sepatutnya menukar subjek apabila Eboni membincangkan politik dalam perjalanan Salem, Massachusetts. Pada satu ketika, Ramona pergi ke bilik mandi dan memanggil seorang eksekutif untuk meminta penerbit menukar subjek, tetapi diberitahu, ''Anda fikirkan.''

'Saya seperti, 'Ok gosh, ia ditanggung saya lagi.' Jadi saya berjalan keluar, dan saya pergi, ok saya hanya akan menukar mood. 'Baiklah perempuan, ayuh, mari kita menari. Mari kita ambil sedikit masa kura-kura.’ Dan mereka berpaling [dan berkata] ‘Oh, anda tidak boleh bercakap tentang subjek yang serius.’ Ya, saya boleh tetapi saya tidak mahu tontonan kami jatuh, pergi ke tiub. Dan ketika itulah saya tahu rancangan kami tidak akan menjadi musim yang hebat.'

Ramona juga mendakwa RHONY dijadualkan membuat penggambaran musim ke-14 sehingga Eboni 'membuat beberapa tuduhan yang tidak benar tentang saya ... Dia pergi ke Sumber Manusia, yang benar-benar menyakitkan hati saya, dan ditambah lagi ia tidak benar, ia diasaskan tidak benar, bahawa saya adalah seorang perkauman … dan akhbar menyimpulkannya, dan mereka mempunyai hari lapangan … Saya sebenarnya pergi ke peguam untuk berkata, 'Bolehkah saya menyaman The Post?'”

Dia berkatainiadalah sebab mereka tidak mengadakan pertemuan semula – dan bukan kerana dia takut untuk berdepan dengan Eboni.

Ramona berkongsi bahawa Eboni 'suka menulis perkara di akhbar, dan jabatan PR tidak dapat mengawalnya. Dia akan mengatakan perkara-perkara dan memberikan temu bual yang tidak sepatutnya dia berikan.'

Dia juga mendedahkan dia mempunyai perbualan dengan Eboni, bertanya kepadanya mengapa dia pergi ke HR untuk melaporkannya kerana perkauman. “[Eboni] berkata, ‘Nah, sebab anda tahu, Dave dari People memberitahu saya A, B, C dan D.’ Nah, saya tahu Dave tidak pernah berkata begitu. Selain itu, saya tahu ... perkara lain yang dia katakan yang kembali kepada saya daripada ketua di Bravo, yang mereka berkata, 'Saya tidak tahu dari mana dia mendapat maklumat ini. Dia mengada-ngada. Kami tidak pernah berkata begitu. Jadi dia didapati salah dalam banyak akaun.'”

Ramona berkata, semasa siasatan, dia berkongsi video yang didakwa dihantar oleh Eboni kepada Ramona selepas melaporkannya. Video yang didakwa adalah sangat positif, kerana Eboni memanggil Ramona sebagai 'kakak', dan mendakwa ibunya menyayangi Ramona.

'Mereka terkejut [selepas saya menghantar video itu],' kata Ramona. 'Jadi dia bertindak seperti kawan baik saya, dan dia menyayangi saya, tetapi dia menuduh saya melakukan perkara yang mengerikan yang boleh merosakkan kerjaya saya.'

Ramona mendakwa ahli pelakon lain merasakan perkara yang sama.

Apabila ditanya sama ada dia akan menjadi sebahagian daripada Legasi RHONY , Ramona menjawab, “Saya tidak tahu … Saya tidak tahu sama ada saya mahu melakukannya lagi, atas banyak sebab. Saya lebih tenang sekarang kerana saya tidak membuat persembahan … Saya juga berasa seperti [pertunjukan] warisan, seperti bagaimana ia boleh menjadi sangat bagus? Orang yang akan mereka bawa balik ialah orang yang mereka tidak mahu perbaharui. Jadi sekarang apa yang anda akan panggil? The Loser Show? Legasi Yang Kalah?”

Apabila ditanya sama ada dia akan membuat penggambaran dengan tawas Kelly Bensimon dan Jill Zarin , Ramona membayangkan ada 'sebab' mereka tidak diperbaharui pada masa lalu.

Jika Ramona boleh memilih, dia akan bekerjasama dengan Luann, Sonja Morgan , beberapa orang baru, dan Dorinda Medley – sebagai ahli pelakon sambilan sehingga Dorinda “membuktikan dirinya”. Dia kata dia tak percaya Bethenny Frankel mahuuntuk kembali, kerana dia masih mendapat 'kasih sayang dan perhatian' daripada peminat melalui podcastnya.

Ramona kemudian mendedahkan mengapa dia ponteng Teresa Giudice perkahwinan (selepas tidak sengaja membocorkan jemputan ).

'[Teresa] sedang merakamnya,' katanya. “Ini semua mengenai krew filem, dan saya tidak mahu menjadi sebahagian daripada kru filem. Saya menjalani kehidupan yang indah sekarang dengan kawan-kawan yang cantik. Saya tidak mahu menjadi sebahagian daripada sarkas.'

Menurut Ramona, Teresa menelefonnya dalam masa '3 minit' selepas membocorkan jemputan itu, dan memberitahunya untuk mengeluarkannya. Apabila hos menyatakan bahawa Teresa mahu Ramona memberi pampasan kepadanya untuk keselamatan tambahan, Ramona mengisytiharkan, 'Saya tidak fikir itu benar, tetapi ok. Saya fikir ia membuat cerita yang bagus. Saya tidak fikir itu adalah kebenaran. Dan rasa apa? Ia telah difilemkan. Jadi Bravo terpaksa membayar wang itu, dan mereka mempunyai poket yang dalam.”

Apabila ditanya sama ada dia sedang jatuh cinta, Ramona berkata dia 'berat seperti' dengan seseorang yang tinggal di New York. 'Saya tidak begitu mahu bercakap mengenainya,' jelasnya, 'tetapi ia sangat, ia sangat bagus. Biar saya beritahu awak ia sangat bagus.'

Ramona berkata rancangan itu tidak selalu mengenai 'memperkasakan wanita.' Walaupun dia memanggilnya sebagai 'pertunjukan yang menyeronokkan,' bintang itu juga menyatakan, 'Banyak kali mereka agak merendahkan wanita, saya fikir sedikit, pada pendapat saya.'