Newbie castmate Lizzy Savesky baru-baru ini diumumkan keluar dia daripada Suri Rumah Sebenar New York but semula, dan dia berkata dia menerima gelombang serangan antisemitik dalam talian.

Di tengah-tengah pengumumannya, Bravo dilaporkan membuat kenyataan mengatakan bahawa keluar adalah keputusan bersama, walaupun tiada butiran lanjut diberikan.

Menurut sumber yang bercakap dengan Muka surat Enam , terdapat unsur lain pada cerita itu. Orang dalam mendakwa perkataan N diulang di set, yang berlaku apabila suami Lizzy didakwa menceritakan perbualan antara dua bintang dalam rancangan itu.

Sumber itu berkata ia bermula apabila Lizzy, seorang pencari jodoh, mendedahkan keutamaannya untuk hanya menubuhkan orang Yahudi dengan orang Yahudi lain, dan dia berkata Yahudi Ortodoks lebih suka perkahwinan antara orang Yahudi untuk mengekalkan keturunan etnik mereka. Seorang lagi bintang bintang, Brynn Whitfield , yang disifatkan oleh Halaman Enam sebagai separuh Hitam, dilaporkan kecewa dengan pilihan mencari jodoh ini, dan dia berkongsi bahawa istilah Lizzy terdengar seperti 'orang yang mengerikan [bermaksud Nazi] yang melakukan perkara jahat kepada orang anda.'

Lizzy dilaporkan terkejut, dan dia mengadakan panggilan telefon di luar skrin dengan Brynn ketika mereka menangani kesan penghinaan kaum. Sumber itu mendakwa Brynn menggunakan perkataan N semasa panggilan itu. Lizzy didakwa mempunyai tanggapan bahawa Brynn merancang untuk memberitahu bintang bersama bahawa Lizzy juga menggunakan perkataan itu dalam panggilan itu.Orang dalam mendakwa suami Lizzy, Dr Ira Savesky , kemudian menjadi marah, dan dia melaporkan pertemuan yang dikatakan ini kepada penerbit rancangan itu.

Sumber mendakwa dia menggunakan perkataan sebenar semasa menceritakan kisah itu dan bukannya menyebut 'kata-N.'

Walaupun dia dilaporkan meminta maaf kemudian, 'perbualan bermula' mengenai keluarnya pasangan ituRHONY.

Sumber itu juga menyatakan bahawa Lizzy sememangnya menerima kebencian antisemitik dalam talian, dan insiden penghinaan perkauman bukanlah satu-satunya motivasi untuk dia keluar.