Joe Gorga sedang berdepan drama undang-undang selepas didakwa melangkau rang undang-undang yang terhutang kepada sebuah syarikat pembinaan yang bekerja padanya dan Melissa Gorga 's rumah agam yang baru dibina di Franklin, New Jersey.

Menurut pemfailan mahkamah pada 17 Oktober, pihak Suri Rumah Sebenar New Jersey ahli pelakon sedang disaman kerana tidak membayar kontraktor $30,000 untuk pembinaan rumah keluarganya, yang pasangan itu telah menunjuk-nunjuk di Instagram dalam beberapa minggu kebelakangan ini.

Mengikut afidavit, yang diperolehi oleh Semua Tentang Teh , melalui Radar Dalam Talian , County Concrete Construction memfailkan tuntutan mahkamah terhadap perniagaan Joe, Morristown Loft Development LLC.

“Antara September 2021 hingga Januari 2022 plaintif COUNTY CONCRETE CORPORATION menyediakan bahan kepada Defendan,” kata pemfailan undang-undang mereka. 'Atas maklumat dan kepercayaan bahan-bahan ini digunakan untuk pelbagai projek pembinaan.'

“Plaintif memberikan bahan kepada Defendan dengan nilai, termasuk caj kewangan, sebanyak $30,264.06,” tambahnya.Dokumen itu seterusnya menuduh Joe dan Melissa, yang dilaporkan telah menerima tuntutan mahkamah pada 14 November, menerima bahan binaan daripada County Construction sebelum gagal membayar bil.

'Plaintif telah mencuba beberapa kali untuk menghubungi Defendan dan telah memaklumkan kepada Defendan tentang jumlah wang yang perlu dibayar dan terhutang,' dokumen mahkamah meneruskan. “Defendan gagal membayar wang yang terhutang kepada Plaintif untuk bahan-bahan yang telah disediakan sebelum ini.”

County Concrete Corporation mendakwa Joe dan Melissa melanggar kewajipan kontrak mereka dan sedang mencari jumlah yang sepatutnya dibayar, serta ganti rugi yang berkaitan dengan bil, yuran peguam dan potensi kos tuntutan mahkamah.

SebagaiRHONJpeminat mungkin pernah melihat, Melissa mengambil akaun Instagramnya pada 18 November, hanya beberapa hari selepas dia dilaporkan dilayan, untuk mendedahkan dia bergerak ke dalamrumah barukepada peminat dan pengikutnya.

“Permulaan baharu! Semuanya berlaku. Ia akhirnya bergerak hari,” mesej Melissa dibaca, sebahagiannya. “Doakan kejayaan kami! Tidak sabar untuk menunjukkan lebih banyak rumah kepada anda!!”

Lihat siaran ini di Instagram

Siaran yang dikongsi oleh Melissa Gorga (@melissagorga)

Jika mahkamah membuat keputusan terhadap Joe dan Melissa, Gorgas akan berhutang lebih daripada bil pembinaan mereka yang belum dibayar disebabkan oleh ganti rugi yang diminta oleh plaintif.

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, Joe telah dituduh mencuri kedai dari kedai Home Depot, mematahkan perniagaan lain bernama Starlite Window untuk lebih $17,000 kerja yang mereka sediakan, dan kerja tanpa gaji lain.

Suri Rumah Sebenar New Jersey musim 13 dijangka mula disiarkan di Bravo pada awal tahun 2023.