Menurut The Los Angeles Times, pejabat lapangan L.A. FBI tidak menjawab soalan mengenai dakwaan hubungan antara pegawai atasan di agensi itu, ibunya, dan Tom Girardi .

Pejabat lapangan dilaporkan mengetuai siasatan ke atas rasuah firma guaman Tom, Girardi Keese. Tom, yang telah dituduh melakukan penyelewengan, adalah suami kepada Erika Jayne , bintang semasa Suri Rumah Sebenar Beverly Hills .

The outlet tuntutan Penolong Pengarah Donald Selalu ialah anak kepada bekas setiausaha dan teman wanita Tom Michelle . Kertas mahkamah mendakwa Tom dan firma itu memberi Michelle ratusan ribu dolar pada pertengahan 1990-an.

Pada masa itu, Tom didakwa menyalahgunakan dana penyelesaian daripada pelanggan. Pemfailan mahkamah mengatakan Tom membayar lebih $131,000 untuk gadai janji Michelle. Rekod hartanah dari Monterey County dilaporkan menunjukkan bahawa kediaman itu dimiliki bersama oleh Donald dan ibunya, dan ia bernilai lebih $1.2 juta.

Donald, yang didakwa enggan mengadakan temu bual melalui jurucakap FBI Laura Eimiller , pernah menjadi timbalan sheriff di L.A. County. Semasa musim panas, dia menjadi ketua FBI pejabat L.A. tempatan.Laura berkongsi dalam satu kenyataan bahawa Donald 'tidak terlibat dalam siasatan ini, yang sebahagian besarnya mendahului masanya di Bahagian Los Angeles.'

Ibu Donald, Michelle, yang tidak dapat dihubungi untuk mendapatkan komen, dilaporkan dikenal pasti sebagai bekas teman wanita Tom melalui laporan akauntan forensik di tengah-tengah perceraian keduanya. Tempoh dan masa hubungan mereka tidak diketahui.

Jurucakap FBI berkata, siasatan Girardi Keese sedang diketuai oleh Agen Khas FBI yang Bertanggungjawab Brian Gilhooly bersama pejabat peguam A.S. L.A. Laura didakwa tidak menjawab apabila ditanya sama ada Donald (yang dilaporkan oleh Brian) menarik diri daripada siasatan.

Baru-baru ini,CFO Girardi Keese Chris Kamon telah didakwa dengan penipuan wayar, dan dia menghadapi tuduhan menggelapkan $10 juta melalui firma tersebut.