Cynthia Bailey menuduh suaminya yang terasing, Mike Hill , kerana menipunya dalam dokumen mahkamah yang difailkan baru-baru ini.

Sebagaimana yang Suri Rumah Sebenar Atlanta alum, 55, menyelesaikan perceraiannya dengan pengulas sukan berusia 52 tahun, Cynthia mencadangkan perselingkuhan adalah punca sebenar di sebalik berakhirnya perkahwinan mereka (walaupun dia sebelum ini menafikan Mike telah menipu ) sebelum akhirnya menarik balik kenyataannya, yang cuba dirahsiakannya.

'Pepetisyen [Bailey] berhak untuk bercerai daripada Responden [Hill] kerana hubungan zina yang tidak sesuai dan etika moral dalam kelakuannya,' membaca dokumen mahkamah Cynthia, yang difailkan di Fulton County, Georgia, dan diperolehi oleh Muka surat Enam pada 2 Disember.

Tetapi menurut Mike, dakwaan menipu adalah 'kesilapan.'

“Saya menyayangi dan menghormati Cynthia. Saya sentiasa ada dan akan sentiasa,” katanya. “Seperti yang anda dengar dalam kata-katanya sendiri, tidak pernah pada bila-bila masa dalam perkahwinan kami sebarang hubungan zina yang tidak sepatutnya. Perkahwinan kami tidak berjaya, tetapi kami masih kekal sebagai kawan terbaik.”Dan tidak lama selepas Mike bercakap, Cynthia mengesahkan kepada Halaman Enam bahawa perpecahan mereka adalah 'saling berdasarkan perbezaan yang tidak dapat didamaikan.'

“Saya tidak pernah menuduh Mike melakukan sebarang tindakan zina yang tidak sesuai. Kami dan akan sentiasa berkawan dan mendoakan kebaikan antara satu sama lain,” tegasnya.

“Fail penceraian awal antara Cynthia Bailey dan Mike Hill, termasuk hubungan zina yang tidak sepatutnya , tidak betul,” baca kenyataan tambahan daripada peguam Daniel R. Meachum. “Satu-satunya sebab perceraian tertangguh adalah disebabkan hanya perbezaan yang tidak dapat didamaikan. Petisyen yang dipinda sedang difailkan segera untuk membetulkan dakwaan itu oleh perwakilan undang-undang Meachum and Associates.”

Walau bagaimanapun, sementara Cynthia dan peguamnya menafikan dakwaan penipuan itu, satu lagi set dokumen 'usul untuk mengelak' nampaknya cuba menyembunyikan tuntutannya, mengatakan bahawa butiran perceraian mereka harus dirahsiakan kerana ia mungkin 'menimbulkan isu mengenai kedua-dua akhlak dan perbuatan memalukan salah satu pihak.”

“Fakta-fakta ini dilihat mempunyai kebarangkalian yang kuat untuk berpotensi menjejaskan reputasi, imej, urus niaga perniagaan kedua-dua pihak dan dengan ketara akan menjejaskan mental, psikologi, kewangan dan emosi pihak,” jelas dokumen itu.

Walaupun Cynthia dan Mike telah mendapati diri mereka berada di tengah-tengah drama itu, mereka dapat mencapai penyelesaian dalam perceraian mereka minggu lalu, seperti yang disahkan oleh set ketiga dokumen mahkamah yang diperolehi oleh Muka surat Enam .

Dalam dokumen itu, didedahkan bahawa bekas pasangan itu, yang berkahwin pada Oktober 2020 , memiliki dua rumah berasingan dan mempunyai akaun persaraan dan pelan insurans mereka sendiri. Dinyatakan juga kedua-dua pihak enggan membayar nafkah.

Perceraian Cynthia dan Mike dijangka dimuktamadkan semasa perbicaraan 5 Januari.