Kredit: Koi Sojer/Startraks/Cover Images

Suri Rumah Sebenar Atlanta pasangan Juga Burruss dan Todd Tucker menghadapi masalah undang-undang yang serius selepas kejadian tembakan di luar restoran mereka, Old Lady Gang, menyebabkan seorang remaja berusia 14 tahun cedera.

Mengikut dokumen mahkamah yang diperolehi oleh Radar Dalam Talian , seorang wanita bernama Tammy Johnsonsedang menyaman RHOA restoran bintang, pemilik pusat beli-belah di mana restoran itu terletak, dan pasukan keselamatan yang diupah oleh pusat tersebut.

Tammy mendakwa bahawa pada Februari 2020 dia dan anak perempuannya yang berusia 14 tahun, Kiya Humphreys , memasuki lokasi Camp Creek Old Lady Gang. Kiya diam-diam berdiri di ruang menunggu restoran, 'tidak jauh dari pintu,' menunggu tempat duduk. Ketika itulah dua lelaki memasuki pertubuhan itu dan mula menembak.

“Sementara menunggu untuk duduk di Old Lady Gang, seorang lelaki memakai baju sukan berwarna merah memasuki Old Lady Gang dan berada berhampiran bahagian hadapan restoran,” saman itu dibacakan. 'Tidak lama selepas itu, lelaki kedua memasuki Geng Wanita Tua.'

Dokumen saman itu terus menjelaskan, “Lelaki yang memakai baju sukan merah itu mula menembak. Kiya Humphries ditembak di betis kanan.”'Kiya Humphries telah mengalami kesakitan fizikal dan emosi yang teruk dan penderitaan akibat luka tembakan, dia mengalami,' saman itu berbunyi. Kiya dilaporkan mengalami luka tembakan yang memerlukan rawatan perubatan luar, termasuk pelbagai pembedahan, terapi, dan kaunseling untuk sembuh daripada pengalaman traumatik itu, per Bintang Hitam Atlanta .

Keluarga sedang mencari jumlah yang tidak ditentukan kerana kecuaian. Mereka mendakwa bahawa Kandi dan Todd tahu bahawa restoran itu memerlukan lebih keselamatan kerana lokasi beli-belah di mana restoran itu terletak mempunyai sejarah 'jenayah kekerasan berulang.'

Selepas kejadian itu, Kandi mengeluarkan kenyataan menyatakan takziah dan memberi jaminan kepada pelanggan bahawa dia dan restorannya bersedia sepenuhnya untuk bekerjasama dengan polis.

'Saya dan keluarga saya benar-benar sedih dengan peristiwa malang yang berlaku di Old Lady Gang (OLG) Camp Creek, pada petang 14 Februari, malam yang bertujuan untuk meraikan cinta, malangnya bertukar menjadi sesuatu yang agak berbeza,' tulis Kandi di Instagram.

'Doa dan fikiran kami ditujukan kepada individu yang dicederakan atau dengan apa-apa cara memberi kesan negatif,' tulisnya dalam kapsyen. 'Kami sedar bahawa perkara ini sedang disiasat secara aktif oleh penguatkuasa undang-undang dan kami bekerjasama dengan penguatkuasa undang-undang untuk membawa mereka ke muka pengadilan.'

Ini bukan kali pertama salah satu restoran Kandi terlibat dalam insiden ganas.

Baru September lalu, sepupu Kandi, Melvin , adalah ditembak di lengan di restorannya yang lain, Blaze Steak and Seafood, selepas pergaduhan tercetus antara Melvin dan rakan sekerja.

Perniagaan Kandi telah dibelenggu masalah sejak ia bermula. Blaze telah dilanda beberapa pelanggaran kesihatan tahun lepas, termasuk 'salah pengendalian makanan' dan 'pencemaran silang', menyebabkan mereka tutup buat sementara waktu untuk menyelesaikan masalah . Mereka akhirnya dibuka semula selepas memperoleh markah yang lebih tinggi daripada Jabatan Kesihatan Awam Georgia. Lokasi Old Lady Gang yang asal mengalami situasi yang sama.

Baik Kandi mahupun Todd tidak mengulas secara terbuka mengenai tuntutan mahkamah pada masa ini.