Kredit: Casey Durkin/Bravo

Mengenai iniRHOBAimbasan episod akhir musim 12, Kyle Richards menuduh milik Erika Jayne publisiti daripada membocorkan cerita kira-kira milik Kathy Hilton kehancuran kepada akhbar dan berkongsi bagaimana dia mengetahuinya, kerana kedua-dua Kyle dan Garcelle Beauvais mengesyaki Erika dan Tambah Dada merancang penyingkiran Kathy ini untuk mengalihkan perhatian daripadanya Isu undang-undang Erika . Whoa!

Tetapi pertama, semasa musim ini Suri Rumah Sebenar Beverly Hills , dikehendaki berpengalaman a pencerobohan rumah , Iman kehilangan ibunya , Erika membuat dia jelas mementingkan dirinya SAHAJA - jangan sebut perkataan 'mangsa' kepadanya - dan Rinna mengalami PTSD selepas sepatutnya 'rehat psikotik' oleh Kathy . Dan entah bagaimana, musim ini sepatutnya dibungkus dengan busur kecil yang bagus pada episod akhir ini…

Garcelle mengadakan PARTY — parti Birkins and Bubbles. Dia adalah satu-satunya Suri Rumah yang tidak memiliki beg Birkin, tetapi dia fikir ia adalah menyeronokkan untuk mengumpulkan semua wanita dan melihat keindahan beg itu.

Dalam pada itu, Kyle sedang bersiap untuk Yayasan Princess Grace bertali hitamnya, dinamakan sempena Grace Kelly, Puteri Monaco. Cabutan besar ialah wanita akan meminjam berlian bernilai jutaan dolar, dan halaman belakang Kyle kelihatan indah. Dia bergegas pergi supaya tidak terlambat ke majlis Garcelle.

Sheree adalah yang pertama tiba di acara Garcelle, dan seterusnya Rinna dengan but go-go dan gaun mikro-mini (tertanya-tanya jika dia menyewa benda itu juga!). Kyle berasa janggal kerana ini kali pertama dia berjumpa dengan Rinna sejak itu duduk berantakan dia bersama dia dan Kathy. Pengaruh buruk menyebabkan Garcelle membeli beg $14,000, dan semuanya nampak ok… buat masa ini.Kyle berkongsi dengan Garcelle bahawa Kathy meminta maaf kepadanya, tetapi nampaknya Garcelle tidak tahu tentang keseluruhan episod Kathy dalam Aspen. Kyle memberitahu Garcelle bahawa Rinna mencadangkan Kathy mendapatkan bantuan selepas kata-kata kasarnya lewat malam, walaupun Kathy berkata dia minta maaf. Garcelle, seorang yang bijak, berfikir bahawa Rinna harus melepaskan diri dari pergaduhan adik-beradik itu, itu wajar. Kyle sedar bahawa jika pergaduhan ini berterusan antara dia dan Kathy, dia akan kehilangan lebih daripada seorang kakak kerana dia rapat dengan anak saudaranya juga.

Apabila Garcelle bertanya kepada Rinna bagaimana dia fikir permohonan maaf Kathy berlaku, Rinna mendakwa, 'Ia adalah perkara yang baik secara keseluruhan.' Rinna hanya TIDAK AKAN BERHENTI dan menceritakan bagaimana dia mengurung dirinya di dalam bilik tidur kerana dia sangat takut dengan Kathy semasa dia membebel. Kyle merujuk Rinna sebagai 'anjing dengan tulang' kerana dia terus menyatakan dia 'terkejut' tentang peristiwa itu. Kyle memberitahu Rinna dia berasa tidak selesa dan memberitahu dia bahawa dia TERPAKSA meneruskan. Rinna mengulangi bahawa dia berharap Kathy 'mendapat bantuan' yang dia perlukan dan dia tidak mengambil petunjuk Kyle untuk melepaskannya.

Sudah tiba masanya untuk acara Kyle, dan wanita semakin DECK. Yayasan itu bekerjasama dengan tukang emas, dan Kyle percaya bahawa lebih glamor pesta itu kelihatan, lebih banyak wang orang akan membelanjakan. Luar biasa. Wanita-wanita itu akan memakai begitu banyak bling yang dipinjam, tetapi sudah tentu, Diana tidak. Dia lebih baik daripadameminjam!

Dalam perjalanan ke majlis itu, Rinna dan Erika berkongsi kereta. Rinna memberitahu Erika bahawa peguam Kathy cuba membunuh cerita Kathy yang kini telah dibocorkan kepada akhbar dan mendakwa ia adalah 'fakta yang diketahui' bahawa sesuatu sedang berlaku. Rinna percaya bahawa Kathy cuba mendiamkannya dan menganggap tingkah laku Kathy adalah 'menjijikkan.' Lol! Dia mengingatkan Erika bahawa dia, sebenarnya, masih 'terkejut' dengan semua itu, malah Erika mengerang apabila dia mendengar ini lagi.

Kyle berkongsi bahawa Kathy berada di luar bandar dan tidak akan menghadiri acaranya - dia 'tidak ada di sini atas sebarang sebab.' Lebih baik dia memberitahu perkara itu kepada Rinna, yang sudah bersedia untuk mencebikkan giginya kepada Kathy lagi walaupun dia SUDAH MEMINTA MAAF.

Kyle bercakap dengan Kristal dan menyuarakan kebimbangannya. Dia pasti bahawa Erika dan Rinna adalah orang yang paling kecewa tentang Kathy di Aspen, dan Crystal tertanya-tanya apa yang wanita akan dapat daripada menyeret ini keluar. Kyle memberitahu Crystal, 'Anda tidak boleh memutuskan permohonan maaf yang boleh diterima,' dan dia 'yang akan terluka pada akhirnya.' Kyle berharap bahawa ini hanya boleh digugurkan sekali dan untuk semua dan mereka boleh menikmati malam itu.

Erika sudah minum arak walaupun dia tidak sepatutnya mempunyai apa-apa (hebat!). Selepas perkenalan ringkas, parti itu bergerak ke makan malam duduk yang indah. Kyle bersandar untuk bercakap dengan Garcelle tentang Kathy. Garcelle memberitahu Kyle bahawa Kathy kecewa. Orang ramai 'berjalan dengan cerita yang tidak membuatkan dia kelihatan baik.' Garcelle menjelaskan bahawa jika Erika dan Rinna benar-benar mengambil berat tentang Kyle, mereka akan menggugurkannya, dan dia percaya itu hanyalah satu cara untuk mengalih perhatian daripada Erika. WOW. Garcelle mengatakan apa yang ramai di antara kita disyaki. Kyle menyatakan, 'Saya rasa seperti peluang telah diambil kesempatan,' dan itu terlalu banyak. Nampaknya mereka akhirnya mengejar permainan.

Garcelle merenung mengapa Kathy meminta maaf kepada Rinna dan berjanji untuk sampai ke bahagian bawah drama. Garcelle terus menyelam dan ingin tahu apa yang Rinna tersinggung oleh Kathy. Garcelle bertanya terus kepada Rinna dan Erika mengapa mereka tidak akan membiarkan perkara Kathy pergi, dan Rinna yang defensif menuntut untuk mengetahui mengapa Garcelle mempunyai sikap. #Pesongan101.

Garcelle tidak takut dengan Rinna dan Erika. Dia percaya bahawa mereka sedang memburu Kathy, dan bonusnya ialah tiada siapa yang bercakap tentang Erika sekarang. mudah. Rinna memberitahu Kyle, 'Anda tidak boleh hanya menyapu ini di bawah permaidani dan pergi yang tidak berlaku.' Um, boleh, Rinna. Rinna berpendapat bahawa ini sangat teruk sehingga jika dia tidak berkongsi apa yang dia tahu dia akan jatuh sakit dan mati. 'Dia bercakap perkara yang akan merosakkan kehidupan orang,' dan Rinna secara dramatik terus mengingatkan mereka bahawa dia *melindungi* semua kawannya kerana dia sahaja yang BENAR-BENAR tahu apa yang berlaku di rumah Aspen itu.

Kita boleh bayangkan betapa traumanya Rinna jika Kathy berjuang untuk menyimpan $750,000 anting-anting itu tadi dibeli dengan wang yang dilaporkan dicuri daripada mangsa… dan terus merayu walaupun selepas hakim memerintah terhadapnya menyimpan barang kemas. Oh seramnya! #ClutchesPearls

Erika mahu Kathy dipanggil kerana kelakuan buruknya, dan Kyle mengingatkannya bahawa dengan meneruskan perkara ini, mereka menghukumnya… Memang mereka adalah . Sutton menegaskan bahawa Erika dan Rinna harus membiarkan sahaja adik-beradik itu menguruskan isu tersebut. Kyle berdalih untuk bercakap dengan Dorit. Dia memberitahu Dorit bahawa dia diberitahu siapa kebocoran itu, dan dia berkongsi bahawa ia adalah seseorang dalam kumpulan itu.

Sutton bertanya Rinna dan Erika kosong jika salah seorang daripada mereka membocorkan maklumat kepada akhbar kerana rancangan itu memaparkan a tajuk utama daripada Realiti Blurb . Sememangnya, mereka berdua menafikannya, tetapi Kyle memberitahu Erika bahawa Kathy mengadakan penyiasatan, dan ternyata penyiasat Erika adalah orang yang telah membocorkan cerita itu, yang didakwa termasuk beberapa maklumat palsu . Wowzers!

Realiti Blurb dipaparkan pada RHOBH Musim 12 Akhir

Tajuk Realiti Blurb dipaparkan pada Akhir RHOBH Musim 12

Erika memberitahu Kyle untuk 'menunjukkan' kepadanya 'apa yang anda ada' dan mengekalkan wajah poker sepanjang masa. Erika mendapati ia 'mudah' untuk Kyle menuduh publisitinya mengenai kebocoran dan percaya bahawa Kyle hanya takut kepada Kathy, itulah sebabnya dia meletakkan kesalahan kembali kepada Erika. Erika dan Rinna berulang-alik, dan percakapan mereka tanpa henti hanya melibatkan mereka lebih jauh. Mereka tidak melakukan kerja yang baik untuk berpura-pura tidak bersalah.

Rinna mengejek tuduhan Kyle dan menyebutnya 'tidak boleh dipercayai' bahawa Kyle akan melindungi Kathy dengan cara ini. Erika mendakwa dia 'mengalami masa yang sukar dengan perbualan ini' kerana tingkah lakunya sentiasa dibincangkan walaupun dia sebenarnya tidak melakukan apa-apa kesalahan. Rinna memanggil jalan cerita gangguan ini sebagai 'permainan yang sangat berbahaya' yang dimainkan. Erika mencadangkan bahawa mungkin musuh Kathy yang melakukan kebocoran, kerana selepas semua, 'Tiada sesiapa mengambil gangguan daripada Erika.' LOL.

Gadis-gadis jahat membuat keluar mereka, dan Erika mengingatkan Kyle untuk 'beri saya apa sahaja yang anda ada' tentang publisiti.

Semasa episod berakhir, kami mengetahui bahawa Dorit masih berusaha untuk mengatasi trauma pencerobohan rumahnya.

Crystal sejak itu telah mengambil anak anjing dan memperbaiki dirinya dan gangguan pemakanannya, mengambil satu langkah pada satu masa ke arah pemulihannya.

Diana mengalami keguguran sekali lagi pada bulan Mei tetapi masih mengharapkan bayi lain pada masa depannya.

Sutton sedang berkencan dan tahu bahawa dia akan sentiasa mengatakan perkara yang menyebabkan dia menghadapi masalah.

Garcelle keluar dengan memoir baharunya, dan walaupun Erika membuangnya ke dalam tong sampah, dia berbangga kerana bersikap jujur ​​pada dirinya sendiri.

Erika MASIH cuba memenangi semula anting-anting bernilai 1.3 juta dolar itu tetapi berharap untuk kembali ke tanah yang kukuh selepas memenangi satu lagi pertarungan undang-undang.

Rinna terus menghormati arwah ibunya dan ingin mengisi kasut besarnya untuk keluarganya sendiri.

Kathy adalah MIA, dan tiada siapa yang pasti sama ada dia benar-benar akan menghadiri perkahwinan anak perempuan Kyle.

Dan pada akhirnya, jelas bahawa garis telah dilukis, kumpulan ini retak, dan keadaan mungkin tidak akan sama lagi.

APA PANDANGAN ANDA MENGENAI RHOBH FINALE?