Diana Jenkins telah memfailkan tuntutan mahkamah dengan harapan dapat mendedahkan identiti di belakang sekumpulan bot yang telah menyerang Garcelle Beauvais 'Anak lelaki berusia 14 tahun, Jax Nilon , dengan komen berbahaya dan perkauman sepanjang penyiaran Suri Rumah Sebenar Beverly Hills musim 12.

Menurut kenyataan akhbar yang dihantar kepada Realiti Blurb pada 8 September, Diana mengambil tindakan bagi pihak Garcelle dan anaknya kerana dia berusaha bukan sahaja untuk mengenal pasti mereka yang berada di belakang akaun bot, tetapi juga untuk bertanggungjawab tingkah laku mereka yang merugikan , termasuk mesej 'menyinggung' dan 'mengancam' mereka kepada kanak-kanak itu, dan menyemarakkan naratif palsu bahawa dialah yang membayar untuk 'bot'.

'Adalah salah untuk menghantar mesej perkauman dan buli kepada budak lelaki berusia empat belas tahun,' peguam Diana, Krista M. Enns dan J. Erik Connolly daripada firma guaman Benesch, Friedlander, Coplan & Aronoff LLP, dinyatakan dalam tuntutan mahkamah. “Adalah salah untuk berpura-pura bahawa orang lain adalah orang yang bertanggungjawab menghantar mesej tersebut. Dan adalah salah untuk mendalangi kempen kebencian ini tanpa nama. Tindakan ini bertujuan untuk membuka topeng dan mempertanggungjawabkan orang yang muflis secara moral yang telah menyerang seorang kanak-kanak dan menyalahkan tindakan mereka terhadap Cik Jenkins.”

Dalam tuntutan mahkamah, yang turut dihantar kepada Realiti Blurb , defendan dikenal pasti sebagai John Doe .

Semasa mereka mengejar keadilan, peguam Diana akan meminta sepina daripada Meta, pemilik Instagram, dalam usaha mendapatkan maklumat yang boleh membawa mereka kepada identiti mereka yang berada di belakang bot.Siaran akhbar terus menyatakan bahawa kerana Diana telah berselisih dengan Garcelle melalui RHOBAmusim 12 , ramai yang percaya bahawa dia mungkin berada di belakang bot dan membanjirinya dengan mesej ugutan yang merosakkan reputasi dan perniagaannya.

'Berpuluh-puluh, jika tidak beratus-ratus, orang telah menghantar mesej menyerang Cik Jenkins kerana perbuatan yang tidak pernah dilakukannya,' peguam Diana meneruskan dalam tuntutan mahkamah. 'Tindakan ini adalah satu-satunya cara Cik Jenkins perlu melawan pengecut tanpa nama yang memutuskan untuk meletakkan reputasi, mata pencarian dan kehidupannya dalam bahaya.'

“Perbuatan baiknya sepanjang hayatnya dilemahkan oleh pertalian palsu dengan perbuatan keji. Cik Jenkins berusaha untuk menamatkan kelakuan ini untuk dirinya, keluarganya, dan anak Cik Beauvais,” tambah tuntutan mahkamah itu. 'Seseorang perlu menentang orang jahat.'

Tuntutan Diana datang hanya beberapa hari selepas dia menderma $100,000 kepada balu dan anak yatim daripada nahas pesawat Lion Air 2018 di Indonesia, yang diwakili dalam tuntutan mahkamah oleh Thomas Girardi tetapi kaku mereka $2 juta dalam pembayaran penyelesaian .

Suri Rumah Sebenar Beverly Hills musim 12 disiarkan pada hari Rabu pukul 8/7c di Bravo.