Kredit: Kathy Hutchins/Shutterstock

Erika Jayne suami Tom Girardi , seorang peguam yang terkenal, dituduh menggelapkan dana penyelesaian daripada bekas pelanggannya — keluarga orang tersayang yang kehilangan nyawa mereka dalam nahas pesawat 2018.

Pada bulan September, Erika Suri Rumah Sebenar Beverly Hills castmate Diana Jenkins mendedahkan rancangannya untuk menderma wang kepada mangsa ini. Ramai peminat percaya sumbangan itu akan menjejaskan persahabatannya dengan Erika, tetapi pakatan itu tetap kukuh, dan Erika menyatakan persetujuan.

Dalam temu bual dengan Muka surat Enam , Diana berkongsi dia sedang bersedia untuk mengagihkan lebih $102,000 kepada keluarga mangsa.

'Apabila saya menyedari tragedi itu, saya tahu bahawa saya mahu melakukan sesuatu untuk membantu keluarga,' jelas Diana.

“Saya tahu kesakitan kehilangan orang tersayang dalam keadaan tragis. Saya berterima kasih kepada mereka yang membuka hati dan menyertai saya dalam usaha mengumpul dana ini dan berharap usaha kami dapat memberikan sedikit keselesaan kepada keluarga mangsa.”

Derma itu dibuat bersama badan amal Yayasan Sunelanya, serta GVNG.org, yang merupakan organisasi bukan untung 501(c)(3).

Robbie Tombosky , presiden GVNG, menunjukkan bahawa majoriti wang itu bertujuan untuk membantu ahli keluarga 189 mangsa yang kehilangan nyawa dalam nahas pesawat Indonesia.

“Terima kasih kepada kemurahan hati Diana Jenkins dan mereka yang telah menderma untuk projek ini, GVNG kini sedang membangunkan cara terbaik untuk menggunakan wang tersebut untuk memberi manfaat kepada mangsa nahas pesawat tragis ini,” kongsi Tombosky.

Diana menyatakan dalam kenyataan akhbar, “Sekarang usaha mengumpul dana semakin hampir, saya tidak sabar untuk bekerjasama dengan GVNG untuk meletakkan dana tersebut bekerja untuk memberi manfaat kepada mangsa … Saya berasa amat bersimpati kepada mereka yang kehilangan orang tersayang dalam hal ini. tragedi dan berharap usaha kita dapat memberikan sedikit keselesaan kepada mereka.”

Sementara itu, peguam Jay Edelson daripada firma undang-undang PC Edelson bahawa disaman Tom dan Erika bagi pihak mangsa, berkongsi kebimbangannya tentang rancangan Diana untuk mengagihkan wang itu dalam satu siri tweet, memanggil pelan itu dengan terbaik 'sesat.'

Menurut Jay, 'nombor itu tidak bertambah. Hampir 200 orang maut dalam nahas itu, meninggalkan — untuk memudahkan matematik — katakan 1,000 ahli keluarga yang masih hidup. $100,000 bermakna setiap orang akan mendapat $100.”

Dia menambah: 'Walaupun saya percaya bahawa @dianajenkins telah memberikan $100k kepada kumpulan pemberian amal ini dan mendorong orang lain untuk memberi $2k, itu adalah sejauh yang ia dapat. Ini mengesahkan pandangan awal saya bahawa Diana sedang mencari publisiti dan sebenarnya tidak berminat untuk membantu.”