Dorit Kemsley dilaporkan 'hancur' dan 'berasa dikhianati' selepas dituduh menurunkan anak anjing yang dia angkat Lisa Vanderpump Pusat menyelamat Vanderpump Dogs di tempat perlindungan haiwan.

Di tengah-tengah penggambaran pada musim kesembilan yang akan datang Suri Rumah Sebenar Beverly Hills , laporan menyatakan bahawa Dorit telah membawa campuran Chihuahuanya ke tempat perlindungan selepas haiwan itu menggigit anak lelakinya yang berusia dua tahun, Phoenix. Bagaimanapun, menurut sumber yang rapat dengan ibu dua anak itu, Dorit tidak melakukan perkara sedemikian dan 'benar-benar hancur' dengan dakwaan itu.

'Kisah itu benar-benar palsu,' jelas orang dalam ORANG pada 12 September.

“Dorit memang mengadopsi seekor anjing dari Vanderpump Dog Foundation. Dia menyayangi haiwan dan sentiasa menjadi penyokong besar usaha menyelamat Lisa. Segala-galanya hebat untuk seketika, anak-anak (anak lelaki Jagger, 4, dan anak perempuan Phoenix, 2) menyayangi anjing itu dan semuanya baik-baik saja,” sambung sumber itu.

Kemudian, outlet menjelaskan, Phoenix mengalami 'gigitan buruk' dari haiwan itu dan Dorit dan suaminya, Paul 'PK' Kemsley , terpaksa menyingkirkan haiwan peliharaan baharu mereka.“Ia agak traumatik. Dorit dan PK membincangkannya dan memutuskan bahawa perkara terbaik untuk dilakukan ialah mencari rumah penyayang baharu untuk anjing itu. Mereka patah hati, tetapi membuat keputusan untuk keselamatan anak-anak mereka,” jelas sumber itu.

Menurut orang dalam, Dorit menelefon Lisa dan memberitahunya apa yang berlaku dengan anjing itu sebelum memberikannya kepada keluarga baharunya dan Lisa dilaporkan memahami keputusannya. Bagaimanapun, selepas Dorit membawa anjingnya ke rumah baharunya, pemilik dilaporkan memutuskan untuk membuang haiwan itu dan menurunkannya ke tempat perlindungan, di mana cip mikro menentukan ia milik pusat penyelamat Lisa.

Walaupun Dorit disimpan dalam gelap selama berminggu-minggu, dia akhirnya dimaklumkan oleh Lisa semasa penggambaranSuri Rumah Sebenar Beverly Hillsbahawa anjing itu telah dibawa ke tempat perlindungan tempatan. Nampaknya Dorit kini berasa 'dikhianati' kerana perkara ini dibangkitkan semasa penggambaran oleh Lisa.

'Lisa membuat Dorit tidak berjaga-jaga dengan membangkitkannya,' kata sumber itu. 'Dorit tidak tahu bahawa anjing itu masih belum bersama keluarga.'

'Dorit sangat kecewa dengan ini,' orang dalam meneruskan. “Lisa akhirnya mengakui bahawa dia percaya Dorit mempunyai niat terbaik. Tetapi sekarang, Dorit tidak yakin dengan Lisa. Keluarga Kemsley adalah penyokong setia Yayasan Anjing Vanderpump dan mereka berharap dendam peribadi tidak menghalang badan amal itu.'

Sepanjang khabar angin itu, Dorit berdiam diri tetapi pada hari Rabu, Lisa bersuara.

'Dia tidak memberikan [anjing itu] ke tempat perlindungan,' kata Lisa TMZ . 'Saya akan meluruskan rekod dengan itu. Itu tidak benar sama sekali. Dia memberikannya kepada seseorang yang benar-benar mahukan anjing itu yang memberi jaminan kepadanya bahawa ia akan pergi ke rumah yang penuh kasih sayang dan itulah yang Dorit fikirkan. Dia tidak akan menurunkan anjing itu di tempat perlindungan.'

“Dia percaya wanita yang dia kenal. Ia adalah malang dan kami mempunyai peraturan yang ketat dan kami mempunyai mikrocip kerana akhirnya, semua anjing yang kami pakai adalah milik pusat menyelamat Vanderpump Dogs. Jadi, kami dimaklumkan dan keadaan itu diselesaikan dengan cepat, 'sambung Lisa. “Dorit tidak melakukan kesalahan, dia percaya anjing itu akan pergi ke rumah yang baik. Tamat cerita.”

Walaupun TMZ menyoal Lisa sama ada Dorit benar-benar menghubunginya sebelum dia memberi anjing itu apa-apa, Lisa tidak akan mengesahkan sama ada cara itu. Sebaliknya, dia menegaskan rakan pelakonnya tidak mempunyai niat buruk dan mendakwa mereka masih kawan baik.

'Dia memberikan anjing itu kepada seseorang yang dia fikir akan menyukainya dan memberikannya rumah yang hebat. Ia tidak berlaku seperti yang dilaporkan dan saya tidak akan mengatakan perkara itu mengenai rakan saya,” katanya.

Suri Rumah Sebenar Beverly Hillsmusim 9 akan disiarkan lewat tahun ini di Bravo TV.

Kredit Foto: Kathy Hutchins/Shutterstock.com