Kredit Foto: OConnor/AFF-USA.com / MEGA

Erika Jayne sedang dituduh melakukan jenayah oleh pemegang amanah yang mempengerusikan kes muflis terhadapnya suami yang terasing , Thomas Girardi .

Sebagaimana yang Suri Rumah Sebenar Beverly Hills ahli pelakon cuba untuk menguasai semula daripada sepasang anting-anting $750,000, yang dibeli untuknya oleh Thomas pada 2007 (dengan dana untuk bekas pelanggan) dan kini bernilai dianggarkan $1.4 juta , peguam menentang rayuannya dengan harapan untuk bergerak ke hadapan dengan satu lelongan ditetapkan untuk bulan Disember.

“Thomas V. Girardi (“Girardi”) ialah seorang peguam yang dihina dan diketepikan yang menggelapkan berjuta-juta dolar daripada dana penyelesaian yang disimpan dalam akaun amanah pelanggan firma guamannya, dalam tempoh beberapa tahun,” pemegang amanah itu memulakan pemfailan yang diperolehi oleh Radar Dalam Talian pada 1 November. “Puan. Girardi tidak mempunyai tuntutan undang-undang atau saksama terhadap Anting-anting dan, oleh itu, tidak mempunyai pendirian untuk menegaskan tuntutannya.'

Menurut pemegang amanah, Pergaduhan Erika yang berterusan kerana anting-anting adalah satu jenayah.

“Keengganannya untuk menyerahkan harta yang dicuri apabila diminta apabila diberitahu statusnya adalah jenayah, baru dilakukan, di bawah Kanun Keseksaan California § 496 (a); dan, di bawah § 496 (c) menyebabkan dia dikenakan liabiliti sivil kerosakan tiga kali ganda,” kata mereka, terus menuduh Erika cuba menyimpan barang kemas itu untuk “mengekalkan ‘kaya & terkenal’nya. cara hidup .”Pemegang amanah mahu anting-anting itu dijual pada lelongan 7 Disember supaya dia boleh membalas jasa mangsa yang ramai Thomas telah menipu sejak beberapa tahun lalu, ramai yang telah memfailkan saman terhadap dia dan Erika, menuduh mereka menggunakan dana penyelesaian daripada tindakan undang-undang yang lalu untuk mengekalkan gaya hidup mereka.

Walaupun mahkamah tinggi masih belum memutuskan perkara itu, peguam Ronald Richards telah menawarkan pandangan tambahan di Twitter.

“Berikut ialah maklum balas Pemegang Amanah untuk rayuan subang [Erika Jayne]. Ia adalah ringkasan keras yang menuduh Erika melakukan jenayah dengan gagal segera menyerahkan anting-anting itu,” Ronald menulis dalam tweet pada 1 November.

Ronald Richards Tuduh RHOBH Erika Jayne Kes Jenayah Di Tengah Rayuan Anting-anting

Ronald kemudian menyiarkan petikan daripada pemfailan dan menaungiRHOBAcastmate kerana menggunakan wang daripada dermawannya untuk merayu perkara itu walaupun prosiding sedang berjalan.

“Berikut ialah satu hujah ringkas utama: ‘Jualan akan diadakan pada 7 Disember 2022. Keizinan yang tidak kekal bagi jualan yang tidak kekal menyebabkan rayuan Puan Girardi dipertikaikan.’ Perintah jualan. bawah,” katanya tweeted . “Mengapa [Erika Jayne] mengambil wang daripada dermawannya untuk membayar rayuan ini tanpa tinggal? Tidak masuk akal.'

RHOBH Erika Jayne Dituduh Menggunakan Wang Daripada Dermawan

Erika telah mengekalkan tidak bersalahnya sepanjang prosiding berterusan terhadap Thomas.