Kyle Richards tidak seronok melihatnya Suri Rumah Sebenar Beverly Hills castmate buat lawak Lisa Vanderpump pada baru-baru ini musim 12 reunion .

Sambil dia melihat semula rakaman itu Teddi Mellencamp Podcast, Kyle berkongsi pendapatnya Erika Jayne 's komen negatif sambil juga dishing on Kathy Hilton Tingkah laku di Kelab malam Aspen di mana kehancurannya bermula, menerangkan perkara yang tidak didedahkan drama tequila mereka , dan banyak lagi.

'Saya tidak suka itu,' Kyle mengakui layanan buruk Erika terhadap LVP pada episod 28 Oktober Dua T dalam Pod . “Ia membuatkan saya sangat tidak selesa. Saya tahu Erika marah kerana Vanderpump telah membuat ulasan itu tentang buku gores-dan-menghidu... Tetapi saya tidak menyukainya. Saya rasa itu tidak bagus.”

Semasa perjumpaan, Erika berlipat ganda atas dakwaannya bahawa Lisa 'berbau bawang putih, rokok dan chardonnay,' yang dibuatnya selepas Lisa menyasarkan kecerdasannya sebagai tindak balas untuk mengetahui bahawa dia berkongsi video daripada Garcelle Beauvais ‘buku dalam tong sampah. (Sudah tentu, kami telah belajar bahawa ia sebenarnya Tambah Dada siapa yang meletakkannya di sana.)

Juga pada perjumpaan itu, Kyle mendapati dirinya tertanya-tanya mengapa diaRHOBArakan pelakon tidak bercakap lebih lanjut tentang cara Kathy bercakap dengannya di kelab.“Itu adalah cara dia bercakap dengan saya dan semua orang melihatnya. Tetapi tiada siapa yang bercakap pada perjumpaan itu. Saya tidak tahu [mengapa]. Saya fikir mereka tidak mahu berurusan dengannya. Tetapi semua orang melihat,” katanya.

Menurut Kyle, Kathy menuntut dia meninggalkan kelab itu selepas pegawai keselamatan pelakon mengambil tiket cek kot mereka dan pergi mendapatkan kumpulan lain yang mereka jemput untuk menyertai mereka dari satu blok jauhnya.

“Dia mempunyai tiket untuk kot kami di dalam poketnya. Kami belum pun duduk. [ Diana Jenkins ] baru sahaja memberikan [dia] kad kredit dan kemudian Kathy datang... 'Kami akan pergi sekarang.' Dan anda tahu, saya fikir apabila anda adalah anak bongsu... Kadang-kadang saya diajak bercakap seperti saya masih kecil. perempuan, dan um, itu sangat tidak sopan,' Kyle mengimbas kembali, mengakui bahawa dia 'sangat takut untuk bercakap' tentang isu itu kerana tajuk utama yang diciptanya.

'Tetapi itulah yang berlaku dan saya seperti, 'Anda tidak boleh bercakap dengan saya seperti itu. Anda tidak akan bercakap dengan saya seperti itu dan menjerit kepada saya seperti ini di hadapan rakan-rakan saya dan fikir saya akan meninggalkan segala-galanya, saya mempunyai tetamu yang datang, kerana anda tidak mendapat jalan anda,'' Kyle menyambung.

Selepas pertemuan adik-beradik itu, Kathy pulang ke rumah Kyle bersama Tambah Dada , yang masih belum memeriksa kotnya, dan terus berkata beberapa siri perkara yang mengerikan tentang kakaknya — sebahagian daripadanya mungkin tidak akan diketahui oleh Kyle.

“Saya tahu ada lagi dan saya tidak mahu tahu lagi dan Kathy telah berkata, ‘Saya berkata perkara yang sangat buruk dan saya tidak sepatutnya melakukannya.’ Dan saya hanya tidak mahu tahu lagi,” jelas Kyle sambil menambah bahawa Lisa “tidak pernah berkata semua perkara” yang didengarinya.

Antara kekesalan Kyle terhadap musim ke-12 adalah reaksinya terhadap Erika yang melatah Garcelle Beauvais 'Anak lelaki berusia 14 tahun, Jax Nilon , yang dijerit Erika semasa majlis hari jadi Garcelle, memberitahunya untuk “ keluar dari sini .”

“Saya tidak nampak itu. Saya diberitahu mengenainya dan saya tidak sepatutnya mengulas sesuatu yang saya tidak pernah lihat,” akui Kyle. “Saya boleh beritahu anda apabila kami mendapat episod itu, [ Dorit Kemsley ] dan saya bercakap dan dia seperti, 'Kyle, saya berasa malu. Itu mengerikan,' dan kami duduk di sana bercakap mengenainya. Saya berkata, 'Itulah perasaan saya dan saya tidak melihatnya. Kenapa saya bercakap tentang sesuatu yang saya tidak pernah lihat?’”

Bersambung tentang suaminya Mauricio Umansky , yang dilihat ketawa dan bergurau senda bersama Kyle, Dorit dan Paul 'PK' Kemsley Apabila mendengar kejadian itu, Kyle berkata dia 'sentiasa membuat jenaka bodoh.'

'Saya berasa malu kerana jelas menjadi seorang ibu adalah yang pertama kepada saya, lebih daripada segala-galanya, dan kemudian untuk melihat cara Erika bercakap dengan Jax dan bagaimana ia keluar... Mengerikan, mengerikan,' Kyle mengingatkan, sambil menyatakan bahawa dia berharap Garcelle tahu dia minta maaf “adalah tulen.”

Beralih ke drama tequila musim 12, Kyle berkata bahawa banyak perkara berlaku di luar kamera. Malah, dia berusaha keras untuk memastikan tequila kakaknya akan dipromosikan dalam rancangan itu sebelum acara itu kumpulan tiba di Aspen .

'Sebelum Aspen, dia berkata, 'Kami telah melabur dalam syarikat tequila ini. Adakah anda peduli jika saya membawanya ke Aspen?’ Dan saya berkata, ‘Tidak sama sekali. hantar ke rumah saya. Kami akan mencampurkan minuman dengannya, saya akan memadamkannya,’ dan itulah yang kami lakukan,” kongsi Kyle. “[Tetapi] pada Acara Kemo Sabe , saya tidak tahu pun tequila ada di sana. Saya tidak tahu ia ada di bar. Saya tidak tahu apa-apa.”

Oleh itu, apabila Kathy membangkitkan isu itu pada perjumpaan semula, berkata, melalui Kyle, 'Saya fikir ia akan menjadi acara untuk saya dan tequila saya,' Kyle 'tidak bercakap.'

'Saya seperti, 'Mengapa anda fikir acara membeli-belah akan menjadi perkara untuk tequila anda?' Ia tidak masuk akal,' Kyle beralasan, sambil menambah bahawa dia akan gembira untuk mempromosikan tequila Kathy jika dia bertanya.

Mengenai apa yang berlaku di tempat kejadian, Kyle teringat Kathy menuduhnya melakukan 'tiada apa-apa untuk menghalang Rinna,' tetapi dia menunjukkan bahawa dia sibuk pada masa yang Lisa membuat tontonan tequila jenama lain : Kendall Jenner 818.

'Apabila Rinna memesan tequila, saya benar-benar, saya tidak mendengarnya. Saya sedang mengikat tali anjing saya supaya dia tidak berlari mengelilingi Kemo Sabe,” dedah Kyle. “Saya tidak tahu semua ini. Jadi apabila saya melihatnya, saya seperti, ‘Bagaimana dia mengharapkan saya mengetahui perkara ini?’ …[Dan] ramai orang suka tequila Kathy, untuk menjadi jelas.”

Apabila Teddi kemudian menyebutnya Andy Cohen telah berkata Kathy 'mengejek Rinna yang memesan 818 tequila,' dan berkata Kathy membuat kesalahan Kyle pada perjumpaan itu, Kyle berkata itulah yang dia 'kesal'.

'Kerana itu corak. Rasanya saya tidak boleh berbuat betul, adalah masalahnya. Dan terdapat banyak sejarah di sana dan ia sangat sukar dan kadang-kadang, 'jelas Kyle. “Saya pendiam kerana lebih mudah bagi saya dalam hidup saya untuk tidak menangani perkara ini kerana saya tidak mahu merumitkan lagi keadaan saya… Saya lebih suka meletakkan tangan di belakang saya dan mengambilnya di dagu dan hadapinya kerana ia tidak berbaloi untuk saya.”

Semasa podcast yang lain, Kyle bertindak balas kepada Erika yang mengisytiharkan bahawa Dorit dan PK akan menjadi seterusnya penceraian di BravoCon .

“Saya sangat terkejut dan sejujurnya, maksud saya, saya tidak tahu mengapa dia berbuat demikian kerana saya mengenali PK dan Dorit lebih baik daripada sesiapa dalam kumpulan itu. Mereka adalah pasangan yang sangat penyayang dan menyokong. Mereka mempunyai keluarga yang cantik. Kami mengembara bersama mereka dan saya tidak tahu mengapa membuang sesuatu seperti itu di luar sana,” kata Kyle. 'Dia kemudiannya berkata dia bergurau tetapi gurauan sepatutnya melucukan... Saya fikir itu benar-benar tidak perlu.'

Walaupun Erika memang mencadangkan bahawa dia bergurau selepas membuat komen, dia kemudiannya menjelaskan mengapa dia melakukannya seterusnya a Tonton What Happens Live: After Show , memberi isyarat kepada khabar angin masa lalu tentang pasangan itu, mereka sepatutnya bertukar-tukar , dan 'isu dalam perkahwinan mereka' yang sepatutnya.